Antieke hokstijlen gemaakt voor elegante opslag

Inhoudsopgave:

Antieke hokstijlen gemaakt voor elegante opslag
Antieke hokstijlen gemaakt voor elegante opslag
Anonim
antiek porseleinen hok
antiek porseleinen hok

Een antiek hok is een elegant, traditioneel meubelstuk in vrijwel elke woonstijl. Deze grote, veelzijdige woninginrichting werd al in de 17e eeuw populair en werd gebruikt om het mooie porselein tentoon te stellen dat gezinnen hadden gekocht of aan hen hadden doorgegeven. Misschien heb je een van deze handige kasten opgeborgen op een zolder of opslagruimte; Kijk dus eens hoe je een van deze antieke porseleinen hokken kunt identificeren en waar je op moet letten als je er zelf een probeert te kopen.

Historische tradities rond het antieke hok

Traditioneel werd een porseleinen hok gebruikt om je verzameling fijn porselein of ander decoratief serviesgoed tentoon te stellen in de glazen planken van het hok langs de bovenkant van het meubilair. Dit was niet alleen een gemakkelijke manier om de keukenspullen tentoon te stellen, maar het was ook een veiligheidsmaatregel bedoeld om deze waardevolle spullen te beschermen. Bovendien werden antieke porseleinen hokken gebruikt om andere huishoudelijke en huishoudelijke artikelen, zoals beddengoed, serviesgoed, enzovoort, op te bergen in de onderste kasten. Interessant is dat deze porseleinen hokken zich niet alleen in de formele eetkamers van historische huizen bevonden, maar dat je ze ook in gangen, slaapkamers, salons en keukens kon vinden. Hoewel er hedendaagse fabrikanten van porseleinen hokken zijn, is het verzamelen van fijne eetkleding bij moderne gezinnen uit de mode geraakt en is de behoefte aan een van deze stukken aanzienlijk afgenomen.

Een antiek Chinees hok identificeren

Aangezien deze meubelstukken niet vaak in moderne huizen worden tentoongesteld, kan het voor amateurverzamelaars moeilijk zijn om een van deze meubelstukken in het wild te identificeren. Let dus op een paar kenmerken die je zullen helpen een van deze antieke displays beter te identificeren.

Identificeer antiek hok
Identificeer antiek hok

Materialen die worden gebruikt om antieke Chinese hutten te maken

Over het algemeen zijn antieke porseleinen hokken gemaakt van een soort hardhout. De meeste voorbeelden zijn met glas bedekte planken, maar sommige hebben open planken. Velen hebben ook spiegels ingebed langs de achterwanden van de bovenste planken, waardoor alle kanten van de verzamelobjecten aan de kijker kunnen worden getoond. Op dezelfde manier zijn de meeste antieke porseleinen hokken gemaakt met eenvoud in gedachten, maar af en toe kom je voorbeelden tegen met handgesneden houtontwerpen. Maar als je op zoek bent naar een echt antiek porseleinen hok om aan je collectie toe te voegen, zoek er dan een die is gemaakt van de volgende materialen:

  • Esdoorn
  • Eiken
  • Mahonie
  • Kers
  • Rosewood
  • Walnoot

Vernissen toegepast op antieke Chinese hutten

Vanwege historische houtbewerkingspraktijken kan het zijn dat dit antiek een doffe kleur en een krachtige geur heeft. Dit kan worden veroorzaakt door de verouderde olievernis die op het hout is aangebracht om het tegen beschadiging te beschermen; Deze vernissen zijn echter dof en verslechteren na verloop van tijd, wat betekent dat als u merkt dat uw antieke hok een van deze tekenen vertoont, u wilt onderzoeken of u het professioneel opnieuw kunt laten afwerken.

Verschillende antieke Chinese hokstijlen

Vintage porseleinen hokken zijn er in verschillende stijlen, vormen en maten. Sommige zijn ontworpen om items op de planken tentoon te stellen en andere zijn volledig gesloten achter houten deuren, waardoor de inhoud veilig verborgen blijft en ze zijn uitgerust met twee, drie en vier deuren. Voordat u een keuze maakt over de stijl, moet u echter bepalen hoeveel ruimte u heeft, aangezien sommige porseleinen hokken veel breder zijn dan andere. Enkele van de fabrikanten van antieke porseleinen hokken zijn Sheraton, Chippendale en Hepplewhite, en dit zijn enkele van de stijlen die ze produceerden.

  • Amerikaans
  • Engels
  • Zweeds
  • Frans
  • Koningin Anne
  • Missie
  • Victoriaans

Antieke Chinese hokwaarden

Uiteindelijk zijn meubels een dure investering, en antieke meubels kunnen meer dan $ 10.000 of meer kosten. De kwaliteit van de constructie van dit antiek zorgt er echter voor dat ze gegarandeerd langer meegaan dan welk modern meubilair dan ook dat u misschien koopt of al hebt gekocht. Dus als u wilt investeren in een van deze antieke porseleinen hokken, dan moet u bereid zijn vooraf een groot bedrag uit te geven. Dit betekent niet dat je geen voorbeelden kunt vinden voor minder dan $ 5.000, maar voor veel mensen is dat nog steeds een aanzienlijk bedrag voor één item. Een antiek porseleinen kastje met drie laden wordt bijvoorbeeld op één veiling aangeboden voor bijna $ 4.000, terwijl een Zweeds secretairehok met twee lades in een andere veiling voor iets meer dan $ 3.000 wordt aangeboden.

Antiek hok
Antiek hok

Waar u uw zoekopdracht kunt beginnen

U kunt beginnen met zoeken naar antieke porseleinen hokken in rubrieksadvertenties, op de verkoop van onroerend goed en in lokale antiekwinkels, maar ook op online veilingen. Wees niet bang om de verkoper een hele reeks vragen te stellen; het is jouw geld en je wilt er zeker van zijn dat je een goede prijs voor het artikel beta alt. Vergeet niet te zoeken naar tekenen dat het stuk met de hand is gemaakt en de juiste tekenen van veroudering vertoont. Helaas liegen sommige verkopers over hun producten, dus let op reproducties, want perfect houtsnijwerk en versieringen kunnen tekenen zijn van machinaal vervaardigd meubilair.

Antiek porseleinen hok
Antiek porseleinen hok

Breng een antiek porseleinen hok bij u thuis

Een van de mooiste aspecten van het leven in de moderne tijd is het niet gebonden zijn aan traditionele sociale conventies. Dus als u verliefd wordt op deze antieke meubelstukken, hoeft u zich geen zorgen te maken dat u er geen mooi porselein of serviesgoed in kunt zetten. Het is jouw huis en jij bepa alt welke van de stukken die je bezit het belangrijkst zijn om aan je gasten te laten zien. Haal dus je potloden en laptop tevoorschijn en begin met zoeken.

Aanbevolen: