Omarm de esthetische trend van de kustgrootmoeder met deze 19 stijltips

Inhoudsopgave:

Omarm de esthetische trend van de kustgrootmoeder met deze 19 stijltips
Omarm de esthetische trend van de kustgrootmoeder met deze 19 stijltips
Anonim

Deze populaire trend doet slechts een beetje denken aan oma en geeft je ruimte een ontspannen, strandachtige designflair.

Esthetische woonkamer aan de kust van grootmoeder
Esthetische woonkamer aan de kust van grootmoeder

Het is de trend die zich richt op ontspanning en retraite. Een mix van traditionele designelementen, lichte en neutrale tinten en een moderne kijk op kustdecor definieert de esthetiek van de kustgrootmoeder. De meeste door deze stijl geïnspireerde interieurs hebben tinten wit, crème en blauw en worden geaccentueerd met klassieke prints, natuurlijke elementen en vleugjes op de kust geïnspireerde texturen. Breng deze frisse en rustgevende stijl bij u thuis met door ontwerpers goedgekeurde tips voor het vastleggen van de esthetiek van de oma aan de kust.

Houd alles licht en neutraal

Een van de bepalende kenmerken van de kustgrootmoederstijl is de overvloed aan lichte kleuren. Gebruik wit, crème en andere lichte neutrale tinten in warme tinten om het canvas te creëren voor de decoratieve elementen van je oma aan de kust. Het belangrijkste om in gedachten te houden is dat je neutrale kleuren niet te donker of te koel zijn. Kustgrootmoeder chic moet warm, uitnodigend en licht zijn.

Kies houttinten die warm zijn

De meeste grootmoederinterieurs aan de kust zijn voorzien van warm, licht hout in meubels, vloeren, muuraccenten en decor. Soms werken donkere houttinten goed voor deze stijl, maar over het algemeen wil je het bij natuurlijke, blonde en honingkleurige houttinten houden. Vermijd te veel grijze houttinten, zodat uw ruimte er modern uitziet. Vermijd ook hout dat te gestructureerd en ruw is. Het vernieuwde uiterlijk van het kustgrootmoederontwerp omvat gladde oppervlakken en zachte texturen.

Snel feit

De esthetiek van de kustgrootmoeder is een mode- en designstijltrend die zijn oorsprong vindt op TikTok. Wat is het precies? Denk aan een oudere vrouw uit de hogere middenklasse die op het strand woont. De kledingstijlen en het strandhuis van Jane Fonda op de Netflix-hit Grace and Frankie of Ina Garten zijn vrijwel altijd te zien. Emuleer dat. Het is ontspannen, comfortabel, luchtig en strandachtig.

Accent met tinten blauw

Hoewel de kustgrootmoederstijl een overvloed aan witte en neutrale kleuren omvat, is er één kleurrijke uitzondering. Tinten klassiek blauw zijn hier het perfecte accent. Probeer zacht hemelsblauw, subtiel poederblauw en klassiek marineblauw als je wat kleur wilt toevoegen.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Gina McDade (@virginia_mcdade_designs)

Leuk en gestructureerd behang toevoegen

Voor een opvallende muur en veel visuele aandacht kunt u behang in uw grootmoederruimte aan de kust verwerken. Kies voor een subtiele aanpak een behang dat de nadruk legt op textuur in de kleuren wit, crème, beige of marineblauw. Voor een gedurfdere aanpak kies je voor behang met een klassieke print. Kleine verticale strepen, grote hortensia-prints en verfijnde geometrische vormen zullen de grootmoedersfeer aan de kust naar een hoger niveau tillen.

Mix moderne en vintage stijlen

Coastal grandma-stijl bevat klassieke, gestroomlijnde elementen, maar kan ook enkele vintage stukken bevatten die de traditionele kant van de stijl benadrukken. Combineer er een paar traditionele stukken bij, zoals een vintage stoel met klassiek bedrukte bekleding of een nieuw schilderij in een vintage lijst. Houd het bij slechts één of twee vintage stukken per kamer om te voorkomen dat je een te eclectisch gevoel krijgt.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Michelle C. Harris | Kompas (@michelleharris.sf)

Kies klassieke prints

Met de esthetiek van de kustgrootmoeder vind je moderne lijnen naast traditionele en klassieke prints. Over het algemeen passen kleinschalige prints het beste bij de stijl. Probeer een klassieke tijkprint, een blauwe en witte bloemenprint of een kleinschalige ruitjesprint in een lichte kleur.

Textuur toevoegen met rotan

Een stijlbepalende trend van de oma-esthetiek aan de kust is het gebruik van rotan of rieten in meubels en decor. Voor deze stijl kun je kiezen voor een lichte tint rotan op verlichtingsarmaturen, kastdeuren, rugleuningen van stoelen en kleine decoratieve voorwerpen. Dit versterkt de kustkant van de stijl en houdt alles licht en ontspannen.

Verbind traditioneel met klassieke bloemen

Wat de esthetiek van de oma aan de kust onderscheidt van vergelijkbare stijlen, zijn de bloemenprints die je vaak ziet. Deze prints zijn aanwezig in behang, stoffering, kunst en beddengoed. Je zult voornamelijk witte achtergronden opmerken met een overvloed aan blauw en wat groen erin gestrooid. De afdrukschalen zijn meestal groot, maar voelen nog steeds licht en helemaal niet druk aan. Prints lijken vaak op geschilderde stukken of aquarellen, maar deze verschillen sterk van de modderige en drukke bloemen van andere traditionele stijlen. Er is helderheid en duidelijk contrast tussen de afdruk zelf en de achtergrond. Kies bloemen die geassocieerd worden met de kust of de lente om trouw te blijven aan de esthetiek.

Breng hoezen terug

Een traditioneel stijlelement dat grootmoeder aan de kust op een klassieke en chique manier heeft teruggebracht, zijn meubels met een hoes. Bijzetstoelen, loveseats en eetkamerstoelen zien er allemaal elegant en modern uit in deze stijl met strakke lijnen, lichte kleuren en vloeiende texturen.

Woonkamerinterieur in Hampton-stijl
Woonkamerinterieur in Hampton-stijl

Je kunt niet teveel manden hebben

Manden zijn essentieel voor het ontwerpen van grootmoeders aan de kust, dus je kunt er nooit echt teveel hebben. Kies voor geweven manden in lichte tot medium tinten en kies voor grote maten of moderne, elegante vormen. Gebruik manden om dekens en kussens op te bergen en om planten in te plaatsen, of gebruik kleinere manden op planken en tafelbladen als decoratie.

Display bedrukt China om de stijl naar een hoger niveau te tillen

De stijl van de kustgrootmoeder is niet compleet zonder dat er minstens één beschilderd porseleinen stuk wordt tentoongesteld. Dit is typisch een diepblauwe en witte porseleinprint die te vinden is op borden, urnen, vazen en zelfs lampvoeten. Je kunt nieuw kopen of een vintage tintje geven aan een paar beschilderde porseleinen stukken uit vervlogen tijden.

Lagen, lagen en meer lagen

Een detail dat je misschien opv alt aan de kustgrootmoederstijl zijn alle lagen. Dit is een belangrijk onderdeel van de gezelligheid en ontspannen sfeer van de esthetiek. Wanneer je deze look probeert te bereiken, concentreer je dan op lagen met textiel op banken, stoelen en beddengoed. Houd het bij neutrale kleuren, maar speel met de variatie in texturen. Probeer een dekbed te combineren met andere dekens die geweven, lichtgewicht, glad en zwaar gestructureerd zijn. Kussens zijn jouw kans om met kleur te spelen, dus mix blauwe of marineblauwe tinten en zorg ervoor dat de maten van de kussens die je kiest variatie hebben.

Woonkamer in kuststijl
Woonkamer in kuststijl

Verkleed je ramen

Windows is een ander voorbeeld van beide lagen en een meer traditionele stijl binnen de grootmoeder-look aan de kust. Je wilt het nog steeds redelijk licht houden, maar wees hier niet bang voor klassieke prints of textuur. Begin met een geweven houtkap in wit of lichtneutrale tinten en maak dat af met een lang, gestructureerd laken in een kleur of print die bij de kamer past. Monteer gordijnroeden hoog en dicht bij het plafond om de openheid van de stijl naar voren te brengen.

Voeg echte bloemen toe waar mogelijk

Een vaas vol verse bloemen is de finishing touch voor elke kamer die doet denken aan de grootmoederstijl aan de kust. Houd je voor deze bloemen aan de tinten wit, blauw, lavendel en zachtroze en zet ze in heldere vazen, zodat het prachtige groen van de stelen kan schitteren.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Michelle Rosman | RVA Makelaar® (@michellerosmanre altor)

Details die de aandacht afleiden van je grootmoederstijl aan de kust

Deze esthetiek heeft veel mooie eigenschappen die hem onderscheiden van andere stijlen, maar er zijn elementen die je nooit in deze stijl ziet en die hem echt helpen om zich te onderscheiden van andere ontwerpesthetiek. Je wilt deze specifieke details vermijden als je wilt dat de oma-stijl aan de kust centraal staat in je huis.

  • Overdreven eigentijdse vormen: De kustgrootmoederstijl is misschien een moderne trend, maar de meeste stijlelementen zijn tijdloos en klassiek met subtiele updates. Vermijd vormen en stijlen die overdreven eigentijds zijn, zoals te veel ronde vormen, scherpe lijnen in kunst of geometrische prints die scherp zijn zonder zachte bewegingen.
  • Te veel metaal: Je zult hier niet veel metaal zien. Hoewel je kleine accenten van goud, zwart metaal of zelfs chroom kunt gebruiken, wil je dat je materialen natuurlijke elementen zoals hout, steen, rotan en linnen laten zien.
  • Donkere kleuren: Een vleugje marineblauw of een vleugje zwart is helemaal prima in de kustgrootmoederstijl. Wat je wilt vermijden is een percentage donkere kleuren dat je van licht en ontspannen naar donker en humeurig brengt. Probeer in uw algehele ontwerpschema slechts 10% donkere kleuren aan te houden.
  • Heldere, warme kleuren: Hoewel er een merkbare warmte is in de oma-stijl aan de kust, zullen opvallende warme kleuren zoals geel, oranje, rood en bepaalde tinten roze en paars er uitzien niet op zijn plaats in uw ontwerp. Houd het bij oceaan- en strandtinten om je look helder en trendy te houden.
  • Zware meubelstukken: Een bepaalde lichte en gewichtloze essentie definieert kustoma chic. Vermijd meubelstukken die zwaar of te sierlijk aanvoelen. Als de stukken groot zijn, zorg er dan voor dat de kleuren licht zijn en dat de materialen glad zijn.

Creëer uw interieuroase met de Coastal Grandmother-esthetiek

De kwaliteit in kustgrootmoederstijl die zoveel mensen naar deze trend heeft getrokken, is de rustige, schone en ontspannende oase die het in huis creëert. De zachte kleuren, nautische details, klassieke stijlen en geruststellende texturen geven deze designstijl de perfecte gelegenheid om uw huis van een gewone woning te veranderen in een gastvrij toevluchtsoord.

Aanbevolen: