Psychedelische ideeën voor kamerinrichting

Inhoudsopgave:

Psychedelische ideeën voor kamerinrichting
Psychedelische ideeën voor kamerinrichting
Anonim
Psychedelische woonkamer
Psychedelische woonkamer

Psychedelische kamerinrichting vertegenwoordigt een cultuur en levensstijl uit vervlogen tijden die nog steeds resoneert met mensen van vandaag - van jonge hipsters tot oude hippies. Je hebt geen geestverruimende medicijnen nodig om de creativiteit en artistieke expressie van psychedelische decors te waarderen; het is een natuurlijke pasvorm voor mensen met een zorgeloze geest en een onconventionele levensstijl.

Een psychedelische kamer creëren

De psychedelische inrichting heeft sterk te maken met volkskunst en kamers die zijn ingericht met een Boheemse sfeer. Een eclectische mix van heldere, kleurrijke stoffen, beschilderde meubels en ethische of tribale accenten zet de juiste toon voor een psychedelische kamer. Combineer sfeerverbeterende lichten en wat retro-hippieaccessoires en je hebt een fantastisch funky ruimte.

Kleurrijke vloeren

freeimages.com https://www.freeimages.com/photo/1233806?forcedownload=1
freeimages.com https://www.freeimages.com/photo/1233806?forcedownload=1

Voeg textuur, kleur en patroon toe aan vloeren met tapijten in bohemienstijl. Gebruik één vloerkleed als accent of bedek de vloer met meerdere, overlappende vloerkleden met kleurrijke strepen, zigzag-, ikat- of patchworkpatronen. Kelim-tapijten en tribale tapijten met een vervaagde, vintage-look zijn ideaal, maar u kunt er ook kleurrijke tapijtresten door mixen voor een uitnodigend oppervlak voor blote voeten of om op te zitten. Zorg ervoor dat u de randen van tapijtresten vastbindt om ze een afgewerkte look te geven.

Vind vloerkleden in Boheemse stijl op:

  • Burke Décor - Abstracte veelkleurige tapijten, ikatpatronen, geometrische ontwerpen
  • Kilim.com - Grote selectie tribale kelim-tapijten, overgeverfde tapijten, patchwork en vintage Turkse tapijten

Een plek voor vrienden

Creëer een comfortabele ontmoetingsplek in een woonkamer, familiekamer, studeerkamer of kelder door kussens rond een lage salontafel of op een zitbank of zitbank te strooien. Marokkaanse poefs kunnen gebruikt worden als kleine tafeltjes of extra zitplaats en passen perfect bij de bohemian stijl. Oost-Indische stoffen, kussens en kussens zijn levendig gekleurd met geborduurde details en patronen die ook goed werken.

Trek een funky kleur uit een stof- of vloerkleedpatroon voor de muren of op zijn minst een accentmuur, zoals turkoois, karmozijnrood, koraal of mandarijn. Verf een paar voorbeeldborden en verplaats ze een paar dagen door de kamer voordat je een definitieve keuze maakt. Geometrische of abstracte behangpatronen met een retro-gevoel passen mooi bij de patroonlagen op vloerkleden, kussens en wandkleden.

Een plek voor inzicht, meditatie en ontspanning

Meditatie Lounge
Meditatie Lounge

Hoewel het verband met drugs in psychedelische decors niet te ontkennen v alt, kan het ook verband houden met geestverruiming door middel van meditatieve en spirituele oefeningen. Paars is een mystieke kleur die aanzet tot spiritueel inzicht en creativiteit.

  • Een juweelkleurige tint, zoals amethist of dieppaars, is een uitstekende keuze voor een psychedelisch geïnspireerde slaapkamer, studeerkamer of bonuskamer gewijd aan contemplatieve meditatie.
  • Overweeg indigo voor een nachtelijk gevoel aan het plafond in dezelfde kamer.
  • In de slaapkamer zorg je voor een onopvallend profiel met een platformbed en laagjes vloerkleden en kussens op de vloer.

Decor voor muren en plafonds

Hang kleurrijke wandtapijten aan de muur met fantasielandschappen, tie-dye-kleuren, betoverende patronen, mandala's en hemelse of spirituele symbolen. Vredestekens, paddenstoelen, yin-yang-symbolen en bloemen zijn veel voorkomende ontwerpen. Drapeer pure stof of hang katoenen wandtapijten aan of aan het plafond

Andere accenten

Druipkaarsen in flessen zijn erg boho-hippie, vooral met van kleur veranderende kaarsen of neonwas die oplicht onder blacklight. Gebruik ze als kleurrijke accenten op salon- of bijzettafels of maak een klein altaartje met druppelkaarsen en een Boeddhabeeld om te mediteren. Gooi er een wierookbrander van suikerschedel in en hang een paar dromenvangers op en je bent misschien wel een hippie.

  • Trippy Store.com heeft een grote keuze aan decoratie, waaronder wandtapijten, posters, dromenvangers, asbakken, wierookbranders, dekens, gordijnen, klokken, spiegels en meer.
  • Bij Hippie Shop vind je een verscheidenheid aan wandtapijten, posters, druppelkaarsen, dromenvangers, wierookbranders en raamstickers.

Sfeerverlichting

Fairy lichten
Fairy lichten

Kerstverlichting of lichtslingers die achter doorzichtige stof worden gehangen, langs plafonds en muren worden geregen, of in meubels worden geïntegreerd, voegen een mystieke sfeer toe aan een slaapkamer of een zachte zithoek voor vrienden. Hang in de woonkamer of familiekamer een Marokkaanse hangende lantaarn om bij verlichting een ingewikkeld patroon op de muren en het plafond te werpen.

Creëer een psychedelisch gevoel met lavalampen of plasmalampen die op wandplanken, bijzettafels, boekenkasten of dressoirs worden geplaatst.

  • TAZI Designs heeft een mooie selectie hangende Marokkaanse lantaarns.
  • Lava Lamp.com biedt drie verschillende maten lavalampen; mis de Colormax-collectie niet.
  • Aurora Plasma Designs heeft globe-plasmalampen.

Inclusief een zwartlichtdisplay

Veel van de psychedelische kunst reageert op zwart licht, waardoor kunst aan de muur een buitenaards gevoel geeft wanneer deze wordt weergegeven onder ultraviolet licht. Fluorescerende wandtapijten en posters komen het beste tot hun recht tegen een donkere achtergrond, waardoor paarse muren of een donker geschilderd plafond ideaal zijn. Je kunt de blacklight-weergave ook beperken tot slechts een deel van de kamer.

Beste lampen om te gebruiken

De beste soort blacklight-lampen die je kunt kopen voor het creëren van echt heldere, gloeiende effecten zijn tl-buislampen die black light blue-lampen worden genoemd. De fluorescerende poedercoating in de buizen is ontworpen om langgolvig UV-licht uit te zenden, terwijl de buis is gemaakt van een speciaal glas, Wood's Glass genaamd, dat het meeste zichtbare licht filtert. Normale fluorescerende zwarte buislampen werken ook goed en veel zijn ontworpen om met elkaar te verbinden.

Bij Wildfire Lighting and Visual Effects vind je goedkope zwart-lichtblauwe buislampen, maar het bevestigingsmateriaal wordt apart verkocht.

Weergave-ideeën

Bedek het plafond in een slaapkamer met psychedelische wandtapijten of posters, zodat wanneer je op bed ligt, de levendige gloeiende kleuren, symbolen en patronen je geest vullen. Voeg gloeiende plastic plafondsterren toe zodat de afbeeldingen in de ruimte lijken te zweven.

Creëer een gloeiende kunstgalerie in een hoek, een hoekje of een deel van een muur, weg van de andere lampen in de kamer. Als je echt ambitieus bent, bedek dan een hele kamer of een kelder met blacklight-kunst. Probeer een galerij in een gang en hang een fluorescerend kralengordijn bij de ingang.

DIY Graffitimuur

Yin Yang
Yin Yang

Verf een accentmuur zwart of maak een opvouwbare scheidingswand door drie multiplexpanelen aan elkaar te scharnieren. Verf het multiplex zwart voordat u de panelen aansluit. Gebruik stencils en fluorescerende neonverf om een psychedelische graffitimuur te creëren. Zoek naar ontwerpen zoals paddenstoelen, vredestekens, sterren, bloemen met smileygezichten, vlinders, smileygezichten en yin yang-symbolen.

Vind uitrusting, verf en decoratie voor zwart licht op:

  • BlackLight.com heeft een grote selectie aan blacklight-reactieve decoraties, waaronder wandtapijten, posters, kaarsen, klokken en kralengordijnen, naast hoogwaardige verf en verlichting.
  • DirectGlow.com biedt goedkope koppelbare blacklights, blacklight-reactieve stof, acryl- en temperaverf, wandtapijten, druppelkaarsen, kralengordijnen en een grote selectie gloeiende sterren, vlinders, paddenstoelen, vredestekens en buitenaardse wezens.

Een psychedelisch tintje toevoegen

Als je van de boho-hippiesfeer houdt, maar niet de hele kamer aan deze look wilt besteden, voeg dan gewoon een of twee accenten toe voor een psychedelisch tintje.

In de slaapkamer

  • Creëer een opvallende blikvanger met tie-dyed beddengoed of hang een psychedelisch wandtapijt aan de muur achter het hoofdeinde.
  • Gebruik levendig gekleurde stof, een gebatikt laken of een groot tapijt om een eenvoudige hemel boven het bed te creëren, en bevestig deze met haken of aan het plafond gemonteerde gordijnroeden.
  • Verf een kleurrijk hoofdeinde of een stoel in volkskunststijl.

In de woonkamer

  • Laat een psychedelisch wandtapijt inlijsten en hang het als kunst aan de muur boven de bank.
  • Verspreid een assortiment felgekleurde kussens in gemengde patronen op banken en stoelen. Voeg een tafellamp, vloerlamp of hanglamp toe met een funky retro kap.
  • Voeg een vloerkleed in bohemienstijl toe en kies een kleur uit het vloerkleed voor een accentmuur.

In een studeerkamer of kantoor

  • Verf een wild kleurrijk bureau.
  • Hang een fotowand met trippy posters op of lijst er gewoon twee of drie in en hang er twee of drie op.
  • Gebruik een suikerschedel-asbak voor paperclips, plaats een wierookbrander met suikerschedel in de buurt en hang een suikerschedelklok aan de muur.

Decor dat je niet kunt negeren

Of het nu om de hele kamer gaat of om slechts een paar accenten, een psychedelische inrichting blijft zelden onopgemerkt. Als je een creatieve, artistieke kant hebt, kun je er zelf veel van maken.

Aanbevolen: