10 prachtige vaste planten die de hele zomer bloeien

Inhoudsopgave:

10 prachtige vaste planten die de hele zomer bloeien
10 prachtige vaste planten die de hele zomer bloeien
Anonim
meerjarige tuin met daglelies en madeliefjes
meerjarige tuin met daglelies en madeliefjes

Als u verstandige beslissingen neemt over het planten van vaste planten, kunt u de hele zomer, elke zomer, genieten van een tuin vol bloemen. Er zijn een aantal langbloeiende vaste planten die tijdens de heetste maanden van het jaar een bloeiende show geven. Ontdek tien opties, die elk het hele zomerseizoen bloeien.

Dekenbloem

Gaillardia dekenbloem
Gaillardia dekenbloem

Dekenbloem (Gaillardia) is een prachtige vaste plant die gedurende de warmste maanden van het jaar veelkleurige rode, gele, oranje en/of perzikkleurige bloemen (afhankelijk van de variëteit) biedt. Deze prachtige planten kunnen twee tot drie voet lang worden. Ze groeien in clusters die zich kunnen hebben verspreid, variërend van één tot twee voet breed. Dekenbloemen zijn winterhard in USDA zones 3 - 10.

Blauwe Clips Bell Flower

Campanula Carpatica Blauwe Clips Klokbloem
Campanula Carpatica Blauwe Clips Klokbloem

Blauwe clipsklokbloemen (Campanula carpatica) zijn prachtige, laagblijvende vaste planten die de hele zomer bloeien. Ze worden doorgaans tussen de 20 en 30 cm hoog en groeien in compacte trossen met een diameter van ongeveer 18 inch. Ze werken uitstekend in polycultuurtuinbedden, geplant voor grotere bloemen of struiken. Blauwe clipsklokbloemen zijn winterhard in USDA zones 3 - 9.

Kraanvogel

ooievaarsbek geranium
ooievaarsbek geranium

Cranesbill (Geranium), ook wel echte geranium of winterharde geranium genoemd, is een vaste plant die de hele zomer bloeit. Dit is niet dezelfde plant als eenjarige geraniums (Pelargonium) die als perkplant worden gebruikt. Cranesbill groeit in de volle zon of halfschaduw. Er zijn veel variëteiten, die in hoogte variëren van vijftien tot drie voet. De meeste ooievaarsbekvariëteiten zijn winterhard in USDA-zones 5 - 8. Beperkte variëteiten zijn ook winterhard in zones 3 en 4, terwijl een paar andere de hitte van zone 9 kunnen verdragen.

Daglelie

dag lelie bloem
dag lelie bloem

Daglelies (Hemerocallis) zijn niet alleen mooi, maar ze vragen ook extreem weinig onderhoud. Deze vaste planten geven de voorkeur aan de volle zon, maar zullen de hele zomer groeien en bloeien, zelfs in halfschaduw. Ze verspreiden zich agressief en zullen periodiek moeten worden verdeeld nadat ze aan het einde van de zomer zijn uitgebloeid. Er zijn veel kleuren daglelies, waaronder geel, oranje, rood, roze, paars en meer. Ze zijn winterhard in USDA zones 3 - 10.

Hardy ijsplant

Delosperma cooperi ijsplant bloem
Delosperma cooperi ijsplant bloem

Hardy ijsplant (Delosperma cooperi) is een laagblijvende meerjarige vetplant die de hele zomer violet/rode bloemen produceert. Deze plant kan omgaan met extreme hitte en droogte en doet het zelfs goed als hij in rotsachtige grond wordt geplant. Dit is een korte plant, die slechts tussen de zeven en vijftien centimeter hoog wordt. Deze planten zijn geweldig voor borders, omdat ze niet alleen kort zijn, maar ook samen groeien in een dichte mat die wel 60 cm breed kan worden. IJsplant is winterhard in USDA-zones 5-11.

Paarse zonnehoed

Echinacea purpurera paarse zonnehoed
Echinacea purpurera paarse zonnehoed

Paarse zonnehoed (Echinacea purpurera), ook bekend als echinacea, is een prachtige vaste plant die de hele zomer lang een show geeft. Een centrale bruine, zwarte of oranje kegel steekt uit boven mooie lichtpaarse bloemblaadjes die naar achteren hangen. Deze prachtige bloem heeft ook geneeskrachtige eigenschappen waarvan wordt aangenomen dat ze het immuunsysteem stimuleren. Paarse zonnehoed wordt drie tot vier voet hoog. Deze langbloeiende vaste plant is winterhard in USDA zones 3-9.

Shasta Daisy

De bloem van Leucanthemumsuperbum Shasta Madeliefjes
De bloem van Leucanthemumsuperbum Shasta Madeliefjes

Shasta madeliefjes (Leucanthemum superbum) zijn prachtige klassieke zomerbloemen met witte bloemblaadjes en een geel centrum. Deze langbloeiende vaste planten voor de zomer groeien in bosjes en variëren doorgaans van twee tot drie voet lang. Ze zijn hitte- en droogtetolerant. Ze geven de voorkeur aan volle zon, maar doen het ook goed in halfschaduw. Shasta-madeliefjes zijn winterhard in USDA-zones 5 - 10.

Tekenzaad

Coreopsis tekenzaad
Coreopsis tekenzaad

Tickseed (Coreopsis) is een langbloeiende vaste plant die gedurende de zomermaanden prachtige gele of gouden bloemen produceert. Tekenzaad heeft de neiging om in heuvels te groeien. Het reikt doorgaans tussen de één en twee voet hoog. De meeste tickseed-variëteiten zijn winterhard in USDA zones 4-9. Als u in de koudere gebieden binnen die zones woont, controleer dan het etiket van eventuele zaden of planten die u overweegt te kopen om de winterhardheid in uw regio te verifiëren.

Wervelende vlinders

Gaura lindheimeri wervelende vlindersbloemen
Gaura lindheimeri wervelende vlindersbloemen

Wervelende vlinders (Gaura lindheimeri), vaak eenvoudigweg gaura genoemd, zijn prachtige meerjarige wilde bloemen die er delicaat uitzien maar sterk van structuur zijn. Deze langbloeiende plant kan bijna overal gedijen. Hij houdt van de volle zon, maar kan ook in de halfschaduw staan. Het is tolerant ten opzichte van hitte, vochtigheid en zelfs droogte. Het is winterhard in USDA zones 5-10.

Gele zonnehoed

Echinacea paradoxa gele zonnehoed
Echinacea paradoxa gele zonnehoed

Gele zonnehoed (Echinacea paradoxa) lijkt op de paarse zonnehoed, behalve dat hij gele bloemblaadjes heeft en een donkerbruine kegel in het midden. Net als bij de paarse zonnehoed hangen de bloemblaadjes naar achteren vanuit de centrale kegel. Deze prachtige vaste plant wordt drie tot vier voet lang. Hij bloeit de hele zomer en zelfs nog iets langer. Het is winterhard in USDA zones 3-9.

Geniet van planten die de hele zomer bloeien

De 10 bloemen hierboven staan erom bekend dat ze in de meeste gebieden de hele zomer bloeien, maar ze zijn niet de enige opties om tijdens de zomer kleur in uw tuininrichting te brengen. Voor een maximale zomerkleur kunt u overwegen deze planten aan te vullen met kleurrijke eenjarige zomerplanten en andere vaste planten die een deel van de zomer bloeien.

Aanbevolen: