Hoe maak je een mand met handdoekorigami

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een mand met handdoekorigami
Hoe maak je een mand met handdoekorigami
Anonim
handdoek origami mand
handdoek origami mand

Een origamimand voor handdoeken is een mooie maar praktische manier om een gedenkwaardig cadeau te maken voor een vriend of familielid. Dit ontwerp is ook een van de gemakkelijkste handdoek-origami-projecten om te voltooien, dus het is de perfecte keuze als origami in het algemeen nieuw voor je is.

Handdoek origami mand instructies

Om een handdoekenmand te maken, heb je een grote badhanddoek of strandlaken en een washandje of handdoek nodig. Het maakt niet uit welke kleur handdoeken je gebruikt. Hotels en cruiseschepen gebruiken effen wit voor hun handdoekorigami, maar felle kleuren kunnen uw ontwerp extra visueel aantrekkelijk maken. Dikke, donzige handdoeken zorgen voor een aangenaam uiterlijk, ongeacht de kleur die je kiest.

Leg de grote handdoek plat verticaal neer. Strijk de rimpels glad en vouw het vervolgens dubbel. De open uiteinden moeten het dichtst bij je zijn.

handdoek origami mand stap 1
handdoek origami mand stap 1

Vouw horizontaal in drieën, waarbij je de bovenrand eerst naar beneden brengt. Probeer deze vouwen zo gelijkmatig mogelijk te krijgen. Als je klaar bent, moet de bovenste laag het open uiteinde van de handdoek zijn.

handdoekmand stap 2
handdoekmand stap 2

Verdeel de handdoek nogmaals in drieën, deze keer verticaal vouwend. Nu zou je één dikke vierkante vorm moeten hebben.

handdoek origami mand stap 3
handdoek origami mand stap 3

Open de bovenste laag aan de linkerkant om een " zak" -opening te maken. Stop de rechterkant in deze zak om een veilige lus te maken. Je kunt een grote veiligheidsspeld gebruiken om hem gesloten te houden, maar in de meeste gevallen is dit niet nodig.

Op dit punt zou je één gigantische verbonden handdoekcirkel moeten hebben die 1/3 van de hoogte van je handdoek is. (De verbinding wordt gemaakt door het ene uiteinde van de handdoek in de zakken te steken die ontstaan door de plooien aan het andere uiteinde, met of zonder veiligheidsspeldsluiting.)

Op de onderstaande foto is de handdoek 90 graden gedraaid, zodat je de mandverbinding beter kunt zien.

handdoek origami mand stap 4
handdoek origami mand stap 4

Zodra je een verbonden cirkel hebt, zet je je opgevouwen handdoek rechtop met de open uiteinden van de binnenste laag bovenaan. Plaats uw hand voorzichtig in een van de plooien in het midden van de lus en druk deze naar beneden om een bodem voor uw mandje te vormen.

Handdoekorigami heeft niet dezelfde stijve structuur als soortgelijke papieren vouwprojecten. Je mandje zal een beetje een slappe bodem hebben. Als je van plan bent de bak vol lekkernijen te vullen om aan iemand cadeau te geven, kun je misschien een kartonnen cirkel of een lichtgewicht saladebord aan de onderkant toevoegen om wat extra ondersteuning te bieden. Het is ook slim om de mand van onderaf op te pakken, om te voorkomen dat het hele model per ongeluk uit elkaar v alt.

handdoek origami mand stap 5
handdoek origami mand stap 5

Desgewenst kunt u een handvat aan uw mandje toevoegen. Het handvat kan worden gemaakt met een washandje of handdoek.

Plaats het washandje voor je. Rol het verticaal van het ene uiteinde naar het andere.

handdoek origami mand stap 6
handdoek origami mand stap 6

Bevestig het handvat aan de mand met veiligheidsspelden. Gebruik indien mogelijk grote veiligheidsspelden met gekleurde koppen. Dit maakt het voor de ontvanger gemakkelijker om de pinnen te vinden en te verwijderen voordat hij de handdoeken gebruikt, waardoor accidenteel letsel wordt voorkomen.

handdoek origami mand stap 7
handdoek origami mand stap 7

Uw mandje vullen

Vul het winkelmandje met de gewenste artikelen. Een handdoekorigamimand is een prachtig cadeau voor veel verschillende gelegenheden. Bijvoorbeeld:

  • Voor een kraamcadeau vul je de mand met babyshampoo, babylotion, luieruitslagcrème en een klein knuffeldier. Bind een mooie strik rond het midden van de mand voor een extra vleugje kleur. Het lint zorgt er ook voor dat je mandje zijn vorm behoudt.
  • Voor een verwennerij vul je de mand met body wash, bodylotion, een badspons van mesh en de benodigdheden voor een manicure thuis of een doos met haar favoriete chocolaatjes.
  • Voor een zomers cadeau vouw je deze mand uit een strandlaken. Vul het met zonnebrandcrème, slippers, zonnebrillen, veiligheidsbril, klein zwembadspeelgoed en een exemplaar van een tijdschrift waar de ontvanger van geniet.
  • Je kunt een keukenversie van dit cadeau maken door het mandje te maken van keukenhanddoeken en deze te vullen met een ovenwant en divers keukengerei. Plaats een grote maatbeker op de bodem van de mand om alles veilig op te bergen.

Als je je cadeau gemakkelijk wilt kunnen verplaatsen, overweeg dan om de gevulde mand in cellofaan te verpakken om een extra beschermingslaag toe te voegen aan de items die erin zitten.

handdoek origami mand stap 8
handdoek origami mand stap 8

De aantrekkingskracht van handdoekorigami

Het beste deel van handdoekorigami is dat fouten gemakkelijk te herstellen zijn. Als je niet tevreden bent met hoe je handdoekmand er de eerste keer uitziet, vouw je de handdoek gewoon uit en probeer je het opnieuw. Met oefenen kun je eenvoudig origamimanden voor handdoeken maken voor al je vrienden en familie.

Aanbevolen: