9 Ideeën voor het decoreren van gesloten trappen, zodat u in stijl kunt klimmen

Inhoudsopgave:

9 Ideeën voor het decoreren van gesloten trappen, zodat u in stijl kunt klimmen
9 Ideeën voor het decoreren van gesloten trappen, zodat u in stijl kunt klimmen
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Als je een gesloten trap in huis hebt, is het alsof je een hele extra kamer hebt om te stylen. Laat uw trapmuren er tijdloos, gepolijst en gecoördineerd uitzien met de rest van uw huis voor een moeiteloze stijl. Van wandbekleding tot fotogalerijen: het juiste decor voor uw trapwanden geeft subtiele ondersteuning aan de rest van het ontwerp van uw huis.

Behang is stijlvol en leuk

Afbeelding
Afbeelding

Je kunt de muren van je trappenhuis behandelen als één grote accentmuur in je huis. Het is een kans om een beetje plezier te hebben en buiten je gebruikelijke decoratiestijl te stappen. Een eigenzinnig of opvallend behang geeft uw trappenhuis interesse, kleur en een ontwerpdetail dat trouw is aan uw kenmerkende stijl. Zoek naar verticale lijnen of patronen om uw trappenhuis te verlengen of kies voor subtiele, gestructureerde ontwerpen voor een meer neutrale uitstraling.

Een maximalistische galerijmuur is trendy

Afbeelding
Afbeelding

Als je je trappenhuis liever met echte muurdecoratie wilt stylen, is een fotowand een trendy manier om stijl in de ruimte te brengen. Voor een maximalistische look kun je een grote galeriewand plannen die overloopt van verspringende lijsten in alle vormen, maten en materialen. Creëer samenhang met soortgelijke foto's, zoals geheel zwart-wit of geheel op de natuur geïnspireerde stukken. Een galerijwand in een trappenhuis is ook een geweldige manier om uw geliefde familiefoto's allemaal op één plek op een designermanier tentoon te stellen.

Vind een plek voor planten

Afbeelding
Afbeelding

Ontwerpers nemen vaak planten - al dan niet echt - op in hun ontwerpen om kleur, textuur en een beetje leven en beweging in de ruimte te brengen. Deze designerhack is ook van toepassing op uw trappenhuis. Vind een manier om planten in uw trappenhuis op te nemen om de ruimte te harmoniseren en levendigheid toe te voegen. Probeer op deze manieren planten toe te voegen:

  • Hoge, slanke bomen aan de buitenrand van je trap.
  • Wandgemonteerde potten vol draperende planten of vetplanten.
  • Een grote potplant in de hoek van een overloop.
  • Een verzameling grote potplanten onder het trappenhuis.
  • Planten en vazen vol bloemen op planken aan de muur.
  • Nep of echte wijnranken gewikkeld rond je leuning en balustrades.

Verbeter de vintage details van uw huis

Afbeelding
Afbeelding

Als je in een ouder huis woont met een trap die honderd verhalen kan vertellen, gebruik dan die vintage kwaliteiten in je interieur. Gebruik het trappenhuis om te pronken met een verzameling vintage stukken, zoals verzamelde lijsten, keramiek of posters. Een opzettelijk vintage detail op je trap geeft je huis een beetje extra karakter en veel extra stijl.

Paneellijst is elegant en tijdloos

Afbeelding
Afbeelding

Misschien geeft u de voorkeur aan trendy verticale latten of de tijdloze uitstraling van lambrisering. Hoe dan ook, paneellijsten voegen diepte toe aan uw trappenhuis op een elegante manier die nooit echt uit de mode zal raken. Dit is een doordachte manier om je trap te decoreren in een ingetogen stijl die alle veranderende trends overleeft.

Maak kunst extra groot

Afbeelding
Afbeelding

Als je de uitstraling van zorgvuldig verzamelde kunst verkiest, is je trap een prachtige plek om je uitstekende smaak te laten zien. Verspreid drie tot vijf kunstwerken, afhankelijk van de grootte van je muur, die samenhangend aanvoelen. Kies slanke, hoge stukken om de ruimte optimaal te benutten en hang ze niet in een recht patroon op. Kunst op een trapmuur ziet er het beste uit als deze in balans is met de hoogte van de treden zelf.

Gebruik schansen om de weg met stijl te verlichten

Afbeelding
Afbeelding

Verlichting kan een kamer maken of breken, en uw trappenhuis is net zo belangrijk als elke andere kamer als het gaat om het kiezen van de juiste verlichting. Schansen zijn een stijlvolle manier om uw trap te verlichten, omdat ze u helpen de rommel van tafellampen te vermijden zonder volledig afhankelijk te zijn van plafondsteunen van bouwkwaliteit. Schansen zien er duur, hoogwaardig en gestroomlijnd uit zonder dat dit ten koste gaat van uw verlichtingsbudget.

Voeg plantaardige ingrediënten toe voor subtiele Boho-vibes

Afbeelding
Afbeelding

Als je op zoek bent naar subtiele, maar toch stijlvolle opvulling voor de lijsten in je trappenhuis, dan zijn botanische producten een boho-optie met een tijdloze kwaliteit. Dit soort prints zijn gemakkelijk te vinden en vormen een aanvulling op een lange lijst met stijlen. Botanische prints kunnen bohemien, klassiek, vintage, boerderij, eclectisch, cottagecore en rustiek zijn.

Vergeet het decor onder de trap niet

Afbeelding
Afbeelding

Als de trapmuur er prachtig ontworpen uitziet en de ruimte onder je trap een bijzaak lijkt, zal het hele plan uit balans lijken. Breng wat persoonlijkheid en een samenhangend decor in de ruimte onder de trap, zodat de rest van uw trap aanvoelt als een compleet ontwerp.

  • Voeg een kleine consoletafel toe voor opslag en decoratieve doeleinden.
  • Leg decoratieve voorwerpen op elkaar, zoals keramiek, sculpturen, boeken en kaarsen.
  • Breng leven in de ruimte met planten.
  • Plaats een bankje of een lange opbergbank neer voor textuur en functionaliteit.
  • Voeg wanddecoratie of haken toe om jassen en tassen decoratief tentoon te stellen.

Verbeter uw trapdecor

Afbeelding
Afbeelding

De sleutel tot een prachtig versierd trappenhuis is om één belangrijk decoratief detail te kiezen en je daaraan te houden. Of het nu gaat om lambrisering, behang of een fotowand, door één detail te kiezen waarop u zich wilt concentreren, voorkomt u dat de ruimte vol raakt met te veel visuele punten. Als u eenmaal op het decor van uw voorkeur bent beland, kunt u uw persoonlijke stijl toevoegen en genieten van de uitdrukking van uw smaak elke keer dat u de trap op of af gaat.

Aanbevolen: