Marvel-stripboekwaarden: welke zijn het meest waard?

Inhoudsopgave:

Marvel-stripboekwaarden: welke zijn het meest waard?
Marvel-stripboekwaarden: welke zijn het meest waard?
Anonim

Ontdek welke van je favoriete Marvel-stripboeken waarden van superheldenformaat hebben.

Vintage Marvel-strips zijn te koop bij St. Mark's Comics op 31 augustus 2009 in New York City
Vintage Marvel-strips zijn te koop bij St. Mark's Comics op 31 augustus 2009 in New York City

Laat opblijven tijdens de Comic-Con-week om te zien welke personages Marvel-managers de komende jaren naar het MCU gaan brengen, heeft liefdevolle stripboeken weer spannend gemaakt. En Marvel is een van de stripboekenbedrijven die het meest hebben geprofiteerd van deze toegenomen belangstelling. De waarde van Marvel-stripboeken is de afgelopen tien jaar gestegen, waarbij veel edities in hun catalogus voor miljoenen dollars zijn verkocht. Bekijk welke stripboeken bovenaan de lijst staan en wat de belangrijkste dingen zijn waar je op moet letten in je eigen collectie.

Waardevolle Marvel-stripboeken en waar u op moet letten in uw eigen exemplaren

Titel Verkocht voor (jaar verkocht)
Geweldige fantasie 15 $3,6 miljoen (2021)

Marvel Super Heroes Secret War 8, Pagina 25

$ 3,36 miljoen (2022)
Captain America Comics, nr. 1 $3,1 miljoen (2022)
Marvel Comics nr. 1 $ 2,4 miljoen (2022)
Fantastische vier nr. 1 $ 1,5 miljoen (2022)
X-Men nr. 1 $807 duizend (2022)

Marvel-strips fascineren kinderen en tieners al bijna 100 jaar. Legendarische superhelden als Spiderman, Wolverine en Captain America maken hun met sterren bezaaide line-up compleet. Met duizenden strips in hun historische catalogus is het maar al te waarschijnlijk dat je een paar verborgen juweeltjes in de kindertijd van jezelf of die van je ouders hebt. Hoewel de jouwe misschien niet voor miljoenen dollars wordt verkocht zoals deze zeldzame exemplaren, zijn sommige waarschijnlijk genoeg waard om in een paginabeschermer te worden gestopt en op een veilige plek te worden bewaard.

Geweldige fantasie 15 (1962)

Geweldige fantasie N.15 (1962)
Geweldige fantasie N.15 (1962)

Het record voor het duurste stripboek ooit verkocht is Marvel's Amazing Fantasy 15. Dit stripboek, gedrukt in 1962, behoort tot de groten omdat het ieders favoriete vriendelijke buurt Spiderman introduceert. Dit ongelooflijk kleurrijke stripboek, in bijna perfecte staat, verbaasde verzamelaars toen het in 2021 voor $ 3,6 miljoen werd verkocht.

Belangrijkste tips:Je hebt misschien een exemplaar uit de eerste editie van Spiderman's eerste stripboek, maar op een veiling zal het dit boek waarschijnlijk niet overtreffen. Het belangrijkste om uit deze verkoop te halen is dat stripboeken die een nieuw personage introduceren, echt waardevol zijn voor verzamelaars. Spiderman staat bovenaan deze lijst omdat zijn tienerhouding en dilemma's herkenbaar zijn voor mensen van alle leeftijden en identiteiten, waardoor hij een van de meest aansprekende Marvel-helden is, en daarom het meest verzamelobject.

Marvel Super-Heroes Secret Wars 8 Pagina 25 (1984)

Marvel Super-Heroes Secret Wars N.8 Pagina 25 (1984)
Marvel Super-Heroes Secret Wars N.8 Pagina 25 (1984)

De op een na meest waardevolle Marvel-strip die ooit is verkocht, is eigenlijk niet een hele strip, maar slechts één pagina uit 1984. Deze zwart-witpagina komt uit Marvel Super-Heroes Secret Wars 8, een strip die puree maakt -een heleboel populaire helden samenstellen om te vechten tegen een andere slechterik die de wereld beëindigt. Wat deze pagina zo waardevol maakt, is dat dit het eerste paneel is waarop we het nieuwe zwart-witte pak van Spiderman zien. Wat we later ontdekken is dat het niet alleen een nieuw pak is, maar een autonome Symbiont genaamd Venom die allerlei problemen veroorzaakt. Onlangs werd deze pagina op een veiling in 2022 verkocht voor $ 3,36 miljoen.

Belangrijkste tips:Spiderman-strips trekken altijd een groot publiek op veilingen, maar je bent waarschijnlijk in de war over hoe een onopvallende pagina miljoenen dollars waard kan zijn. Wat deze pagina zo waardevol maakt, is niet alleen dat het een stukje uit een stripboek is dat een nieuw personage introduceert, maar ook vanwege de datum waarop het op de veiling werd aangeboden. Nu Sony's twee Venom-films onder leiding van de beroemde acteur Tom Hardy onlangs uitkomen, is er een enorme hernieuwde interesse in het personage, en dit verta alt zich in hoeveel kopers willen betalen voor het originele spul. Dus als er nieuwe films of series worden uitgebracht die veel indruk maken, zijn originele stripboeken die hun hoofdpersonen introduceren of belangrijke momenten in hun leven laten zien de moeite waard om veilig te bewaren en misschien op de veiling te plaatsen.

Captain America Comics nr. 1 (1941)

Captain America-strips nr. 1 (1941)
Captain America-strips nr. 1 (1941)

Sinds Chris Evans Captain America op het grote scherm bracht, zijn de strips en merchandise-verkopen van het personage door het dak geblazen. Dit vertaalde zich enorm in de wereld van verzamelaars toen een Captain America Comics No. 1 op een veiling werd verkocht voor $ 3,1 miljoen. Het is niet alleen de eerste keer dat we Captain America ontmoeten, maar het is ook een enorm historisch moment, omdat het laat zien hoe de held actief vecht tegen Adolf Hitlera, een jaar voordat de Verenigde Staten daadwerkelijk aan de oorlog deelnamen.

Belangrijkste inzichten:Het belangrijkste om te leren over deze monumentale verkoop is dat niet elke strip waardevol is vanwege de personages die worden geïntroduceerd of de verhaallijnen die worden verteld. In plaats daarvan sluiten sommige strips aan bij beroemde gebeurtenissen uit de echte wereld waardoor mensen erin geïnteresseerd raken. Strips met cultureel belangrijke verhaallijnen of gedrukt in een historisch belangrijke tijd kunnen meer waard zijn dan hun nominale waarde.

Marvel Comics nr. 1 (1939)

Marvel-strips nr. 1 (1939)
Marvel-strips nr. 1 (1939)

Marvel Comics No. 1, uitgebracht in november 1939, was de strip waarmee het allemaal begon. Waar zouden we zijn zonder deze strip die de basis legt voor de mediatitan die regelmatig onze popcultuur doordringt? Interessant genoeg is het personage dat centraal staat op de cover niemand minder dan 'The Human Torch', die in verschillende live-actiefilms is gemaakt en opnieuw gemaakt. Natuurlijk zou dit belangrijke stukje Marvel-geschiedenis veel opbrengen – $2,4 miljoen, om precies te zijn.

Belangrijkste tips:Als je door je eigen collectie bladert, wil je ook zoeken naar strips die de eerste uitgave waren voor een ander stripboekbedrijf of imprint. De eerste strip van Vertigo (een DC-afdruk) was bijvoorbeeld Death: The High Cost of Living en de eerste strip van Dark Horse was Dark Horse Presents, die beide in goede staat ongeveer $ 20- $ 40 waard zijn.

Daarnaast is het belangrijk om te zoeken naar oude strips uit de jaren dertig die nog in goede staat zijn. Je wilt geen ontbrekende pagina's, scheuren of vlekken, en je wilt illustraties die nog steeds heel helder en duidelijk zijn.

Fantastische vier nr. 1 (1961)

Fantastische Vier nr. 1 (1961)
Fantastische Vier nr. 1 (1961)

Een van Marvel's eerste grote uitstapjes naar het maken van films was het door de kosmisch gecreëerde superheldenteam Fantastic Four. Een exemplaar van Fantastic Four nr. 1 maakte in 2022 furore omdat het voor $ 1,5 miljoen werd verkocht. Wat zo belangrijk is aan dit boek, afgezien van de introductie van het team, is dat het een periode markeerde waarin Marvel een enorme comeback maakte en een voorsprong nam op zijn belangrijkste concurrent, DC, in populariteit en verkoop.

Belangrijkste aandachtspunten:Zoals gewoonlijk moet je altijd uitkijken naar strips die een nieuw personage of team introduceren. Maar je kunt ook zoeken naar strips die betekenis hebben voor de bedrijven die ze hebben gemaakt. Zoek naar boeken die een stripboekenbedrijf uit het faillissement hebben gehaald, er een begrip van hebben gemaakt of ze op de culturele kaart hebben gezet.

X-Men nr. 1 (1963)

X-Men nr. 1 (1963)
X-Men nr. 1 (1963)

De laatste op onze lijst is ieders favoriete team van mutanten, de X-Men. Marvel bracht X-Men nr. 1 uit in 1963, met personages als Cyclops, Angel, Beast, Iceman, Marvel Girl, Professor X en de slechterik waar iedereen van houdt en graag haat, Magneto. Een serie die zich richt op twee kanten van de strijd om mutantenrechten (assimilatie en segregatie/overheersing) te midden van menselijke discriminatie. De strips zitten vol met toepassingen en metaforen uit de echte wereld, waardoor het tot op de dag van vandaag een populaire strip is. De meest waardevolle (bijna perfecte) eerste afdruk werd in 2021 verkocht voor $ 807.300.

Belangrijkste aandachtspunten:Het is ook een goed idee om te zoeken naar stripboeken die in goede staat verkeren, en ook naar stripboeken waarin een personage of team wordt geïntroduceerd. Maar de echte drijvende kracht achter strips als X-Men is de interesse van het publiek. Dankzij acteurs als Hugh Jackman die Wolverine op zo'n diepgewortelde manier tot leven brengen, zijn zelfs gewone verzamelaars bereid serieus geld neer te leggen voor de strips die de films inspireerden waar ze zo van houden. Zoek dus naar superheldenstrips van beroemde team-ups, verhaallijnen en introducties/sterfgevallen in je eigen collectie.

We verbazen ons elk jaar over deze stripboekprijzen

Elk jaar vestigt een ander stripboek een nieuw verkooprecord ter waarde van miljoenen dollars meer dan het voorgaande. Dankzij de superhelden-rage in Hollywood zijn stripboeken helemaal in op dit moment, en Marvel-strips vormen slechts een van de tientallen uitgevers wier werk geld oplevert. Als je een deel van de taart wilt, kijk dan eens door je eigen collectie en kijk welke speciale strips je ontdekt met je nieuwe, geoefende ogen.

Aanbevolen: