Eenvoudige activiteiten voor zelfwaardering voor kinderen

Inhoudsopgave:

Eenvoudige activiteiten voor zelfwaardering voor kinderen
Eenvoudige activiteiten voor zelfwaardering voor kinderen
Anonim
meisje schrijven in dagboek
meisje schrijven in dagboek

Positief zelfrespect is een integraal onderdeel van succesvol en gelukkig zijn. Help kinderen zelfvertrouwen te krijgen, zich effectief te voelen en zich geaccepteerd te voelen met deze eenvoudige activiteiten die zijn ontworpen om het gevoel van eigenwaarde te vergroten.

Kunst- en schrijfactiviteiten

Kinderen die van creatieve media houden, zullen zich bezighouden met kunst- en schrijfactiviteiten. Ze kunnen ze gebruiken als middel om hun gevoel van eigenwaarde te vergroten door ergens in uit te blinken, terwijl anderen misschien buiten hun comfortzone worden geduwd en leren hoe capabel ze zijn.

Lofportret

Kinderen maken een complimentenportret met een foto van zichzelf en een paar woorden. Oudere kinderen ouder dan acht jaar kunnen ingewikkeldere stukken maken, terwijl kinderen vanaf vijf jaar het basisconcept kunnen begrijpen. Maak het portret nog gedenkwaardiger door kinderen aan elkaar te koppelen en de kinderen woorden te laten uitknippen die de ander beschrijven.

Materialen:

  • 8 bij 10 portret van het kind (kan een hoofdfoto of volledig lichaam zijn, zwart-wit of kleur)
  • Witte lijm
  • Penseel
  • Oude tijdschriften en kranten
  • Schaar

Routebeschrijving:

  1. Knip individuele woorden uit tijdschriften en kranten die je persoonlijkheid, talenten en vaardigheden beschrijven.
  2. Lijm elk woord op een relevant deel van je lichaam op de foto door lijm op de achterkant van het woord te smeren en er vervolgens overheen te plakken zodra je het neerlegt. Als het woord bijvoorbeeld 'moed' is, kun je het op je hart plakken.
  3. Bedek je hele lichaam met woorden totdat je alleen de originele achtergrond van de foto kunt zien.
  4. Laat het portret volledig drogen, lijst het in en hang het indien gewenst op.

Dagelijks prestatiedagboek

Elk kind heeft dagen waarop hij zich goed voelt over zichzelf en dagen waarop hij dat niet doet. Help bij het ontwikkelen van enige consistentie in positieve zelfpraat met een dagelijks prestatiedagboek.

  • Laat uw kind een dagboek zoeken waar hij of zij van houdt, of een leeg dagboek verfraaien. Als alternatief kan uw kind een digitaal dagboek maken in een tekstverwerkingsapp.
  • Elke avond moeten kinderen van vijf jaar en ouder die zelfstandig kunnen schrijven, drie tot vijf dingen opschrijven die ze die dag hebben bereikt.
  • Een oudere broer of zus of volwassene kan kinderen helpen die niet kunnen schrijven.
  • Stimuleer een focus op kleine prestaties naast grote. Een kind zou bijvoorbeeld kunnen schrijven: 'Ik heb zelf ontbijtgranen ingeschonken zonder te morsen, vier kinderen geholpen de aanwijzingen op een werkblad te begrijpen tijdens het rekenen, of de winnende basket gescoord in de wedstrijd tegen ons rivaliserende team."

Opschepboek

Hoewel het een beetje pretentieus klinkt, is een opschepboekje een geweldige manier voor kinderen om hun prestaties in het leven bij te houden. Deze verzameling herkenning geeft kinderen een plek waar ze herinnerd kunnen worden aan hun sterke punten als ze zich somber voelen over zichzelf.

  • Laat kinderen een medium kiezen dat ze leuk vinden en geef ze de opdracht het boek actueel te houden.
  • Voor een moderne twist kunt u foto's van gedenkwaardige momenten omzetten in een klein flipboekje met fotoprestaties met behulp van een app zoals chatbooks.
  • Je kunt eenvoudig foto's uploaden vanaf sociale media of je telefoon, datums en bijschriften toevoegen en vervolgens een kleine vergoeding betalen voor het boek.

Games en actieve taken

Activiteiten en spelletjes waarbij motorische vaardigheden of beweging betrokken zijn, betrekken een verscheidenheid aan zintuigen en vaardigheden. Kinderen kunnen deze eenvoudige projecten thuis, op school of bij een vriend of vriendin uitproberen. Gebruik ze als eenmalige activiteit of bouw voort op elke beheerste vaardigheid door in de loop van de tijd dezelfde taken moeilijker te maken.

Laat het werken

Haal iets kleins en onbelangrijks uit elkaar, zoals een zaklamp, afstandsbediening of een bordspelspinner. Daag uw kind uit om het weer werkend in elkaar te zetten. Het proberen van iets nieuws, ongeacht of kinderen in het begin slagen of falen, draagt bij aan de opbouw van doorzettingsvermogen en zelfwaardering. Kinderen die snel slagen, kunnen erop vertrouwen dat ze over de vaardigheden beschikken om zelf complexe projecten aan te pakken. Afhankelijk van de persoonlijkheid en interesses van het kind kunnen kinderen vanaf vijf jaar bedenken hoe ze eenvoudige, gemeenschappelijke voorwerpen kunnen herbouwen. Verhoog de moeilijkheidsgraad door complexere objecten te kiezen.

Linkerhand eerst

Deze leuke wedstrijd daagt kinderen uit om een eenvoudige taak onder de knie te krijgen met hun niet-dominante hand. Ze zullen de kracht zien die ze al hebben bij het voltooien van de taak met hun dominante hand, en vervolgens leren hoe ze hun eigen vaardigheden kunnen verbeteren door te oefenen.

Materialen:

Je hebt een stopwatch of een timer-app op een smartphone nodig.

Bereiding:

Kies een taak met een duidelijk begin en einde waar je de tijd voor kunt nemen. Jongere kinderen kunnen huishoudelijke klusjes doen, zoals de tafel dekken, drankjes vullen of een boterham maken, terwijl oudere kinderen kunnen proberen een brief met de hand te schrijven, eten te koken of de afwas met de hand te doen.

Routebeschrijving:

  1. Vraag kinderen om de taak met hun dominante hand uit te voeren, terwijl jij de tijd bijhoudt.
  2. Laat ze nu dezelfde taak uitvoeren met hun niet-dominante hand.
  3. Moedig ze aan om te blijven proberen met hun niet-dominante hand totdat ze de tijd van hun dominante hand tegenkomen of verslaan.

Ontwikkel jezelf

Als kinderen deelnemen aan activiteiten om hun eigenwaarde te vergroten, ontwikkelen ze een beter gevoel van wie ze zijn en wat ze kunnen doen. Probeer nieuwe dingen, oefen oude vaardigheden en concentreer je op je persoonlijke sterke punten om een gezond zelfbeeld vol trots op te bouwen.

Aanbevolen: