12 beste kasgroenten om in de winter te kweken

Inhoudsopgave:

12 beste kasgroenten om in de winter te kweken
12 beste kasgroenten om in de winter te kweken
Anonim

Je hoeft niet te stoppen met het verbouwen van groenten als het koude weer toeslaat!

Vrouw boer permanent in kas
Vrouw boer permanent in kas

Het telen van groenten in een kas in de winter kan de productie van gewassen bij koud weer verlengen. Zolang u ervoor kunt zorgen dat uw kas niet onder de temperatuur zakt waarbij de planten die u kweekt winterhard zijn, kunt u genieten van verse groenten lang nadat dezelfde gewassen zouden stoppen met produceren als ze buiten zouden groeien zonder bescherming tegen de elementen.

Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben van tuinieren in de kas in de winter. Je zult in de winter geen groenten kunnen produceren die veel zon en warmte nodig hebben (zoals tomaten, aubergines, paprika's, enz.) in een gewone kas, maar je kunt absoluut een flink aantal koele groenten kweken en oogsten. -kruid groenten op deze manier.

Beste kasgroenten om in de winter te kweken

Als je groenten voor koud weer in een kas kweekt, moet het je doel zijn om de temperatuur boven (of zo dicht bij) het vriespunt mogelijk te houden. Onderstaande vorstbestendige groenten verdragen temperaturen van – of zelfs iets onder – het vriespunt.

  • Broccoli- Start uw broccoliplanten in de herfst en laat ze de hele winter in uw kas staan, zodat u tijdens de koudste maanden van het jaar kunt genieten van verse broccoli.
  • Tuinbonen - Tuinbonen, ook bekend als tuinbonen, zijn - in tegenstelling tot andere bonen - gewassen voor koel weer. Begin ze vóór de eerste nachtvorst en laat ze in de winter doorgroeien voor een vroege voorjaarsoogst.
  • Kool - Kool is een geweldige kandidaat om in winterkassen te kweken. Hij gedijt goed in omstandigheden tot wel 27°C, en de dekking van een kas zal hem blijven beschermen tegen ongedierte als de lente aanbreekt.
  • Wortels - Wortelen doen het goed bij temperaturen zo laag als 20°F, dus je kunt ze afwisselen tussen buiten en je kas, afhankelijk van de weersvoorspelling.
  • Bloemkool - Bloemkool groeit goed als het koud is (tot wel 25°F) en smaakt zelfs beter na tenminste een lichte vorst. Door bloemkool in een kas te kweken, kun je er de hele winter van genieten.
  • Groene erwten - Erwten bij koud weer - wat alle groene erwten zijn - zullen blijven groeien als de temperatuur boven de 40°F blijft en zullen lichte vorst overleven. Ze zijn dus geweldige kandidaten voor de teelt in de winterkas.
  • Kale - Boerenkool is extreem winterhard, dus je hoeft hem eigenlijk alleen in een kas te zetten als de temperatuur vaak onder het vriespunt komt. Hij doet het uitstekend, zelfs in koude en tochtige kassen die tot ver onder het vriespunt dalen.
  • Koolrabi - Koolrabi is een gewas voor koel weer dat in de winter goed in een kas zal groeien. Het heeft vergelijkbare behoeften als kool, dus het kan temperaturen van boven de 20 graden (°F) aan.
  • Sla - Een kas maakt het mogelijk om de hele winter verse sla te kweken en ervan te genieten. Sommige variëteiten zijn beter bestand tegen koude dan andere en kunnen zelfs temperaturen in de tienerjaren (°F) overleven.
  • Uien - U kunt in de winter geen uien oogsten, maar het is een goed idee om halverwege de maand met uienzaden in uw kas (of binnen) te beginnen late winter om een voorsprong te krijgen bij het planten in de lente.
  • Spinazie - Spinazie is een van de meest winterharde gewassen. Hij houdt niet van warm weer en gedijt goed in koude omstandigheden. U kunt hem de hele winter aan de gang houden, zolang de temperatuur in uw kas maar boven de 15°C blijft.
  • Swiss snijbiet -Swiss snijbiet kan ook temperaturen tot wel 15°F overleven, dus het is een geweldige plant om in de winter in een kas te kweken. Hij doet het ook prima als het warm is, dus je kunt hem in de lente of zomer naar buiten verplaatsen.

Als je in een gebied woont waar het zelden vriest, kun je deze groenten misschien de hele winter buiten kweken, maar ook in een kas. Als het in jouw gebied hard vriest, kun je ze veel langer aan de gang houden – misschien zelfs tot de lente – door ze in een kas of in een koude bak te kweken.

Man met een bos vers geplukte, vuile wortelen in een kas
Man met een bos vers geplukte, vuile wortelen in een kas

Een verwarming gebruiken in uw kas

Je kunt helpen om de temperatuur in je winterkweekhok warmer te houden met een kaskachel, die de temperatuur warmer kan houden dan normaal het geval zal zijn. Hoewel dit het voor u niet mogelijk maakt om zomerplanten in de winter fruit te laten produceren in een kas in de achtertuin, zal het er wel voor zorgen dat uw planten in het koele seizoen langer in het koude seizoen blijven produceren, misschien zelfs de hele winter (afhankelijk van uw klimaat).).

Je hoeft de verwarming niet de hele tijd aan te laten staan, maar als je deze gebruikt als de temperatuur onder het vriespunt zakt, kunnen je planten die gevoelig zijn voor vorst veel langer blijven groeien. Houd er echter rekening mee dat het geld kost om een verwarming te laten werken. U moet overwegen of u voldoende productiviteitsverhoging krijgt om een verwarming op deze manier te laten werken.

Handige hack

In plaats van verwarmingen te gebruiken om planten in het koele seizoen de hele winter aan de gang te houden, kun je verwarmingen in een kas gebruiken om vorstgevoelige zaailingen te beschermen die je in het vroege voorjaar begint en na de laatste nachtvorst buiten plant. Op die manier kun je zomerzaailingen in een kas laten groeien zodra het warmer wordt, en ze vervolgens beschermen met een verwarming als er een late koudegolf aanbreekt.

Kweeklampen toevoegen aan uw kas

Kweeklampen kunnen in de winter ook nuttig zijn in een kas. Het korte aantal uren daglicht in de winter zorgt ervoor dat planten in het koele seizoen heel langzaam groeien. Als je kweeklampen toevoegt en deze gebruikt op een manier die de lente- of zomerzon nabootst, kunnen ze sneller groeien en meer voedsel produceren dan zonder extra licht. Als u besluit dit te doen, moet u de lichten elke dag acht tot zestien uur per dag aan laten staan.

Wat je echter niet mag verwachten, is dat je kweeklampen in een kas kunt gebruiken om zomerplanten in de winter te laten produceren, zelfs als je ze combineert met een verwarming. Groenten voor warm weer zijn afhankelijk van een combinatie van zomerse bodem- en luchttemperatuur, maar ook van weersomstandigheden en bestuivers. Deze omstandigheden kunnen niet worden gereproduceerd in een kas in de achtertuin.

Voorjaarszaden starten in een kas

Je kunt ook aan het einde van de winter in een kas beginnen met lentezaden als je in een mild klimaat leeft, of in het vroege voorjaar als je ergens anders woont, maar alleen als je kas lenteachtige groeiomstandigheden kan bieden. Mogelijk kunt u slapende aubergine- of paprikaplanten zelfs in een kas overwinteren totdat het warm genoeg is om ze voor het groeiseizoen naar buiten te verplaatsen. In de winter kun je echter geen gewassen voor warm weer produceren in een gewone kas. Ze hebben veel meer licht nodig dan er in de winter beschikbaar is, evenals veel hogere lucht- en bodemtemperaturen om fruit te produceren.

Klaar om groenten te kweken in een kas?

Nu u weet welke groenten goed groeien in een kas, bent u klaar om aan de slag te gaan? Als u nog geen kas heeft, zal uw volgende stap zijn om te beslissen of u uw eigen kas gaat bouwen of er een gaat kopen, en vervolgens meer te leren over het gebruik van een kas. Als u nog niet klaar bent om u aan een kas te wijden, overweeg dan om met een koud kader te beginnen. Het maakt het mogelijk om de hierboven genoemde gewassen in de winter te telen, zij het op kleinere schaal dan in een kas.

Aanbevolen: