Vintage keukenbussen voor schattige opslag

Inhoudsopgave:

Vintage keukenbussen voor schattige opslag
Vintage keukenbussen voor schattige opslag
Anonim
vintage bussen op plank
vintage bussen op plank

Van de charmante aluminium en chromen modellen uit de jaren vijftig tot de glazen Hoosier-bussen in de kast uit de late 19e en vroege 20e eeuw: vintage keukenbussen zijn aantrekkelijk voor liefhebbers van woninginrichting en antiekverzamelaars. Deze functionele verzamelobjecten zijn verkrijgbaar in een breed scala aan betaalbare kleuren en stijlen, en ze zijn net zo nuttig in het huis van vandaag als in de keukens van de afgelopen decennia.

Waar kun je vintage keukenbussen kopen

Je kunt vintage blikken vinden in lokale winkels, maar ook online. Of u nu vanaf uw thuiscomputer winkelt of in uw omgeving op zoek bent naar het juiste ontwerp, u vindt het op een van de volgende plaatsen.

eBay

Ebay, de koning van de online veilingsites, heeft een voortdurend wisselende selectie blikjes. Als je op zoek bent naar authentiek antiek, in plaats van een vintage reproductie, lees dan zeker de kleine lettertjes voordat je koopt.

RubyLane

RubyLane is een geweldige marktplaats voor antiek en ook een prachtige plek om vintage blikken te vinden. Je hebt veel keuze en de merchandise-opties veranderen voortdurend naarmate verkopers nieuwe items aanbieden.

Etsy

Naast door kunstenaars gemaakte handwerken verkoopt Etsy een groot aantal vintage items. Bussen vormen daarop geen uitzondering, en je kunt tussen de wisselende selectie enkele geweldige voorbeelden uit elk tijdperk verwachten.

Tias

Tias is nog een uitstekende bron voor het online kopen van antiek en biedt veel opties voor verzamelaars en liefhebbers van bussen. Je vindt er alles, van met bakeliet afgewerkte bussen uit de jaren twintig tot strakke exemplaren uit het midden van de eeuw.

Lokale bronnen voor vintage bussen

Je kunt vintage jerrycans ook lokaal vinden:

  • Vlooienmarkten- Hoewel je door een heleboel rommel moet bladeren om de perfecte set jerrycans te vinden, zul je merken dat je dol bent op de spanning van de jacht.
  • Antiekwinkels - Uw plaatselijke antiekwinkel heeft mogelijk een grote selectie vintage keukenartikelen.
  • Kringloopwinkels - Hoewel vintage blikjes heel verzamelbaar zijn, zien sommige mensen de aantrekkingskracht ervan niet in. Dit kan een aanwinst zijn voor verzamelaars, die veel kunnen scoren bij kringloopwinkels en consignatiewinkels.
  • Garageverkoop - Je weet nooit wat je tegenkomt bij de volgende garageverkoop in de buurt. Als je je bussen niet snel nodig hebt, kan dit een uitstekende plek zijn om te kijken.

Keukencontainerstijlen door de jaren heen

Keukenbussen maken al sinds het midden van de 19e eeuw deel uit van de standaard Amerikaanse keuken. Hun populariteit is gedurende de 20e eeuw blijven bestaan, en veel hedendaagse bruiden schrijven zich nog steeds in voor een busje tussen hun andere huwelijks- en douchegeschenken. De meeste vintage en antieke blikken bevatten deksels om ongedierte buiten te houden en de inhoud vers te houden.

Tinnen en metalen bussen

Antieke Vintage Malkin's beste theebus Japanse grafische busblik
Antieke Vintage Malkin's beste theebus Japanse grafische busblik

De eerste blikken waren gemaakt van tin en werden mogelijk verkocht door reizende venters of in landelijke winkels. Blikken voor thee en koffie behoorden zelfs tot de keukenbenodigdheden die werden vermeld in het populaire boek Mrs. Putnam's Receipt Book and Young Housekeeper's Assistant uit 1849 van Elizabeth Putnam. Deze blikken blikjes bleven populair gedurende een groot deel van de 19e en 20e eeuw.

  • Blikken bussen hadden soms geschilderde of gedrukte ontwerpen of versieringen. Adverteerders gebruikten deze blikken soms om producten te promoten, dus het is niet ongebruikelijk om ze aan te treffen met bedrijfslogo's of namen.
  • Nieuwere versies zijn direct verkrijgbaar in antiekwinkels en online, maar het kan zijn dat je een beetje moet zoeken om een 19e-eeuws model te bemachtigen.
  • In de 20e eeuw verving aluminium het tin in veel blikken.
  • De prijzen variëren aanzienlijk, van ongeveer $ 30 voor een vintage aluminium set tot ruim $ 250 voor een enkele goed bewaard gebleven vroege blikken bus.

Glazen en keramische bussen

Owens Illinois groene depressie glazen bus Jar Hoosier
Owens Illinois groene depressie glazen bus Jar Hoosier

In de latere 19e eeuw en gedurende de 20e eeuw waren glazen en keramische bussen erg populair. Dankzij de eindeloze variaties die deze materialen bieden, konden huisvrouwen een blikkenset vinden die bij vrijwel elk kleurenschema of decoratiestijl zou passen.

  • Gekleurd depressieglas, melkglas en helder geperst glazen bussen waren populair in het begin van de 20e eeuw.
  • Hoosier-kasten en andere bakkasten werden vaak geleverd met een set glazen bussen voor de kastplanken. Deze bussen zijn nog steeds verkrijgbaar in antiekwinkels.
  • Later in de 20e eeuw werden keramische jerrycans erg populair. Fabrikanten zoals Fiesta maakten bussen van keramiek en steengoed in een enorm scala aan kleuren.
  • Prijzen variëren afhankelijk van het materiaal, de schaarste en de leeftijd van de jerrycanset. Glazen Hoosier-bussen kunnen variëren van $ 20 tot $ 80 per stuk, afhankelijk van de grootte, en een volledige set Hoosier-bussen kan honderden waard zijn. Een mooie set vintage keramische bussen kun je krijgen voor ongeveer $ 50.

Emaille bussen

Afbeelding
Afbeelding

Emaille bussen waren vooral populair in het midden van de 20e eeuw en voegden een vleugje kleur en stijl toe aan veel vintage keukens. Tegenwoordig zijn ze heel gemakkelijk te vinden in tweedehandswinkels en antiekwinkels, maar ook online.

  • Deze bussen kunnen behoorlijk verzamelobjecten zijn, variërend in prijs van ongeveer $ 40 voor een kleine set tot meer dan $ 400 voor een complete groep vintage geëmailleerde bussen.
  • Sommige geëmailleerde blikken waren voorzien van voorbedrukte etiketten om de kok te helpen georganiseerd te blijven.
  • Modellen uit het midden van de eeuw waren vaak een voorbeeld van design uit het ruimtetijdperk. Ze glinsterden met chromen accenten en strakke afwerkingen.
  • De knoppen voor deze bussen varieerden van bakeliet en andere vroege kunststoffen tot hout, metaal en glas.

Plastic bussen

Midcentury Lustro Ware plastic bloemenbus
Midcentury Lustro Ware plastic bloemenbus

Toen kwaliteitskunststoffen in de jaren vijftig direct beschikbaar kwamen, begonnen keukengereibedrijven bussen van dit materiaal te maken. Op rommelmarkten, kringloopwinkels en online vind je veel voorbeelden van schattige plastic blikjes uit de jaren vijftig, zestig en zeventig.

  • Deze plastic bussen vertegenwoordigen meestal de decoratiestijl en kleuren van hun decennium. Plastic bussen uit de jaren '50 verschijnen bijvoorbeeld vaak in zachtroze, babyblauw en zeegroen. Bussen uit de jaren '70 waren vaak avocadogroen, bruin of oranje.
  • Tupperware-bussensets, populair in de jaren zeventig en tachtig, zijn zeer verzamelobjecten.
  • Plastic bussen hadden soms metalen knoppen als accenten. Het is ook gebruikelijk om plastic knoppen te vinden, soms in een contrasterende kleur.
  • Veel van deze plastic busjessets zijn vooraf geëtiketteerd met de inhoud van de busjes.
  • Het is gemakkelijk om vintage plastic blikjes te vinden tussen de €15 en €50, maar vooral iconische plastic blikjessets kunnen voor €200 of meer verkocht worden.

Handige winkeltips

Of je nu op zoek bent naar een garage sale of online zoekt, er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden tijdens het winkelen:

  • Let op reproducties. Veel bedrijven maken vintage-stijl bussen die eigenlijk niet oud zijn. Om er zeker van te zijn dat u het echte exemplaar koopt, moet u letten op tekenen van gebruik en ouderdom, evenals op eventuele identificerende kenmerken. Neem contact op met de verkoper om er zeker van te zijn dat de bus de aangegeven leeftijd heeft. Ze mogen een artikel niet willens en wetens verkeerd voorstellen aan een koper.
  • Kijk rond. Als je niet vastzit aan een bepaalde stijl, materiaal of tijdperk, kijk dan een beetje rond. Het kan zijn dat een soortgelijke set online of in de stad voor veel minder geld verkrijgbaar is.
  • Controleer de staat. Zoals bij alle antiek hangt de waarde van keukenbussen af van hun staat. Controleer op scheuren, roest, krassen, vlekken en andere schade voordat u koopt.

Meer toepassingen voor vintage bussensets

Hoewel een set antieke of vintage blikken direct een historische charme aan je keuken zal toevoegen, zijn er eigenlijk veel manieren om deze schatten te gebruiken. Als je verliefd wordt op een blikjesset in de winkel, maar niet zeker weet hoe je deze thuis gaat gebruiken, denk dan eens buiten de keuken. Jerrycans vormen een geweldige opbergruimte in de wasruimte, de badkamer en de knutselruimte.

  • Bewaar wattenbolletjes, wattenstaafjes en andere benodigdheden in vintage jerrycans in je damestoilet of badkamer.
  • Gebruik antieke blikken om de spullen in je slaapkamer netjes te houden. Ze zijn ideaal voor het opbergen van kleingeld, sleutels en andere kleine spullen.
  • Bewaar een vintage busje in je bijkeuken om hondensnacks op een handige plek te bewaren. Je kunt er een paar meenemen als je de deur uitgaat voor een wandeling met je harige vriend.
  • Jerrycans kunnen een aantrekkelijke opbergruimte zijn voor vaatwastabletten of wasmiddelpods, zolang je maar geen kindveilige container nodig hebt.

Handige keukenschatten

Voor ongeveer $ 50 kun je gemakkelijk een set jerrycans vinden om een vleugje vintage stijl toe te voegen aan je aanrecht of ergens anders in je huis. Het maakt niet uit waar je je jerrycans gebruikt of welk tijdperk ze ook vertegenwoordigen, je zult het leuk vinden om deze nuttige keukenschatten te verzamelen. En of je ze nu gebruikt om vintage keukengereedschap of droge spullen in te bewaren, ze zijn een praktisch verzamelobject.

Aanbevolen: