Uw gids voor Bermuda Grass: de ins en outs kennen

Inhoudsopgave:

Uw gids voor Bermuda Grass: de ins en outs kennen
Uw gids voor Bermuda Grass: de ins en outs kennen
Anonim
Bermuda gras
Bermuda gras

Bermudagras (Cynodon spp.) is een taai en aanpasbaar gras dat een van de beste keuzes is voor gazons in de zuidelijke helft van het land. Door zijn allround kracht is het een relatief onderhoudsarme keuze voor gazons.

Maak kennis met Bermuda Grass

Bermudagras is een soort met een fijne structuur die een zeer dichte, taaie grasmat vormt die goed bestand is tegen zwaar voetverkeer. Om deze reden wordt het vaak gebruikt voor speelvelden. Het is vooral zo moeilijk omdat het zich verspreidt en groeit via wortelstokken die over de grond kruipen.

Vergeleken met andere gazongrassen wordt het niet noodzakelijkerwijs als zo aantrekkelijk beschouwd als sommige soorten, zoals zoysia, maar door het onderhoudsgemak en de robuustheid is het een populaire keuze, vooral in warmere klimaten.

Basisprincipes van het kweken van Bermudagras

Bermudagras groeit het beste bij warm weer: hoe heter, hoe beter. Het heeft ook volle zon nodig; Bermudagras is geen goede keuze voor planten onder bomen of waar gebouwen de grond schaduw geven.

Het is groenblijvend in vorstvrije gebieden, maar in koudere klimaten (kouder dan winterhardheidszone 7) gaat het in de winter na de eerste vorst in de herfst in rust, sterft af tot aan de wortels en laat het gazon er bruin uitzien totdat het ontspruit opnieuw in de lente.

Bermudagras groeit het beste met een centimeter water per week. Hij zal op veel minder water overleven, maar ziet er niet erg aantrekkelijk uit. De wortelstokken zijn in staat om in een slapende toestand lange perioden van droogte te doorstaan en vervolgens weer tot leven te komen wanneer er weer water beschikbaar is, wat het tot een van de gemakkelijkste gazons maakt om te groeien, en ook waarom sommigen het als een onkruid beschouwen dat erg moeilijk is. om ervan af te komen als het eenmaal vastzit.

Een Bermuda-grasgazon starten

Voor gazons thuis wordt Bermudagras meestal geplant met zaad of als graszode in de lente of vroege zomer, zodra de dagtemperatuur constant boven de 80 graden is. Het kan ook in de vroege herfst worden geplant, vooral in milde winterklimaten met weinig tot geen vorst.

Een Bermudagrasgazon uit zaad laten groeien

Bermudagras is vrij eenvoudig te kweken vanuit zaad. Het duurt twee tot drie weken voordat Bermuda-graszaad ontkiemt, en u zult het wat verzorging moeten geven, zowel voordat het ontkiemt als daarna, wanneer uw gazon zich begint te ontwikkelen.

  1. Begin met het voorbereiden van de grond. Voor een groot oppervlak maakt een grondfrees dit snel en gemakkelijk. Voor een klein oppervlak kunt u een tuinvork gebruiken. Maak de grond ongeveer vijftien centimeter los, zodat de wortels er gemakkelijk in kunnen groeien.
  2. Voeg wat compost toe aan de grond om je Bermuda-graszaad wat extra voedingsstoffen te geven voor een sterke groei.
  3. Hark het oppervlak van de grond glad.
  4. Zaai het zaad. Zaai Bermuda-graszaad met een snelheid van 2 tot 3 pond per 1.000 vierkante voet met behulp van een zaadverspreider om het zaad gelijkmatig te verdelen.
  5. Hark de grond lichtjes om het zaad te bedekken met een dun laagje aarde.
  6. Geef goed water en houd de grond gelijkmatig vochtig totdat de zaden zijn ontkiemd. Dit kan betekenen dat u bij warm weer meerdere keren per dag water moet geven. Nadat het Bermuda-gras is ontkiemd, moet je de eerste paar weken water geven wanneer de bovenste centimeter aarde droog is, om ervoor te zorgen dat deze zich goed vestigt.
Gras kiemt
Gras kiemt

Hoe ziet Bermudagras eruit als het ontkiemt?

Als het voor het eerst ontkiemt, heeft Bermudagras een bruinpaarse kleur. Dit maakt het enigszins moeilijk om te zien, omdat het opgaat in de grond. Het zal deze kleur behouden totdat het groter wordt en bladeren begint te ontkiemen, wat de groene kleur zal zijn van het eigenlijke gazon.

Bermuda-grasspruiten hebben een fijne, dunne textuur. Nogmaals, zodra er bladeren (de grassprieten) gaan groeien, zal het een bredere textuur ontwikkelen.

Zode voor een Bermuda-grasgazon

Bermuda-graszode wordt geleverd in rollen of in rechthoekige delen. Leg de graszoden indien mogelijk zodra deze worden verkregen, in plaats van deze op een pallet te laten staan. Als je het niet meteen kunt gebruiken, houd de graszoden dan vochtig tot het planttijdstip.

  1. Bereid de grond voor door hem los te maken, compost toe te voegen en hem waterpas te harken.
  2. Leg de graszoden van de ene kant van de tuin naar de andere. Loop erop terwijl je hem neerlegt om hem stevig in de grond te duwen.
  3. Plaats de stukken graszode zo dicht mogelijk bij elkaar, zodat er geen openingen tussen de stukken graszoden ontstaan.
  4. Snij zode met een mes af, zodat deze rond bedden, bomen en andere obstakels past.
  5. Geef goed water en geef vervolgens elke dag water (twee keer per dag gedurende 20 minuten) gedurende de komende twee weken.
  6. Nadat het gazon is aangelegd, heeft het een centimeter water per week nodig.
Bermuda-zode
Bermuda-zode

Bermuda-grasvariëteiten

Er zijn verschillende soorten Bermudagras verkrijgbaar, en sommige zijn speciaal gekweekt voor koudere klimaten.

  • Latitude 36- Dit is de meest winterharde Bermuda-grasvariëteit die beschikbaar is. Het blijft groenblijvend tot in het noorden van Indiana en Illinois.
  • Celebration - Als u op zoek bent naar een blauwgroen Bermuda-grasgazon, is dit wellicht de variant voor u. Het heeft ook een fijnere textuur dan veel andere Bermuda-grassoorten.
  • Northbridge - Deze variëteit groeit ook tot ver in het zuidelijke gebied van de Grote Meren en wordt in het voorjaar iets eerder groen dan andere Bermuda-grasvariëteiten.
  • Bimini - Deze variëteit heeft een fijne textuur, diepgroen en verspreidt zich snel, en biedt het type gazon dat velen associëren met golfbanen of sportvelden.
  • Tifway - Dit is een andere variëteit die meer geschikt is voor warme klimaten en die een gazon de uitstraling van een golfbaan geeft.

Bermuda gras gazononderhoud

Irrigeer en maai Bermudagras wekelijks om een weelderige, dichte grasmat te behouden. Een meshoogte van 2,5 cm werkt over het algemeen goed, maar vermijd dat u tegelijkertijd meer dan een derde van de hoogte van het gras maait.

Bemest elke zes weken tijdens het groeiseizoen met een meststof met een langzame afgifte en een hoog stikstofgeh alte voor het beste resultaat. De kans op onkruid is kleiner als de grasmat dicht en vol is.

Plagen en ziekten

Er zijn verschillende plagen en ziekten die veel voorkomen op Bermuda-grasgazons:

Bruine vlek is een schimmelziekte die wordt aangegeven door gebieden met dood gras die vaak groter worden en donutachtige vormen van enkele meters in diameter vormen. Deze ziekte komt het meest voor op gazons die overmatig worden geirrigeerd en bemest. Een goed beheer kan uitbraken van de ziekte voorkomen, maar gazonfungiciden zijn een effectieve behandeling als het een probleem wordt

eten
eten
  • Witte larven, het larvale stadium van verschillende soorten kever, zijn een van de meest lastige insectenplagen in Bermuda-grasgazons. Het zijn korte, dikke witte wormen die zich voeden met de wortels en ervoor kunnen zorgen dat de grasmat erg dun wordt als er een zware plaag optreedt. Er zijn verschillende pesticiden beschikbaar om witte larven te behandelen via de bacterie Bt, een van nature voorkomende bacterie die een effectieve behandeling is.
  • Dollar-vlek lijkt qua uiterlijk op Bruine vlek, maar de grootte van de dode gebieden is doorgaans slechts enkele centimeters in plaats van enkele meters. Het kan ook worden behandeld met fungiciden, maar het kan het beste op afstand worden gehouden met goed grasbeheer. In dit geval zijn het onvoldoende kunstmest en vocht die tot de ziekte leiden.
Wortelstokken van Bermudagras
Wortelstokken van Bermudagras

Stevig en weinig onderhoud

Bermudagras is ideaal voor gebieden met veel verkeer en ideaal voor huiseigenaren die niet veel tijd willen besteden aan gazononderhoud. Houd er rekening mee dat de ziekte zich nogal verspreidt, dus je moet waakzaam zijn als je hem uit bloembedden verwijdert.

Aanbevolen: