Iconische Edwardiaanse meubelstijlen en waar u ze kunt vinden

Inhoudsopgave:

Iconische Edwardiaanse meubelstijlen en waar u ze kunt vinden
Iconische Edwardiaanse meubelstijlen en waar u ze kunt vinden
Anonim
Edwardiaans bureau met neerklapbaar blad en satijnhouten inleg
Edwardiaans bureau met neerklapbaar blad en satijnhouten inleg

Als je ooit de met een Academy Award bekroonde kaskraker Titanic hebt gezien, dan heb je Edwardiaanse meubels in hun natuurlijke habitat geproefd. Elegant en ingetogen, antiek Edwardiaans meubilair is een enorm onderschatte historische stijl die een comeback begint te maken, niet alleen bij verzamelaars, maar ook bij gemiddelde kopers.

Edwardiaanse meubelkenmerken die de iconische stijl bepalen

Edwardiaanse meubelen waren een overwegend Engelse ontwerpstijl die direct volgde op de legendarische Victoriaanse periode. Het overgebleven meubilair, dat slechts zo'n twintig jaar meegaat, wordt door amateurhistorici en antieke speurneuzen vaak ten onrechte als laat-Victoriaans bestempeld. Deze meer verfijnde en ingetogen meubelstukken kunnen echter gemakkelijk een ouderwetse elegantie toevoegen aan uw favoriete ruimtes in uw huis.

Als je geconfronteerd wordt met een Edwardiaans meubelstuk, let dan op een paar specifieke kenmerken.

Licht kleurenpalet

Edwardiaanse ingelegde pantoffelstoel
Edwardiaanse ingelegde pantoffelstoel

Als reactie op de donkerdere meubels uit de Victoriaanse periode creëerden Edwardiaanse ambachtslieden stukken met lichtere materialen, wat leidde tot een helderder, luchtiger effect. Pastelkleuren en lichtgekleurde houtsoorten maakten in deze periode een comeback.

Gebruik van mahonie

Edwardiaanse antieke ingelegde mahoniehouten ladekast
Edwardiaanse antieke ingelegde mahoniehouten ladekast

Tijdens deze periode begon mahonie echt te domineren, en tonnen Edwardiaanse meubelstukken werden gemaakt van het nu waardevolle hout.

Aanwezigheid van inlays

Antieke Engelse Edwardiaanse mahonie ingelegde pianokruk
Antieke Engelse Edwardiaanse mahonie ingelegde pianokruk

Een korte periode werden inlegsels niet zo vaak gebruikt bij het maken van meubels, maar in de Edwardiaanse periode keerde deze decoratieve toevoeging terug in allerlei verschillende soorten meubels. In de praktijk leidde dit effect tot een ingetogen designelement, waarbij verschillende gekleurde houtaccenten een aangename visuele dissonantie creëerden.

Gebruik van exotische houtsoorten zoals bamboe

Edwardiaanse Barley Twist hoekstoel met riet
Edwardiaanse Barley Twist hoekstoel met riet

Het typische esthetische resort-stijl meubilair dat je in deze periode aantreft, is gemaakt met nieuwe materialen en technieken, zoals bamboe en rotan, om rieten en rieten producten te maken.

Edwardiaanse meubelwaarde

Al met al heeft antiek meubilair een hogere basiswaarde dan kleiner antiek vanwege de aard van historisch vakmanschap en de kosten van de materialen die worden gebruikt om het te maken. Modern meubilair zelf is een duur goed, en die kosten kunnen in sommige gevallen verdubbelen of verdrievoudigen voor stukken van meer dan 100 jaar geleden. Gezien het delicate en verfijnde vakmanschap van Edwardiaanse meubels aan het begin van de 20e eeuw, kunnen stukken in mindere staat voor slechts $100-$300 worden verkocht, en vervolgens voor duizenden dollars in betere staat.

Als vuistregel geldt dat kleinere items, zoals nachtkastjes, kisten en planken, voor kleinere bedragen worden verkocht dan de grotere items (zoals laden, bureaus, tafels en stoelen). Omdat mahonie een belangrijk materiaal van die periode was (en met de toegenomen waarde in de loop van de tijd), zijn veel van deze items niet alleen waardevol vanwege hun leeftijd, maar ook vanwege hun ruwe natuurlijke hulpbronnen.

Bovendien zal alles wat is gemaakt door een gerenommeerde ontwerper, zoals de legendarische Louis Comfort Tiffany, aan de top worden verkocht en wordt het meestal te koop aangeboden door bekende veilinghuizen en particuliere verzamelaars.

Gelukkig zijn Edwardiaanse meubels, wat antiek meubilair betreft, niet waanzinnig populair, althans niet op de manier waarop hun voorganger (Victoriaanse meubels) dat is. Voor ongeveer $ 500-$ 3.000 kun je een prachtig bewaard gebleven stuk uit het begin van de 20e eeuw kopen. Hier zijn een paar stukken die onlangs zijn geveild om u een idee te geven van hoe de markt er momenteel uitziet:

  • Mahoniehouten speeltafel, circa 1900 - Aanbieding voor $ 977,46
  • Edwardiaans ingelegd bureau met kniegat - aangeboden voor $ 1.072
  • Edwardiaanse mahoniehouten boekenkast - aangeboden voor $ 1, 830.18
  • Paar mahoniehouten Howard & Sons voetenbankjes circa 1910 - Verkocht voor $ 2,313.93

Waar kunt u Edwardiaanse meubels kopen of verkopen

Edwardiaanse Barley Twist bureaustoel
Edwardiaanse Barley Twist bureaustoel

Antieke meubelen zijn een bloeiende persoonlijke en online verzamelaarsmarkt met een onbeperkt aantal plaatsen om te kopen of verkopen. Als het om oude meubels gaat, is het altijd een goed idee om contact op te nemen met lokale bedrijven die sloopartikelen of antiek verkopen en te kijken wat ze momenteel op voorraad hebben, of om Edwardiaanse meubels in consignatie te kopen of verkopen. Als u iets koopt, betekent de aard van het bedrijf dat als u de eigenaren op de hoogte stelt van wat u zoekt, u op de shortlist kunt komen voor het bellen van eventuele nieuwe inventaris die binnenkomt. U kunt antiekwinkels proberen., bergingswinkels, consignatiewinkels en landgoedverkopen om uw Edwardiaanse meubels te kopen zonder dure verzendkosten.

Bij persoonlijk winkelen ben je echter overgeleverd aan de steeds veranderende voorraad van mensen, wat betekent dat voor de meeste mensen online winkelen de beste keuze is. Als u op zoek bent naar Edwardiaans meubilair (en antiek meubilair in het algemeen), moet u er altijd voor zorgen dat u de aanbiedingen aandachtig heeft gelezen en naar datums zoekt (zelfs geschatte data) om er zeker van te zijn dat u zeker een antiek exemplaar koopt en niet een reproductie. Advertenties met zinsneden als 'bijzettafel in Edwardiaanse stijl' of 'stoel in Victoriaanse stijl' zijn waarschuwingssignalen voor reproducties, en je moet bij verkopers om meer concrete informatie vragen voordat je deze items koopt.

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van een paar antieke Edwardiaanse meubelen en je woont niet in Groot-Brittannië, dan zijn hier een paar plaatsen om te beginnen:

  • 1stDibs - 1st Dibs is een zeer populaire online veilingwinkel die vooral bekend staat om zijn semi-luxe antieke en vintage meubels. Ze zijn echter niet beperkt tot alleen meubels en je kunt daar allerlei Edwardiaans antiek te koop vinden.
  • Hemswell Antique Centres - Hemswell Antique Centres, een Britse antiekwinkel, heeft ook een robuuste online catalogus waar u een aantal van hun waren kunt kopen. Gezien hun locatie hebben ze toegang tot een heleboel geweldige Edwardiaanse stukken waar je doorheen kunt bladeren.
  • Antiques World - Antiques World, een 30 jaar oude detailhandelaar die eigendom is van een groot antiekbedrijf dat gespecialiseerd is in antiek Engels meubilair, heeft een enorme catalogus met Edwardiaanse stukken om door te bladeren.
  • Love Antiques - Love Antiques is een online antiekwinkel die allerlei soorten antiek verkoopt, waarbij Edwardiaans meubilair er slechts één van is. Op elk van de aanbiedingen vindt u een schat aan informatie, waaronder de afmetingen, de verkoopgeschiedenis van de verkoper en meer.
  • Antiques Atlas - Net als Love Antiques is Antiques Atlas een digitale retailer die al bestaat sinds vlak voor het millennium. Toch gaat de operatie nog steeds goed en worden er antieke goederen verkocht aan kopers zoals jij.
  • eBay - Als je een goede deal wilt sluiten of snel iets wilt verkopen, kan eBay een geweldige plek zijn om naartoe te gaan. De onafhankelijke verkopers zijn doorgaans geen experts en kunnen artikelen verkopen tegen aanzienlijk lagere kosten dan hun werkelijke waarde.
  • Etsy - Net als eBay geeft Etsy je de mogelijkheid om kleine bedrijven te steunen en ongebruikelijke items te vinden van onafhankelijke verkopers die hun items anders misschien niet online zouden hebben aangeboden. Nog. er is geen verificatie nodig om iets te verkopen, dus u moet bij elke verkoper controleren of elk stuk dat u koopt daadwerkelijk antiek is.
  • Facebook Marketplace - Als je ergens in het Verenigd Koninkrijk woont, heb je een grote kans om goed onderhouden Edwardiaans meubilair goedkoop te kopen op Facebook Marketplace, omdat het aanbiedingen van verkopers in de buurt verzamelt.

Identificatie- en prijsgidsen voor meer informatie

Je kunt nooit genoeg weten over wat je verzamelt of verkoopt, en met antiek meubilair is er een schat aan kennis beschikbaar. Dit zijn een paar boeken met betrekking tot de identificatie en waarde van Edwardiaanse meubelen die nuttig kunnen zijn voor zowel verzamelaars als geschiedenisliefhebbers:

  • Victoriaanse en Edwardiaanse meubels: prijsgids en redenen voor waarden door John Andrews
  • Victoriaanse en Edwardiaanse meubels en interieurs door Jeremy Cooper
  • Miller's kopersgids: laat Georgisch tot Edwardiaans meubilair door Jonty Hearnden

Een kortstondige periode met een langlevende erfenis

Als je net zo geobsedeerd bent door de fraai vervaardigde deur waar Rose en Jack zich aan vastklampten aan de grootste hit van eind 1997 als je bent door het debat 'waarom Jack zou kunnen passen', dan ben je te laat met toevoegen een Edwardiaans meubelstuk voor in je favoriete kamer.

Aanbevolen: