Een raam-AC-unit isoleren voor de winter

Inhoudsopgave:

Een raam-AC-unit isoleren voor de winter
Een raam-AC-unit isoleren voor de winter
Anonim
Venster AC-eenheid op rood bakstenen huis.
Venster AC-eenheid op rood bakstenen huis.

Weten hoe je een raam-AC-unit voor de winter isoleert, is een van de beste dingen die je kunt doen om de verwarmingskosten onder controle te houden zodra de thermometer begint te dalen. Met dit type airconditioning zijn er twee opties als het gaat om het weerbestendig maken van het huis: bedek en isoleer rond de unit, of verwijder de unit volledig en sluit het raam af voor de winter.

Een raam-AC-unit isoleren voor de winter

Als u de raam-AC-unit niet volledig uit het raam kunt verwijderen, moet u de unit isoleren om te voorkomen dat de warme lucht uit het huis ontsnapt. Het weersbestendig maken van de raam-AC-unit helpt ook de levensduur van het apparaat te verlengen door het te beschermen tegen de schadelijke effecten van de elementen.

Isoleer rond de unit

Snijd stukken stevig schuimisolatie af op maat van de hoogte en breedte van de raameenheid. Gebruik een plamuurmes om de isolatiestroken naar beneden te duwen in de kleine opening tussen de unit en het raamkozijn. Er kan ook spuitschuimisolatie worden gebruikt; gebruik het spaarzaam omdat de schuimisolatie enorm uitzet.

Verweer de eenheid

Verwijder de buitenafdekking van de raam-AC-unit zodat de interne componenten zichtbaar zijn. Plaats een dikke plastic vuilniszak over het apparaat zodat deze volledig bedekt is en stop de overtollige delen van de zak erin zodat deze volledig afgesloten is. Gebruik indien nodig ducttape om de zak op zijn plaats te houden. Zodra dit klaar is, installeert u de buitenkap opnieuw.

Bedek de eenheid

De meeste bouwmarkten verkopen zware stoffen hoezen die speciaal zijn gemaakt voor raam-AC-units. Deze afdekkingen schuiven over het buitenste gedeelte van het apparaat en helpen het te beschermen tegen seizoenselementen zoals hevige sneeuw, regen, ijs of hagel. Kies er een en bedek uw airconditioningunit om hem de hele winter veilig en geïsoleerd te houden. Deze afdekkingen zijn ook goed om te hebben in het geval van een zeer sterke onweersbui, ongeacht de tijd van het jaar. Zorg er wel voor dat u het apparaat niet laat draaien terwijl de afdekking op zijn plaats zit.

Het apparaat verwijderen en opslaan voor de winter

Terwijl u de tijd neemt om te leren hoe u een raamairconditioningunit voor de winter kunt isoleren, is dit een geweldige manier om uw verwarmingskosten in de winter onder controle te houden. Niets werkt zo effectief als het volledig verwijderen van de unit. Hierdoor kun je het raam sluiten en goed afdichten tegen de ijskoude aanraking van de winter.

Het probleem is dat het werk meestal een extra paar handen vereist en dat het hanteren van een zware airconditioner op een ladder moeilijk en gevaarlijk kan blijken te zijn. De juiste opslagtechnieken zijn ook belangrijk bij het verwijderen en opbergen van een raamairco.

Een raam-AC-unit opbergen

Als u er zeker van wilt zijn dat uw raam-AC-unit komende zomer operationeel is, zorg er dan voor dat u hem tijdens de winter op de juiste manier opbergt en niet simpelweg in een ongebruikte hoek van de kelder neerzet. Het apparaat moet in een ademende stof of bekleding worden gewikkeld en op een plaats worden geplaatst waar het niet in contact komt met de vloer. De koelribben en condensorleidingen zijn zacht en kunnen gemakkelijk verbogen raken als u niet voorzichtig bent bij het opbergen van het apparaat. Plaats de afgedekte unit op een plek waar niemand er per ongeluk iets op kan stapelen. Door te leren hoe u een raam-AC-unit goed kunt isoleren voor de winter, bespaart u niet alleen op uw kosten voor verwarming en koeling; uw apparaat gaat aanzienlijk langer mee dan u zou verwachten.

Aanbevolen: