Luxe vijfsterrenhotelketens

Inhoudsopgave:

Luxe vijfsterrenhotelketens
Luxe vijfsterrenhotelketens
Anonim
Villa's met dubbel zwembad van Banyan Tree Hotels & Resorts
Villa's met dubbel zwembad van Banyan Tree Hotels & Resorts

Bij het plannen van een luxe vakantie kan uw hotelkeuze de algehele ervaring maken of breken. Uitzoeken wat echt een vijfsterrenhotel is, kan het planningsproces nog verwarrender maken. Helaas bestaat er geen alomvattende, wereldwijd geaccepteerde standaard over wat de uitdrukking '5-sterrenhotel' eigenlijk betekent. Wat in het ene deel van de wereld een 5-sterrenbeoordeling inhoudt, kan elders slechts een 4-sterren zijn. Landen hebben hun eigen beoordelingssystemen en er zijn soms verschillen binnen verschillende regio's van hetzelfde land.

10 luxe 5-sterrenhotelmerken

Hoe zorg je ervoor dat je een echte luxe 5-sterrenhotelketen kiest? Gelukkig zijn er een aantal merken die worden erkend als leiders op de luxe reismarkt. Ongeacht het beoordelingssysteem van welk land van toepassing is, u kunt een uitmuntende service, weelderige voorzieningen en voordelen verwachten die u waarschijnlijk in geen enkel ander hotel in de buurt zult vinden.

1. Banyanboom

Banyan Tree is ontstaan in Azië, waar luxereizen steeds populairder worden. De Banyanboom is een symbool van beschutting en het reliëf dat de natuur biedt. Dit motto is overgenomen in de ruim 30 Banyan Tree-eigendommen die ecologische en cultureel gevoelige luxe-ervaringen bieden. Hoewel Banyan Tree misschien niet zoveel hotels exploiteert als andere luxe vijfsterrenketens, behalen ze in meer dan 20 jaar meer dan 900 onderscheidingen.

Banyan Tree biedt drie merken:

  • Banyan Tree - Iconische villa's met zwembad en een spa met tropische tuin
  • Angsana - Gezinsvriendelijke luxe accommodaties
  • Cassia - Vakantieappartementconcept gelanceerd in 2015

Als je verliefd wordt op het merk Banyan Tree, kun je $150.000 per jaar uitgeven om lid te worden van hun timeshare-achtige club en vervolgens nog eens $3.300 per week om een villa te boeken.

Voorbeeldtarieven bij de Banyan Tree Seychelles beginnen bij 1.163 euro per nacht voor een villa op een heuvel

2. Amanresorts

Aman betekent vrede in het Sanskriet, en Amanresorts heeft onvermoeibaar gewerkt om exclusieve ervaringen te bieden aan high-end klantenkring. Ze worden ook beschouwd als het merk voor spraakmakende beroemdheden, aangezien de hotels van Amanresorts bekend staan om hun exclusiviteit en discretie. De service is persoonlijk, met vier personeelsleden per gast.

Het vlaggenschipfiliaal werd geopend in Thailand en het merk is uitgebreid naar landen als Bhutan, Cambodja, China, Griekenland, Laos, Marokko, Turks- en Caicoseilanden, de VS en meer. De meeste eigendommen van Amanresorts beschikken over 40 of minder suites of vrijstaande villa's. Kijk voor exclusieve spabehandelingen en wellnessprogramma's bij elk van de accommodaties van het merk Aman.

Aman's unieke model, zonder kroonluchters, geen receptiebalies en geen liften, wijkt af van de details die je bij andere vijfsterrenhotelmerken ziet, maar het model werkt duidelijk nu Amanresorts de eerste plaats in Travel + Leisure heeft veroverd Tophotels van 2014.

Voorbeeldtarieven bij Amanpuri in Phuket beginnen vanaf $652 USD per nacht voor een standaard paviljoenkamer tot $7.092 USD voor een tuinresidentie met 8 slaapkamers

3. Fairmont Hotels en Resorts

Fairmont Palliser Hotel in Calgary, Alberta
Fairmont Palliser Hotel in Calgary, Alberta

Fairmont Hotels & Resorts werd in 1907 in San Francisco opgericht en is trots op de historische banden die bij elke accommodatie worden onderhouden. Het gemeenschappelijke thema van unieke architectuur met creatieve inrichting en kunstzinnigheid is een standaard in alle Fairmont-hotels. Dus in welk Fairmont-hotel u ook verblijft, u weet dat het een vijfsterrenervaring is.

Veel van de Fairmont-hotels in Canada zijn eind 19e en begin 20e eeuw gebouwd door de Canadian Pacific Railway. Tegenwoordig zijn Fairmont-vestigingen actief in bijna 20 landen, waaronder enkele unieke plekken zoals Azerbeidzjan, Kenia, Zuid-Afrika en Oekraïne.

Voorbeeldtarieven in het Fairmont Banff Springs beginnen bij CAD 629 per nacht

4. Jumeirah

Jumeirah komt uit Dubai en omvat enkele van de meest luxueuze hotels in de VAE. Jumeirah verwijst ook naar het zeer exclusieve gebied van Dubai waar het bedrijf, dat feitelijk eigendom is van de heersende familie van Dubai, werd opgericht. Hotels zoals Burj Al Arab en Jumeirah Emirates Towers bevinden zich in Dubai, terwijl Etihad Towers zich in Abu Dhabi bevindt. Er zijn ook eigendommen in andere landen zoals Duitsland, Italië, Turkije. Ze hebben zelfs vijfsterrenresidenties met hotelservice - één in Dubai en de andere in Londen.

Over-the-top luxe is zeker de trend in de VAE, en Jumeirah Hotels sparen kosten noch moeite. Rolls-Royce-voertuigen met chauffeur zijn beschikbaar, of misschien kan er zelfs een aankomst per helikopter worden geregeld. Accommodaties die alleen suites bieden, zoals Burj Al Arab, bieden inchecken op uw kamer, een privéreceptie op elke verdieping en persoonlijke butlers.

Voorbeeldtarieven bij de Burj Al Arab Jumeirah beginnen bij AED 3.630 voor een suite met één slaapkamer

5. Mandarijn Oosters

Het Mandarin Oriental Hotel in Miami, Florida
Het Mandarin Oriental Hotel in Miami, Florida

De vlaggenschiplocaties van Mandarin Oriental in Hong Kong en Bangkok zijn iconisch, maar het luxemerk is uitgebreid naar andere steden zoals Londen, Parijs, Taipei en New York. Modemagnaten als Christian Louboutin en beroemdheden als Kevin Spacey onderschrijven Mandarin Oriental en helpen het merk verder te vestigen als een van de beste luxe hotelmerken.

Luxe eetgelegenheden zijn een van de hoogtepunten van Mandarin Oriental-hotels, met locaties als Hong Kong met meerdere restaurants met Michelin-sterren. Mis de kenmerkende Mandarin Oriental Spas niet, met interessante behandelingen zoals massages met vier handen.

De voorbeeldtarieven bij Mandarin Oriental beginnen bij HKD 3.700,- en kunnen oplopen tot HKD 29.000,- per nacht

6. Schiereilandhotels

Het vlaggenschiphotel van Peninsula Hotels in Hong Kong werd gebouwd in 1928. Het is het oudste hotel van Hong Kong en een van de belangrijkste historische gebouwen uit de koloniale tijd. Ze zijn sindsdien uitgebreid in Azië en Noord-Amerika, maar blijven een relatief kleine keten. Het is niet verrassend dat het merk Peninsula Hotels op de lijst van USA Today van de top 10 luxe hotelketens staat.

Het is niet ongewoon om gasten van Peninsula Hotels te zien aankomen in Rolls Royce-voertuigen - dat wil zeggen als ze afzien van de helikopteraankomstoptie die bij de meeste accommodaties beschikbaar is. Als u het hotel in Beijing boekt, wordt gezegd dat de Louis Vuitton-winkel in het hotel de 'wereldvlaggenschip'-winkel voor het merk is.

Mis de afternoon tea op het schiereiland niet, vooral in Hong Kong. Het wordt aangeboden op basis van wie het eerst komt, het eerst ma alt en het kan erg druk zijn. Afternoon tea op het schiereiland is een iconische ervaring in de stad en biedt een spectaculair uitzicht op Victoria Harbour.

Voorbeeldtarieven op het schiereiland Hong Kong beginnen bij 3.480 HKD voor een superior kamer, terwijl u voor 10.440 HKD een grote deluxe suite met uitzicht op de haven krijgt

7. Shangri-La

Shangri-La Hotelzwembad, Singapore
Shangri-La Hotelzwembad, Singapore

Het merk Shangri-La Hotel staat sinds het begin synoniem voor luxe. De eerste Shangri-La werd in 1971 in Singapore geopend, geïnspireerd op de roman Lost Horizon uit 1933. Tegenwoordig is Shangri-La uitgebreid en opereert onder verschillende merken:

  • Shangri-La Hotels: 5-sterrenhotels in Azië-Pacific, Noord-Amerika, het Midden-Oosten en Europa
  • Shangri-La Resorts: Gelegen op enkele van 's werelds meest exotische bestemmingen
  • Traders Hotel: gericht op Aziatische gastvrijheid met een eenvoudiger inrichting
  • Kerry Hotels: hipper en gelegen op een aantal van de meest levendige plekken
  • Hotel Jen: is geschikt voor wat Shangri-La de 'nieuwe jen-eratie' van reizigers noemt

Hotels binnen het merk Shangri-La hebben door de jaren heen vele prijzen gewonnen, waaronder wereldwijde prijzen zoals Asia Tatler's Readers' Choice Favorite Hotel Brand en Best Luxury Hotel Brand in de Asia TTG Travel Awards.

Voorbeeldtarieven in het Shangri-La Rasa Sentosa Resort & Spa in Singapore beginnen bij SGD 685 voor een kamer met uitzicht op het zwembad, tot SGD 1.045 per nacht voor een deluxe suite met zeezicht

8. St. Regis

St. Regis maakt deel uit van het hotel- en resortmerk Starwood, maar werd opgericht door de zeer rijke John Jacob Astor IV als aanvulling op het Waldorf-Astoria Hotel, waarvan hij de helft bezat. Helaas was hij een passagier op de Titanic, die slechts acht jaar na de opening van de St. Regis New York zonk.

Het St. Regis New York heeft door de jaren heen een aantal spraakmakende beroemdheden gezien. Beroemde gasten zijn onder meer Salvador Dali, die daar in de jaren zestig en zeventig elke herfst en winter op vakantie ging.

Elke accommodatie in St. Regis beschikt over een persoonlijke butlerservice en het merk exploiteert ook een Polo Club. De Bloody Mary werd in 1934 op de locatie New York St. Regis gemaakt.

Voorbeeldtarieven in het St. Regis New York beginnen bij $795 USD voor Superior kamers en lopen op tot $10.500 USD per nacht voor designer suites

9. De vier seizoenen

Vier Seizoenen Hotel in Istanboel
Vier Seizoenen Hotel in Istanboel

De Four Seasons-keten, afkomstig uit Canada, heeft bijna 100 eigendommen op zes continenten, waaronder de vlaggenschiplocatie in Toronto. Four Season Spas zijn wereldberoemd en veel accommodaties bieden zeer gewilde locaties aan het strand of liggen direct aan de skipistes. Het merk heeft vele prijzen gewonnen en staat altijd vermeld in lijsten zoals USA Today's Top 10 Luxury Hotel Chains.

The Four Seasons heeft de lat hoog gelegd voor luxe ervaringen en biedt nu unieke vakanties aan, inclusief reizen met de privéjet van het Four Seasons. Hun volgende 24-daagse reis rond de wereld is in augustus en stopt in Seattle, Tokio, Peking, de Malediven, Tanzania, Istanbul, St. Petersburg, Marrakech en New York.

Voorbeeldtarieven voor deluxe kamers in het Toronto Four Seasons beginnen bij CAD 565 per nacht, terwijl een suite met één slaapkamer begint bij CAD 735

10. Het Ritz-Carlton

Het merk Ritz-Carlton wordt in de VS en daarbuiten erkend als leider op het gebied van 5-sterrenaccommodaties. Het kenmerkende leeuw- en kroonlogo werd in 1965 gecreëerd, waarbij de kroon het koningschap symboliseerde en de leeuw rijkdom symboliseerde.

Vanaf het bescheiden begin in Boston is het merk nu een wereldwijde krachtpatser. The Ritz-Carlton is uitgebreid en omvat nu The Ritz-Carlton Residences en het eerste 'Reserve'-pand in Krabi, Thailand.

Hoewel je veel van dezelfde voorzieningen aantreft in de accommodaties van The Ritz-Carlton, heeft elk van de hotels meestal wel iets dat ze uniek maakt. Daartoe behoren een bar op het dak op de 118e verdieping, zoals OZONE in The Ritz-Carlton, Hong Kong, en honing die ter plaatse wordt verbouwd en wordt gebruikt in culinaire creaties en spabehandelingen in The Ritz-Carlton, Charlotte.

Voorbeeldtarieven in The Ritz-Carlton, Charlotte beginnen rond de $ 600 USD voor een gastenkamer en $ 1.900 USD voor de presidentiële suite

Een luxe 5-sterren hotelketen kiezen

Deze 5-sterrenresorts streven ernaar hun gasten de meest exclusieve ervaringen te bieden, inclusief voorzieningen zoals privévervoer, luxe meubilair, persoonlijke butlers, unieke spabehandelingen en/of bekroonde chef-koks. U kunt er zeker van zijn dat, ongeacht bij welke van deze merken u boekt, u een werkelijk luxueuze ervaring zult hebben.

Aanbevolen: