Dwingende feiten achter het belang van vrijwilligerswerk

Inhoudsopgave:

Dwingende feiten achter het belang van vrijwilligerswerk
Dwingende feiten achter het belang van vrijwilligerswerk
Anonim
Vrijwilligers werken in een keuken waar eten wordt uitgedeeld
Vrijwilligers werken in een keuken waar eten wordt uitgedeeld

Vrijwilligerswerk heeft veel voordelen voor de vrijwilliger, waaronder een gevoel van persoonlijke voldoening, het helpen van een goed doel dat voor jou betekenisvol is, en het ontwikkelen van waardevolle vaardigheden die je carrière ten goede kunnen komen. Vrijwilligerswerk doet echter meer dan alleen een uitlaatklep bieden voor de passie van de vrijwilliger. Vrijwilligerswerk is cruciaal voor het succes van veel non-profitorganisaties en liefdadigheidsinstellingen, en velen zouden niet zonder hen kunnen functioneren.

Vrijwilligers voorzien in de dagelijkse behoeften

Organisaties hebben vrijwilligers nodig voor veel essentiële programma's en diensten. Bijna elk kantoor heeft bijvoorbeeld iemand nodig die de telefoon opneemt, papieren archiveert, typt en de boel organiseert. Deze taken vallen vaak op vrijwilligers. Andere terugkerende vrijwilligerstaken variëren per organisatie, maar veel voorkomende voorbeelden zijn:

  • Voedselbedieners en -bereiders
  • Docenten voor jongeren en volwassenen
  • Schrijvers en redacteuren voor nieuwsbrieven, flyers en brieven
  • Technische ondersteuningsmensen
  • Sociale media, website-onderhoud en public relations
  • Chauffeurs voor ophalen en bezorgen

Een van de belangrijkste maatstaven voor de prestaties van een goed doel is het percentage van het ingezamelde geld dat daadwerkelijk naar de behoeften van het goede doel gaat. Als er geen vrijwilligers in het personeel zouden zitten, zou een groter deel van het geld dat door een liefdadigheidsinstelling wordt ingezameld, worden besteed aan het betalen van het personeel in plaats van aan het ondersteunen van de inspanningen van de liefdadigheidsinstelling. In 2019 hebben Amerikanen ongeveer acht miljard uur vrijwilligerswerk gedaan, ter waarde van gemiddeld 25 dollar.43 per uur. Dit betekent dat organisaties die afhankelijk zijn van vrijwilligerswerk ongeveer 203,4 miljard dollar besparen op de lonen, waardoor er meer geld beschikbaar blijft om te voorzien in de behoeften van de organisatie.

Vrijwilligers zorgen voor bestuur

De meeste non-profitorganisaties en liefdadigheidsorganisaties worden bestuurd door een raad van bestuur, waarvan de meeste vrijwilligers zijn. Het bestuur speelt een cruciale rol bij het bepalen van de visie, missie en het beleid van de organisatie. Ze spelen meestal ook een belangrijke rol bij fondsenwerving en het ontwikkelen van contacten met de gemeenschap. Het belang van een sterke, vrijwillige raad van bestuur kan niet genoeg worden benadrukt, vooral voor kleinere non-profitorganisaties die moeite hebben om verbindingen te leggen met rijkere individuen en bedrijven in hun gemeenschap. In feite eist minstens 45% van de non-profitorganisaties dat bestuursleden fondsen werven als onderdeel van hun bestuurstaken.

Vrijwilligers maken deel uit van non-profitorganisaties

In veel gevallen worden non-profitorganisaties volledig gerund door vrijwilligers, zonder betaald personeel. Deze liefdadigheidsinstellingen leveren veel waardevolle diensten in de gemeenschap, of het nu gaat om het redden van dieren in nood, het voeden van daklozen of het bieden van educatieve diensten aan volwassenen en kinderen in nood. Zonder vrijwilligers zouden deze organisaties simpelweg niet bestaan.

Vrijwilligers in uw lokale gemeenschap

Vrijwilligerswerk in de VS neemt toe en het is dankzij de toename van het aantal Amerikanen dat bereid is tijd te besteden aan het ondersteunen van hun gemeenschappen, dat bevolkingsgroepen in nood niet “door de kieren vallen” omdat lokale en federale overheidsdiensten hen niet kunnen helpen. Alleen al in 2018 hebben 77,34 miljoen volwassenen zich vrijwillig aangemeld voor ten minste één organisatie, en uit onderzoek is gebleken dat vrijwilligers vaker betrokken zijn bij hun gemeenschap dan mensen die geen vrijwilligerswerk doen. Dit omvat de zorg voor de buren, het stemmen en het tonen van meer burgertrots en de zorg voor hun lokale gemeenschappen.

Vrijwilligers bouwen een huis
Vrijwilligers bouwen een huis

Groei van publieke liefdadigheid

Openbare liefdadigheidsinstellingen zijn ook in de VS gegroeid dankzij het werk van vrijwilligers. In 1998 waren er ongeveer 597.236 openbare liefdadigheidsinstellingen geregistreerd bij de IRS als 501c3 non-profitorganisaties, terwijl dat aantal in 2015 was gestegen tot 1.088.447.

Vrijwilligers Personeel Fondsenwervingsevenementen

Miljoenen non-profitorganisaties organiseren elk jaar speciale evenementen, die een cruciaal onderdeel vormen van hun fondsenwervingsplannen. Dit omvat dierenasielen, milieuorganisaties, stichtingen voor medisch onderzoek, scholen, bibliotheken en zelfs 'vrienden van' groepen voor parken en historische locaties. De gebeurtenissen kunnen het volgende omvatten:

  • Black tie-diners
  • Liefdadigheidswandelingen en -rennen
  • Openbare kunstprojecten
  • Grootschalige voedsel- en voorraadinzamelingen
  • Veilingen
  • Concerten en muziekfestivals

Voor al deze evenementen zijn tientallen of zelfs honderden vrijwilligers nodig om ze soepel te laten verlopen. Dit geldt ook voor vrijwilligers op de dagen van de evenementen en in de maanden voorafgaand aan de evenementen. Zonder de vrijwilligers zou er minder geld rechtstreeks naar de doelstellingen van het goede doel gaan. In plaats daarvan zou er meer geld aan begrotingskosten worden betaald om de evenementen te bemannen. Vrijwilligers doen meer dan alleen maar werken op evenementen; de kans is ook groter dat ze ook donateur worden. In één onderzoek verklaarde 50% van de vrijwilligers dat vrijwilligerswerk ertoe leidde dat ze grotere donaties deden dan ze eerder hadden overwogen.

Vrijwilligers promoten de organisatie

Non-profitorganisaties, vooral nieuwere of kleinere, vertrouwen op vrijwilligers om hen onder de aandacht te brengen. Het lijkt eigenlijk op de oude telefoonketens. Eén persoon vertelt het aan 10 van haar beste vrienden. Deze 10 vertellen elk een andere 10, enzovoort. Wanneer meer mensen een organisatie kennen, kan aan deze mensen gevraagd worden om:

  • Doneer of zamel geld in
  • Help media-aandacht te werven
  • Vind manieren waarop de organisatie haar missie kan vervullen
  • Assisteren bij sociale en lokale netwerken

Als organisaties alle mensen zouden moeten betalen die hen in deze hoedanigheid hebben geholpen, zouden de kosten astronomisch zijn en zou het merendeel van die projecten failliet zijn. Vrijwilligers kunnen een grote impact hebben op de gezondheid van een organisatie en de gemeenschap helpen weten dat deze bestaat. Uit één onderzoek bleek dat 42% van de vrijwilligers lid werd omdat ze de organisatie tegenkwamen en gevraagd werd om vrijwilligerswerk te doen, wat niet zou zijn gebeurd zonder dat andere vrijwilligers het woord hadden verspreid.

Geef het goede voorbeeld

Een geweldige manier om vrijwilligerswerk bij anderen te promoten, is door het goede voorbeeld te geven. Of het nu voor de kerk, een dierenasiel of een andere groep is, vrijwilligerswerk lijkt besmettelijk en levert niet alleen voordelen op voor organisaties, maar ook voor de vrijwilligers.

Aanbevolen: