Gratis & Voordelige DNA-vaderschapstest: begrijp uw keuzes

Inhoudsopgave:

Gratis & Voordelige DNA-vaderschapstest: begrijp uw keuzes
Gratis & Voordelige DNA-vaderschapstest: begrijp uw keuzes
Anonim

Het vaststellen van het vaderschap van uw baby hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar zorg ervoor dat u de testoptie vindt die u geeft wat u nodig heeft.

vader die pasgeboren baby vasthoudt
vader die pasgeboren baby vasthoudt

Of u nu het vaderschap moet vaststellen op grond van een gerechtelijk bevel, of gewoon gemoedsrust wilt bij het bewijzen of weerleggen van de genetische relatie van een man met uw kind, een vaderschapstest is doorgaans 99,9% nauwkeurig.

Vaderschapstests zullen bepalen of een man de biologische vader van een kind is. Het werkt door het DNA-profiel van een kind te vergelijken met het DNA-profiel van een man om te zien of hij de biologische vader van het kind is. Deze tests worden uitgevoerd met bloedmonsters of een wanguitstrijkje van zowel het kind als de mogelijke vader.

Als je een vaderschapstest nodig hebt maar een beperkt budget hebt, zijn er een paar goedkope opties beschikbaar.

Gratis vaderschapstesten?

In de meeste gevallen zijn vaderschapstests niet gratis. De kosten van een DNA-vaderschapstest variëren van minder dan $ 100 tot meer dan $ 2.000, afhankelijk van het type en de complexiteit van de test. Voor DNA-screeningtests bij pasgeborenen variëren de kosten per staat.

Een handvol bedrijven heeft een promotie om gezinnen met lage inkomens te helpen. Ze bieden op dinsdag gratis DNA-vaderschapstests aan. Choice DNA en Face DNA zijn twee bedrijven die dit momenteel doen.

Sommige steden en provincies bieden gratis of goedkope vaderschapstests aan, zoals Solano County, Californië, Pitt County, North Carolina en New York City. Neem contact op met uw lokale rechtbank en overheidswebsites om te bepalen of dit in uw regio wordt aangeboden.

Door de rechtbank bevolen vaderschapstests

Vaderschapstesten worden vaak door de rechtbanken gebruikt in gevallen van alimentatie en voogdij over kinderen. Als u om juridische redenen een vaderschapstest nodig heeft, moet u de test laten afnemen bij een gecertificeerd inzamelpunt dat geaccrediteerd is en een voor de rechtbank aanvaardbaar document overlegt waaruit de testresultaten blijken. In sommige gevallen kan de rechtbank of overheidsinstantie die de resultaten van vaderschapstests eist, u doorverwijzen naar een specifieke afnamelocatie of laboratorium.

Als u niet verplicht bent om tests te laten uitvoeren in een specifiek laboratorium of een specifieke verzamellocatie, moet u de tests laten uitvoeren in een instelling die wettelijke vaderschapstests uitvoert. Deze faciliteiten volgen strikte eisen inzake de keten van bewaring voor de genomen DNA-monsters en verstrekken documentatie met alle door de rechtbanken vereiste informatie. Sommige bedrijven bieden voor de rechtbank toegestane vaderschapstesten aan, maar doen er goed aan om ervoor te zorgen dat de resultaten door de rechtbank worden geaccepteerd.

Thuis vaderschapstesten

Als je om juridische redenen geen vaderschapstest nodig hebt, kun je vaderschapstests thuis kopen, zowel online als bij de apotheek. Met vrij verkrijgbare vaderschapstests kunt u thuis DNA-monsters verzamelen en de monsters voor analyse naar een laboratorium sturen. Deze tests zijn doorgaans goedkoper dan andere vaderschapstests.

Kosten van vaderschapstests

De meeste staten betalen niet voor vaderschapstests. Sommigen bieden financiële hulp om de kosten te dekken, maar u kunt rekening houden met enkele eigen kosten, variërend van €30 tot €150, afhankelijk van uw inkomen en waar u woont. De staatswetten met betrekking tot vaderschapstests variëren. Neem daarom contact op met uw plaatselijke ministerie van Volksgezondheid of plaatselijke rechtbanken, of neem contact op met uw dossierbeheerder als uw test door de rechtbank is bevolen.

Gratis vaderschapstests online beschikbaar

Mogelijk ziet u online advertenties voor gratis vaderschapstests. Deze sites bieden u de mogelijkheid om u een gratis testkit te sturen waarmee u uw DNA-monster kunt verzamelen. Hoewel de testkit gratis is, vereisen deze bedrijven dat u alle verzendkosten en laboratoriumanalysekosten beta alt. Op dezelfde manier kunnen thuistestkits die online of bij een apotheek zijn gekocht, in de winkel betaalbaar zijn, maar vereisen ze dat u meer beta alt voor laboratoriumverwerkingskosten en verzendkosten. Deze tests kosten doorgaans ruim € 100,- en zijn doorgaans niet door de rechtbank toegestaan.

vaderschapstest
vaderschapstest

Twee goedkope DNA-vaderschapstests

Als je om persoonlijke redenen een vaderschapstest wilt, kan een DNA-vaderschapstest thuis de meest betaalbare optie zijn. Er zijn veel bedrijven online die goedkope vaderschapstesten aanbieden om u geld te besparen, maar het kan zijn dat zij niet in de rechtszaal standhouden.

DNA-diagnostiekcentrum (DDC)

DNA Diagnostics Center (DDC) is een van de toonaangevende aanbieders van vaderschapstests in de VS. De juridische test van DDC is duur, maar de thuistest is relatief betaalbaar. DDC verwerkt vaderschapstesten in het eigen laboratorium en zorgt voor de snelst mogelijke doorlooptijden. Zodra uw monster in hun laboratorium arriveert, kunt u uw resultaten binnen 48 uur verwachten.

DNA-test voor vaderschapsdepot

Paternity Depot biedt de goedkoopste thuistestkits voor vaderschap. De kosten bedragen $ 79 en omvatten een wanguitstrijkje voor zowel de man als het kind. Deze goedkopere optie voor een vaderschapstest biedt geen gerechtelijke documentatie, maar ze bieden wel documentatie tegen een extra vergoeding van $ 50, die in de rechtbank toelaatbaar is. Ze zijn inclusief verzendkosten en u kunt de resultaten verwachten ongeveer drie dagen nadat uw DNA-monsters bij het laboratorium zijn aangekomen voor verwerking.

Soorten prenatale DNA-testen

Er zijn een paar manieren om het vaderschap vast te stellen tijdens de zwangerschap. Volgens de Cleveland Clinic omvatten de opties voor prenatale vaderschapstests:

  • Niet-invasief prenataal vaderschap (NIPP) Dit is een eenvoudige test die al vanaf 8 weken zwangerschap kan worden uitgevoerd. Bij de zwangere ouder en potentiële vader wordt een bloedmonster afgenomen. De monsters worden geanalyseerd met behulp van het DNA van de baby, dat in de bloedbaan van de moeder wordt aangetroffen. Dit zal bepalen of de man al dan niet een genetische relatie heeft met de baby in de baarmoeder.
  • Vruchtwaterpunctie. Met behulp van een naald verwijdert een zorgverlener een kleine hoeveelheid vruchtwater uit de buik van de zwangere ouder. Een laboratorium vergelijkt het DNA in het vloeistofmonster met het DNA van de potentiële vader. Vruchtwaterpunctie kan worden uitgevoerd tussen week 15 en 20 van de zwangerschap.
  • Chorionvilli-monstername (CVS) Uitgevoerd tussen 10 en 13 weken zwangerschap, neemt een zorgverlener een klein weefselmonster uit de placenta via de baarmoederhals of de buik van de zwangere ouder. Een laboratorium vergelijkt het uit het monster genomen DNA met het DNA van de potentiële vader om het vaderschap vast te stellen.

Zowel vruchtwaterpunctie als vlokkentest verhogen het risico op een miskraam, dus indien mogelijk kan het het beste zijn om te kiezen voor niet-invasieve testen.

Niet-invasieve testopties

Als u het vaderschap wilt vaststellen vóór de geboorte van een kind, kunt u online niet-invasieve prenatale vaderschapstestkits kopen. Bedrijven die NIPP-testen aanbieden zijn onder meer:

DNA-diagnostiekcentrum (DDC)

Het DNA-diagnostiekcentrum biedt niet-invasieve prenatale vaderschapstests aan, die al vanaf zeven weken zwangerschap kunnen worden uitgevoerd. De prijzen van testkits beginnen bij $ 599 voor de test voor persoonlijk gebruik. DNA-bloedmonsters van de zwangere ouder en potentiële vader worden afgenomen in een bij de DDC aangesloten laboratorium bij u in de buurt. Resultaten zijn doorgaans binnen 7 werkdagen beschikbaar, maar spoedresultaten zijn beschikbaar tegen een extra vergoeding.

Nauwkeurig DNA

Accurate DNA biedt niet-invasieve prenatale vaderschapstesten. De test kan al vanaf 7 weken zwangerschap worden uitgevoerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van bloedmonsters van de zwangere en bloed- en/of wanguitstrijkjes van de potentiële vader. NIPP-tests beginnen bij $ 900. Documentatie op bevel van de rechtbank is beschikbaar tegen hogere kosten. Dit bedrijf biedt betalingsplannen waarmee u de testkosten kunt terugbetalen. De resultaten worden binnen 5 tot 10 werkdagen nadat uw DNA-monsters in het laboratorium zijn ontvangen, naar u verzonden.

EasyDNA niet-invasieve prenatale vaderschapstest

De niet-invasieve prenatale vaderschapstest van EasyDNA kan al vanaf de 9e week van de zwangerschap worden uitgevoerd. Voor deze test zijn DNA-monsters nodig van de zwangere ouder (bloed) en potentiële vader (bloed- of wanguitstrijkje). Dit bedrijf beweert dat ze de meest geavanceerde tests leveren door 2.688 genetische markers te analyseren om de resultaten van vaderschapstests te verkrijgen, wat de hoge vergoeding van $ 1.295 kan verklaren. Voor een extra vergoeding van $ 175, zullen je resultaten je vertellen of de baby een jongen of een meisje. Resultaten zijn beschikbaar binnen 7 tot 10 werkdagen nadat de monsters in het laboratorium zijn ontvangen. Express-testresultaten zijn beschikbaar tegen een hogere vergoeding.

Vraag om aanbevelingen en bekijk beoordelingen

Als u een door de rechtbank bevolen vaderschapstest nodig heeft, kunt u het beste een advocaat, maatschappelijk werker of uw dossierbeheerder vragen om een aanbeveling van een lokaal laboratorium of instelling die de nodige gerechtelijke documentatie verstrekt.

Als u kiest voor een thuistest die u online of bij de apotheek koopt, zorg er dan voor dat u een testkit koopt bij een gerenommeerd bedrijf. Neem even de tijd om online recensies te lezen en de reputatie van het bedrijf te controleren. Zorg ervoor dat u alle kleine lettertjes leest, zodat u precies begrijpt wat er wordt getest, welke documentatie zij zullen verstrekken en wanneer u uw resultaten kunt verwachten. De meeste gerenommeerde bedrijven en laboratoria hebben contactgegevens op hun websites vermeld, zodat u met eventuele vragen kunt bellen en/of e-mailen.

Aanbevolen: