12 dekenopslagideeën om omvangrijk beddengoed op te bergen

Inhoudsopgave:

12 dekenopslagideeën om omvangrijk beddengoed op te bergen
12 dekenopslagideeën om omvangrijk beddengoed op te bergen
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Blijf gezellig en georganiseerd met stijlvolle en functionele dekenopslagideeën. Houd uw huis vrij van rommel en toon uw mooiste plaids met een slimme organisatie en creatieve manieren om uw dekens te presenteren. Als al uw beddengoed en dekens een plekje hebben, hoeft u niet langer door de stapel wasgoed te zoeken om uw gezelligste dekbed te vinden.

Schuif een stijlvolle opbergpoef in

Afbeelding
Afbeelding

Voor je woon- en slaapkamer biedt een functionele poef opbergruimte voor je lichtere dekens. Als je niet lekker in je luie stoel ligt met je favoriete boek of niet naar bed gaat, kun je je dekens netjes opbergen in een verborgen opbergruimte die ook dienst doet als chic decoratief element. Je kunt je dekens oprollen in plaats van ze op te vouwen om ruimte te besparen in de poef.

Laagworpen op een ladder

Afbeelding
Afbeelding

Voor het opbergen van uw quilts of andere bekledingen in de woonkamer, zoekt u naar een leuke manier om uw favoriete patronen en texturen tentoon te stellen. Leg je dekens op een ladder tegen de muur om een extra gezellige sfeer aan je ruimte toe te voegen, terwijl je je plaids binnen handbereik houdt als je naar een show kijkt of gasten ontvangt.

Wees creatief met kastopslag

Afbeelding
Afbeelding

Als je je dekens uit het zicht wilt houden, kun je ze altijd in een kast opbergen. Volg de georganiseerde route door ze netjes over met vilt bedekte hangers te hangen, zodat ze fris en netjes blijven. Wanneer je het even gezellig wilt hebben, kun je eenvoudig een deken van de hanger schuiven en hem snel weer ophangen als je klaar bent.

Gebruik een antieke koffer

Afbeelding
Afbeelding

Breng wat karakter in je interieur en gebruik een antieke koffer om je quilts in op te bergen of dekens te gooien. Je kunt deze aan het voeteneinde van je bed plaatsen of in een hoek van je woonkamer schuiven. U kunt zelfs uw kofferbak in een logeerkamer plaatsen of een stijlvolle ruimte in uw gang creëren. Waar u hem ook neerzet, een koffer biedt u verborgen opbergruimte voor uw beste spullen en houdt deze binnen handbereik wanneer u een lichte kou in de lucht voelt. Koffers zijn ook handig in uw slaapkamer voor het opbergen van extra dekbedden en spreien waar u gemakkelijk bij kunt als het tijd is om uw ruimte op te frissen.

Hanghaken voor je beste dekens

Afbeelding
Afbeelding

Pronk met je favoriete plaids of quilts met een collectie haken. Een paar dekens aan haken in je woonkamer zorgen ervoor dat alles wat gezelliger aanvoelt en moedigen gasten aan er een te pakken als ze dat nodig hebben. Je kunt je collectie langs de muur van je gang hangen voor een leuk middelpunt dat ook dienst doet als eenvoudige opbergruimte. Als je je dekens uit het zicht wilt hebben, kun je haken over de deur gebruiken om je plaids in een kast of achter een deur op te bergen.

Vouw dekens in een kast

Afbeelding
Afbeelding

Een vrijstaande kast in je woon- of slaapkamer is een perfecte plek om je dekens op te vouwen en op te bergen. Stapel dekens op elkaar en gebruik stootborden om het grijpen vanaf de onderkant van de stapel gemakkelijker te maken. Probeer je gevouwen plaids te ordenen op kleur, textuur of gebruiksfrequentie voor een extra nette aanpak.

Dekens verbergen in een bank

Afbeelding
Afbeelding

Of het nu een bankje in de hal is of een ingebouwde stoel bij het raam, opbergbanken zijn een geweldige manier om je dekens georganiseerd te houden. Plaats een klein bankje aan het voeteneinde van uw bed als handige opbergoplossing. Schuif een bankje onder een raam in je woonkamer en leg er een paar sierkussens op, zodat je op een chique manier dekens kunt verbergen die je niet gebruikt. U kunt zelfs een bankje buiten gebruiken om dekens op te bergen voor een gezellige ochtendkoffie op uw veranda of voor wijngesprekken 's avonds laat op uw terras.

Bewaar seizoensdekens in vacuümverzegelde zakken

Afbeelding
Afbeelding

Dekens die alleen in de koudste delen van het jaar worden gebruikt of gereserveerd zijn voor speciale gasten, houd ze vers en efficiënt opgeslagen met vacuümverzegelde zakken. Zodra de lucht eruit is, kunt u uw zakken met dekens gemakkelijk onder uw bed, in uw kast of netjes in een kast opbergen. Als je klaar bent om ze eruit te halen, komen ze onmiddellijk weer tot leven en voelen ze net zo fris aan als op de dag dat je ze bewaarde.

Probeer een overvloed aan manden

Afbeelding
Afbeelding

Manden zijn eenvoudige opbergartikelen die je kamer echt kunnen aankleden en tegelijkertijd praktisch zijn. Een paar gevlochten manden in je woon- of slaapkamer zijn een makkelijke keuze om je dekens in op te bergen. U kunt hoge en smalle manden gebruiken om uw dekens in op te bergen, of korte manden met geweven deksels, zodat u reservedekbedden uit het zicht kunt opbergen. Met draadmanden kunt u de texturen van uw favoriete bekledingen laten zien, terwijl u ze toch netjes en opgeruimd houdt.

Displaybekleding op een wandrek

Afbeelding
Afbeelding

Dekenwandrekken zijn een geweldige manier om de kleuren en texturen van je dekens te laten zien, zonder concessies te doen aan de ruimte in kasten of vloerruimte in beslag te nemen met extra opbergruimte. U kunt een dekenwandrek kopen dat bij uw interieur past voor een industriële, rustieke of eigentijdse uitstraling. Je kunt zelfs je eigen dekenrek maken voor een leuke doe-het-zelfzaak.

Vergeet de linnenkast niet

Afbeelding
Afbeelding

De linnenkast is natuurlijk bedoeld voor linnengoed! Deze ruimte is niet alleen bedoeld voor reservelakens en kussenslopen. Reserveer een heel deel van je linnenkast voor quilts en je gezelligste plaids. Probeer dunne dekens op te vouwen en op elkaar te stapelen om ruimte te besparen. Rol dikkere voorwerpen zoals spreien zo strak mogelijk op en bewaar ze in een bak of mand op de hoogste plank.

Bewaar dekens onder je bed

Afbeelding
Afbeelding

Als kast-, vloer- en wandruimte allemaal worden gebruikt voor andere opbergruimte, kun je altijd opbergoplossingen onder het bed proberen om je dekens allemaal op één plek te bewaren. Probeer opvouwbare tassen onder het bed als een betaalbare optie die onder het gewone bedframe past. Een rolcontainer die perfect onder je bed schuift, is ook een goede optie om al die extra dekbedden in op te bergen.

Stijldekens als een professional

Afbeelding
Afbeelding

Voor de dekens die je graag altijd buiten houdt of voor de dekens die perfect bij je interieur passen: als je leert hoe je je plaid als een professional kunt stylen, zal alles er netter en opzettelijker uitzien. Als je eenmaal weet hoe je met je dekens moet pronken, berg je ze misschien nooit meer op.

  • Voor een casual look drapeer je de dekens over één kant van de bank, zorg ervoor dat het grootste deel van de deken op de zitting van de bank v alt en een enkele hoek van de deken naar beneden wijst en nauwelijks van de vloer zweeft.
  • Voor een formele setting vouw je je deken in een rechthoek en drapeer je hem netjes over de armleuning van je bank. Plaats kussens zo dat het grootste deel van de deken aan de buitenkant van de bank ligt.
  • Als de rugleuning van uw bank niet tegen een muur staat, kunt u een netjes opgevouwen deken over de rugleuning draperen, waarbij een derde aan de achterkant zichtbaar is en de rest aan de voorkant.
  • Leg je dekens op het bed voor een designerlook. Begin met je dekbed en leg er dan een fleece- of gebreide deken op, gevouwen in een lange, smalle vorm over het bed, ongeveer tweederde van de hoogte naar beneden. Drapeer ten slotte een luxere deken zoals bont, fluweel of kasjmier nonchalant van een hoek van het bed.
  • Wanneer u een plaid over een stoel drapeert, vouwt u de deken smal op en drapeert u deze formeel over de rugleuning, waarbij het grootste deel van de deken aan de voorkant van de stoel zichtbaar is zonder in de zitting te reiken, of drapeert u de deken terloops naar één kant en morsen op de arm en de stoel.

Gebruik eindelijk je hele dekencollectie

Afbeelding
Afbeelding

Als je je dekens eenmaal op de juiste manier hebt opgeborgen en alle verschillende texturen en stijlen die je hebt visueel ziet, zul je je dekens waarschijnlijk vaker gebruiken. Hoe meer je de verschillende beddengoed- en dekenopties opmerkt, hoe meer plezier je zult beleven aan het gebruik van je hele collectie. Houd uw plaids netjes en bewaar uw quilts op de juiste manier, zodat u ze kunt pakken wanneer dat boek en de kop koffie uw naam roepen.

Aanbevolen: