Decorideeën voor BBQ-restaurants

Inhoudsopgave:

Decorideeën voor BBQ-restaurants
Decorideeën voor BBQ-restaurants
Anonim
Interieur van BBQ-restaurant
Interieur van BBQ-restaurant

Er is niets meer Amerikaans dan een huiselijk barbecuerestaurant. Rustieke accenten roepen het gevoel van een boerderij of western ranch op met de belofte van huisgemaakte ma altijden in familiestijl en kenmerkende BBQ-smaken uit goed bewaarde geheime recepten.

Zitplaatsen met huiselijk comfort

Comfortabele zitplaatsen die doen denken aan landelijke keukens en kookplekken op het boerenerf kunnen een goed uitgangspunt zijn voor de inrichting van uw restaurant.

Zitplaatsen in Mable's Smoke House
Zitplaatsen in Mable's Smoke House
  • Ga, afhankelijk van je budget, voor eenvoudige houten eettafels en stoelen in vroege Amerikaanse stijlen of upgrade naar met leer of koeienhuid beklede stoelen. Mix-in standstoelen met leren of bruine vinylbekleding.
  • Lange houten tafels met zitbanken zijn een andere optie, vergelijkbaar met picknicktafels.
  • Een trendy look in woondesign bestaat uit het gebruik van een mix van verschillende houten stoelen rond een eettafel in boerderijstijl. Deze look zou zich goed vertalen in een BBQ-restaurant, met een leuk, eigenzinnig karakter.

Landkleuren en patronen

Rood-wit geruite tafelkleden of tafelkleden met gingham-patroon zorgen voor de gastvrije sfeer van een landhuis. Alle behandelingen die op ramen worden toegepast, moeten ook een landelijk of informeel gevoel geven. Herhaal het gingham-patroon op gordijnen in café-stijl of laat ramen onbehandeld en installeer eenvoudige zonneschermen die naar beneden kunnen worden getrokken om de schittering van de middagzon te blokkeren en toch uitzicht naar buiten toe te laten.

Rustiek servies

Vergulde voedingsmiddelen, dranken en serviesgoed moeten een landelijke uitstraling hebben.

  • Serveer drankjes in Mason-potglazen, die er net zo uitzien als de potten, maar handvatten bevatten.
  • Presenteer zinderende diners, warm van de grill, met serveerkoeken op houten voeringen.
  • Houd een informele uitstraling aan de tafelaankleding door keukengerei in een rustieke caddy van tin of hout te plaatsen.
  • Een verticale papieren handdoekhouder gemaakt van hout of ijzer kan een volledige rol "rustieke servetten" bevatten voor uitdagende BBQ-handen en -monden.

Handgemaakt serviesgoed met de kleine onvolkomenheden van ambachtelijk handwerk is volgens het hotelmanagement de favoriete look geworden in veel restaurants. Boerengerechten geserveerd op geëmailleerd ijzer, handgemaakt geglazuurd keramiek of aardewerk in aardse kleuren grijs en bruin spreken de gasten aan. Deze stijl van rustiek servies past perfect bij het thema van een BBQ-restaurant.

Hergebruikt hout, baksteen en geborgen voorwerpen

Interieur van Sharko's Naperville Restaurant
Interieur van Sharko's Naperville Restaurant

Hergebruikte materialen kunnen u helpen kosten te besparen, milieuvriendelijker in te richten en karakter toe te voegen aan uw restaurant.

Muren en vloeren

Om het gevoel van een boerderij of western ranch nog verder te versterken, kun je muren en vloeren bedekken met hergebruikte houten planken. Verweerd schuurhout is ideaal, maar vrijwel elk ruw en rustiek teruggewonnen hout zal werken. Voor goedkope wandpanelen kunt u houten transportpallets ophalen bij magazijnen of warenhuizen, uiteraard met toestemming. Demonteer de planken en monteer ze zoals ze zijn, of beits ze voordat je ze aan de muur monteert.

Hergebruikte bakstenen vloertegels geven het gevoel van een oude, landelijke boerderij en vormen een prachtige optie voor tijdloze, rustieke vloeren. Deze vloerstijl kan worden gekocht via Stone Farm.

Oude luiken zijn een ander slim idee voor een rustieke muurbekleding die, afhankelijk van je bron, weinig tot niets kost. Overweeg ze in de buurt van echte ramen te gebruiken of om decoratieve voorwerpen in te lijsten.

Geborgen boerderij- en ranchdecor

Cowboy ontmoetingsplaats teken
Cowboy ontmoetingsplaats teken

Kijk op bergingswerven voor gegolfde, gegalvaniseerde stalen panelen die kunnen worden gebruikt voor lambrisering met een boerderijthema of een rustiek accent onder een bar of als afdekking van de luifel boven de keuken. Geborgen apparatuur en materialen van boerderijen en ranches kunnen een overvloed aan decor bieden voor een barbecuerestaurant, waaronder:

  • Tractorstoelen of oude zadels voor barkrukstoelen
  • Vintage stalen melkbussen om lege hoeken te vullen
  • Oude houten vaten als vrijstaande accenten
  • Gietijzeren tandwielen als wanddecoratie
  • Vintage tinnen of houten borden als wand- en badkamerdecoratie
  • Van oud prikkeldraad zijn decoratieve accenten gemaakt (hoog opgehangen om verwondingen te voorkomen)
  • Ledergebonden stuurhoorns gemonteerd boven deuropeningen
  • Oude hoefijzers en gietijzeren sterren als wanddecoratie
  • Vintage hooivorken of harken gemonteerd aan de muur
  • Koe- of varkensbeeldjes

Geborgen boerderij- en ranchdecoraties zijn ook te vinden op eBay en Etsy.

Landelijke verlichting

Verlichting boven tafels bij Sugarfire Smoke House
Verlichting boven tafels bij Sugarfire Smoke House

Boerderijhanglampen, ook wel schuurlampen genoemd, zijn een soort vintage industriële lampen met een kenmerkende koepelvormige metalen kap. Deze eenvoudige hanglampen vormen de perfecte plafondverlichting voor een barbecuerestaurant.

Wagonwielkroonluchters geven het gevoel van een westernranch. Smeedijzeren kroonluchters en rustieke wandkandelaars zijn ook goede opties.

Voor zachte accentverlichting aan tafel in de avond kun je lichte miniatuur vintage olielampen in het midden van de tafel plaatsen.

Wat te vermijden

Vermijd het gebruik van meubilair dat er erg strak en modern uitziet, of van zwaar stoffen beddengoed op tafels die er erg formeel uitzien. Als u railverlichting installeert voor extra omgevingslicht, vermijd dan glanzend verchroomde armaturen en hardware; kies voor zwart zodat de verlichting opgaat in het plafond. Een barbecuerestaurant moet rustiek en informeel aanvoelen, bijna als een verlengstuk van de boerderij die het eten produceerde.

Aanbevolen: