Decorideeën voor Mexicaanse restaurants

Inhoudsopgave:

Decorideeën voor Mexicaanse restaurants
Decorideeën voor Mexicaanse restaurants
Anonim
Man eten in Mexicaans restaurant
Man eten in Mexicaans restaurant

Het ontwerpen van een Mexicaans restaurant vereist een focus op het thema dat kleuren en iconische motieven en decor omvat, evenals het juiste type commerciële inrichting en armaturen. Zorg ervoor dat ze samen de samenhangende restaurantlook creëren die u wilt voor de gasten in uw Mexicaanse restaurant.

Kleurgebruik in Mexicaanse restaurants

Het kleurenschema van een Mexicaans restaurant moet worden ingesteld voordat u op zoek gaat naar de perfecte inrichting en inrichting. Restaurantontwerpen zijn gebaseerd op de psychologie van kleur. Het is een wetenschappelijk bewezen methode die wordt gebruikt door ontwerpers en de restaurantindustrie.

Psychologische reacties op kleuren gerelateerd aan voedsel

Kleuren Psychologische respons
Rood, roodoranje, oranje en groen Verhoging van de eetlust
Geel, geeloranje Plezier
Paars, geelgroen, mosterdkleuren, grijs Beetje eetlust
Blauw Rust; gebruikt voor achtergrondkleur
Bruin Warmte en veiligheid

Kleurenschema

Misschien is een van de redenen dat Mexicaanse restaurants het zo goed doen, dat de kleuren die verband houden met de traditionele inrichting de eetlust stimuleren, gevoelens van plezier creëren, warmte en veiligheid overbrengen en een rustige en comfortabele omgeving bieden. Dit zijn allemaal positieve emoties die de meeste mensen willen voelen tijdens het eten, vooral tijdens een avondje uit.

De beste kleurkeuzes zijn:

  • Rood: Rode chilipepers zijn synoniem met Mexicaans eten en kunnen variëren van gedempt rood tot schitterend rood.
  • Oranje: De ondergaande zon, sinaasappels en kleurrijke tegels zijn slechts enkele van de afbeeldingen die deze kleur oproept.
  • Oranjegeel: de kleur van nachokaas is er één die de meeste mensen associëren met de Mexicaanse keuken en is een favoriete keuze voor een lemen muurkleur.
  • Geel: De kleur van de zon en verschillende tinten, zoals goud voor zonnebloemen, zijn populaire kleurkeuzes.
  • Groen: De kleur van paprika's, cactussen en yuccaplanten zijn opvallende groene tinten die in Mexicaanse interieurs worden gebruikt.
  • Blauw: Mediumblauwe tinten zijn ideale kleuren om een deel van de psychologische intensiteit van de warme kleuren die de eetlust stimuleren te compenseren. Blauw is een prominente kleur die voorkomt in Mexicaanse tegels en aardewerkontwerpen.
  • Bruin: Chocolade is een veelvoorkomend beeld en emotionele reactie op de kleur bruin.

Voorbeeldkleurenschema's

Selecteer drie kleuren voor het hoofdkleurenpalet. Oranje, geel en groen met rode accentkleuren werken bijvoorbeeld goed samen. Als je de voorkeur geeft aan blauw, kies dan voor geel en rood met oranje accentkleuren. Voeg een of meer kleuren toe voor andere accentkleuren. Deze kleuren volgen u door de rest van het decorschema. Zorg ervoor dat alle verven die u selecteert in aanmerking komen voor commercieel gebruik.

Plafondontwerpen

Volgens het boek Designing Commercial Interiors richten de meeste restaurantontwerpen zich op het entreegebied met een lagere plafondhoogte dan het hoofdeetgedeelte. Dit maakt een psychologische overgang mogelijk van buiten zijn naar een kleinere ruimte en vervolgens weer overgaan naar een grotere ruimte.

Er zijn verschillende keuzes voor dit type plafond dat goed zou werken in een Mexicaans restaurant.

  • Tinnen plafondtegels kunnen een eenvoudig plafond transformeren in een designelement dat doet denken aan Mexicaans zilver. Sommige kunsttegels kunnen ook in elke gewenste kleur worden geverfd.
  • Echte, met de hand uitgehouwen houten balken zijn een geweldige rustieke toevoeging.
  • Natuurlijke houten balken van imitatiehout zijn geweldige budgetbesparingen.

Muren en architectonische kenmerken

Afhankelijk van de wandlocatie moet de wandafwerking voldoen aan de vereiste lokale normen. Zodra de muur klaar is, concentreer je je op opvallende architectonische kenmerken die bijdragen aan de inrichting van je Mexicaanse restaurant.

Stucco Adobe Walls

Gele muren in Mexicaans restaurant
Gele muren in Mexicaans restaurant

Een muurafwerking met stucwerk is de ideale keuze voor een Mexicaans restaurant. Verf het in een van de gele, oranjegele of oranje kleuren. Tegelbekleding en lijstwerk kunnen op de muren worden gebruikt. Behang is geen populaire keuze voor dit soort restaurants. Sommige lokale en nationale bouwvoorschriften verbieden het gebruik van muurbekleding, dus zorg ervoor dat u begrijpt welke beperkingen uw keuzes bepalen.

Architectonische kenmerken

Architectonische kenmerken kunnen worden gebruikt om het muurontwerp te verbeteren.

  • Archways zijn een authentiek Mexicaans ontwerpelement dat over deuropeningen en ramen kan worden gebruikt.
  • Als uw restaurant een bargedeelte heeft, kunt u deze onderscheiden met een boog.
  • Gebruik echte houten consoles om de planken op te hangen.

IJzerwerk kan zich uitstrekken tot verschillende architectonische kenmerken, maar ook tot deuren. Smeedwerkdeuren die toegang geven tot de wijn- en drankruimte, de kelder of de vooringang voegen sfeer toe aan uw ontwerp. Misschien geeft u de voorkeur aan een massief houten deur met rustieke metalen scharnieren en deurknoppen. Vergeet de badkamerdeuren niet voor continuïteit in uw ontwerp.

Vloerkeuzes

De vloer voor een Mexicaans restaurant moet een vloer zijn die speciaal voor commercieel gebruik is gemaakt. Mogelijke opties zijn:

  • Commerciële vinylvierkanten die overeenkomen met een van de kleuren in uw schema
  • Gebeitst beton in een bruine of terracotta kleur
  • Commerciële vloerbedekking in jouw kleurenschema of een streep die een Mexicaans dekenontwerp weerspiegelt
  • Cementvloertegels gekleurd om eruit te zien als Mexicaanse tegels
  • Keramische terracottategels die zijn gedecoreerd zodat ze passen bij de muren en plafondtegels
  • Muurhouten of massief houten vloeren met een rustieke afwerking

Er zitten voor- en nadelen aan elke keuze. Esthetiek, onderhoud en veiligheid zijn enkele bepalende factoren voor welk type materiaal u kiest. Als akoestiek of antislipvloeren bijvoorbeeld uw voornaamste zorg zijn, dan is vloerbedekking een goede keuze als u binnen uw kleurenpalet blijft. Als een authentieke uitstraling belangrijker is dan akoestiek, dan is de decoratieve terracotta tegel een betere keuze.

Mexicaanse restaurantmeubelkeuzes

De meeste restaurants hebben meer dan één zitstijl. De cabine wordt meestal langs de buitenmuren geplaatst, met een tafel en stoelen in het midden van de kamer.

Cabines

Rood, oranje, goud of groen zijn allemaal goede kleuren voor zitplaatsen in een Mexicaanse inrichting. Vinyl is de meest gebruikte stof voor standstoelen, omdat het het in- en uitschuiven vergemakkelijkt en zeer gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is. U kunt ook kiezen voor effen vinyl voor de zitting en een rugleuning met patroonbekleding. Als je een patroon voor cabines of stoelen gebruikt, kies dan voor een patroon zoals Red Chili Pepper of een kleurrijke streep.

Er zijn veel opties als het gaat om standtafelbladen (rond, vierkant of rechthoekig) en tafelonderstellen. Kies voor een zwart metalen onderstel met een voetstuk of een vlinderontwerp. Zorg ervoor dat het tafelblad en het onderstel dat u kiest passen bij het algehele ontwerp van uw kamer, of u nu kiest voor een donker blad, een oranje kleur of zelfs voor een bontblad dat steen imiteert.

Authentieke tafels en stoelen

Rustiek houten meubilair
Rustiek houten meubilair

Rustieke houten tafels en stoelen kunnen de gewenste look creëren voor een authentieke Mexicaanse meubelstijl. Het accommoderen van klanten in alle soorten en maten is een dwingende overweging. De meeste massief houten meubelen kunnen een breed scala aan klanten ondersteunen. Andere opties zijn:

  • Koperen tafelbladen geven uw restaurant een luxe uitstraling en zijn tegelijkertijd eenvoudig te onderhouden tegen hitte en morsen.
  • Tafels in Hacienda-stijl met Jordan stoelen zijn ook uitstekende keuzes voor sfeervol dineren.
  • Kleurrijke stoelen met unieke ontwerpen passen misschien goed in uw restaurant of misschien wilt u verschillende kleuren stoelen bij elkaar groeperen.

Tafellinnen en middenstukken

Als tafellinnen belangrijk is voor uw algehele ontwerp, overweeg dan om beddengoed te gebruiken dat kan worden gelaagd met een effen kleur aan de onderkant en een kleurrijke aan de bovenkant. Zorg ervoor dat u de hoofdkleuren van uw kleurenpalet in het patroon vastlegt. Gebruik kleurrijke traditionele tafelkleden van tafelzeil, iconische vinyltafelkleden of een zarape gestreept tafelkleed gecombineerd met effen gekleurde servetten.

Voeg leuke centerpieces en tafeldecoraties toe.

Tafellinnen en stoelen voor Mexicaans restaurant
Tafellinnen en stoelen voor Mexicaans restaurant
  • Suikerschedels zijn synoniem met Dia de los Muertos (Dag van de Doden), maar je wilt ze misschien als speciale accenten gebruiken.
  • Orkaanlampen met bruine glans zijn ideaal voor tafels, vooral als ze 's avonds verlicht zijn.
  • Chili-bussen kunnen als middelpunt worden gebruikt.
  • Lumiere verlichte vetplantenlampen kunnen op tafels of langs richels worden gebruikt voor zachte, subtiele verlichting.

Het plaatsen van kaarsen of lampen op de tafels draagt bij aan de sfeer, maar je zult ook de juiste verlichtingsarmaturen moeten gebruiken.

Verlichtingsarmaturen

Verlichting speelt een ingewikkelde rol bij het garanderen dat klanten zich op hun gemak voelen. Smeedijzeren stijlen zijn ideaal in het hele Mexicaanse restaurant, waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende verlichtingsstijlen, waaronder wandkandelaars, ijzeren kroonluchters en kleinere verlichting voor tafels en cabines. Voeg vervolgens uw accentverlichting toe. Deze opties omvatten:

  • Mexicaanse geperforeerde lampen met LED-kaarsen of echte kaarsen (afhankelijk van de brandcode) kunnen op tafels, richels of planken worden geplaatst.
  • Geperforeerde metalen wandkandelaars zijn een goede keuze voor diffuus licht.
  • Metalen tinnen sterlampen kunnen in clusters aan het plafond worden opgehangen in hostessruimtes of kassaruimtes, hoog genoeg om geen schade te veroorzaken met scherpe punten.
  • Chili-peperlichtslingers kunnen langs de muren, bogen, kassastations en ramen worden gehangen.
  • Plafondmedaillons die boven grote kroonluchters worden gehangen, kunnen meer diepte toevoegen aan plafondontwerpen.
  • Decoratieve of rustieke schakelplaten zijn een must voor aandacht voor details.
  • Metalen wandkandelaars (met pilaren of LED's) kunnen langs de wanden van de stand en aan weerszijden van deuropeningen worden geplaatst.

Zodra de verlichting is opgehangen, kunt u verschillende wanddecoraties in de ruimte aanbrengen.

Wanddecoraties

Ingelijste schilderijen van Mexicaanse landschappen en Mexicaanse olieverfschilderijen zijn goede keuzes voor kunstwerken aan de muur. Verlichte nissen kunnen worden gebruikt om kleurrijk keramiek tentoon te stellen, zoals handgemaakte Mata Ortiz en de beroemde pottenbakkerijen van Talavera. Als nissen niet haalbaar zijn, kunnen individuele wandplanken in consolestijl worden toegevoegd en geverfd of gekleurd.

Andere soorten wanddecoraties zijn:

Muurschildering in restaurant
Muurschildering in restaurant
  • Sombrero's kunnen door het hele restaurant aan de muren worden aangebracht.
  • Een hangend bosje chilipepers kan aan de muur van de kraampjes worden geplaatst voor een speciaal tintje.
  • Voeg een handgeschilderd sierlijk deurornament toe aan de muur.
  • IJzerwerk en ijzeren accenten kunnen aan de muren worden gehangen om de ijzeren look in de verlichting voort te zetten.
  • Muurschilderingen met verschillende Mexicaanse landschappen en thema's kunnen diepte aan je ontwerp toevoegen. Je kunt er één gebruiken bij de ingang en eventueel aan een muur in het zitgedeelte.
  • Talavera tegelmuurschilderingen kunnen worden opgehangen aan de muren van de stand, bij de ingang en bij de kassa/hostesspodium.
  • Talavera-borden zijn geweldige wanddecoraties die kunnen worden gegroepeerd om collages te maken.
  • Mexicaanse dekens kunnen in groepjes of individueel op muren worden uitgestald, of over halve of driekwart muren worden gedrapeerd.
  • Muurborden en posters zijn verkrijgbaar in een breed scala aan ontwerpen, van kaarten en vlaggen tot reproducties van Mexicaanse reisreclame.
  • Banners, zoals Papel Picado-banners, zijn zeer populaire Mexicaanse restaurantdecoraties.
  • Reproductie Mexicaanse filmposters zijn een leuke aanvulling op posterkunst voor muren.
  • Spiegels kunnen worden gebruikt om licht in verschillende gebieden te reflecteren; Zorg er wel voor dat ze het eten niet hinderen.

Raambekleding gebruiken

Het type behandeling dat voor ramen wordt geselecteerd, is een belangrijke beslissing voor uw Mexicaans restaurant. Geen raamdecoratie is vaak de populairste keuze voor restaurants, dus ze zijn uitnodigend en trekken potentiële klanten aan.

Jaloezieën zijn een eenvoudige oplossing

Als er een probleem is met te veel schittering van de zon voor klanten die aan tafels bij het raam zitten, dan moeten eenvoudige oplossingen, zoals commerciële zonwering, worden gekozen die naar behoefte kunnen worden aangepast en omlaag/omhoog gezet. Ga voor een houten lattenlook voor continuïteit in je ontwerp.

De draperiebeslissing

Als je kiest voor gordijnen, kies dan voor een effen kleur of een veelkleurige streep die de drie hoofdkleuren in het kleurenschema van je Mexicaanse restaurant herha alt. Gordijnen zijn meestal niet gewenst in restaurants vanwege het brandgevaar, maar je kunt wel stoffen vinden die lichtbestendig en brandvertragend zijn.

Door geen gordijnen te gebruiken, kunt u een zeer open en strakke uitstraling van uw ontwerp behouden, vooral als u gebogen ramen of met hout afgewerkte raamontwerpen gebruikt. Als u de ramen niet gedrapeerd laat, worden de stucwerkwanden zichtbaar en ontstaat er meer natuurlijk licht voor de gasten.

Selecteer items voor commercieel gebruik

Bij het selecteren van producten voor een restaurantbedrijf moet u producten selecteren die specifiek zijn bedoeld voor commercieel gebruik. Commerciële tegels en vloerbedekking moeten bijvoorbeeld voldoen aan specifieke brandvoorschriften en andere normen. Meubelbekleding moet voldoen aan brandwerende en andere codes. Sommige codes verschillen van staat tot staat en van stad tot stad. U kunt toegang krijgen tot bouwcode-informatie via het kantoor of de website van uw plaatselijke bouwinspecteur.

Beslissingen nemen over de inrichting van Mexicaanse restaurants

Het vinden van veel prachtige meubels en accessoires voor de inrichting van een Mexicaans restaurant is eenvoudig. Er is een overvloed aan artikelen van commerciële kwaliteit om restaurants van elke omvang te vullen voor een authentiek en opwindend ontwerp waar klanten van zullen genieten als vaste gasten.

Aanbevolen: