Gemakkelijke zelfgemaakte zilverreinigers & DIY zilverpoetsmiddelen

Inhoudsopgave:

Gemakkelijke zelfgemaakte zilverreinigers & DIY zilverpoetsmiddelen
Gemakkelijke zelfgemaakte zilverreinigers & DIY zilverpoetsmiddelen
Anonim

Zet die agressieve chemische reiniger neer en probeer in plaats daarvan deze eenvoudige thuismethoden.

vrouw die zilveren bestek polijst
vrouw die zilveren bestek polijst

Je hebt niet veel agressieve (en stinkende) chemicaliën nodig om je zilver er weer prachtig uit te laten zien. Je kunt een supereenvoudige doe-het-zelf-zilverreiniger maken die aanslag daadwerkelijk verwijdert met behulp van een paar eenvoudige dingen die je al in huis hebt. Dus stap weg van dat in de winkel gekochte lakje en bereid je voor om jezelf te verbazen; deze beproefde methoden zullen gegarandeerd je zilverpoetsspel veranderen.

Gemakkelijkste doe-het-zelf zilverreiniger met aluminium

aluminiumfolie en zuiveringszout gebruiken om zilver te polijsten
aluminiumfolie en zuiveringszout gebruiken om zilver te polijsten

Leg de polijstdoek neer en probeer deze eenvoudige zelfgemaakte zilverreiniger met aluminiumfolie. Het is een basisrecept dat de aanslag chemisch verwijdert, en het mooie ervan is dat het maar een paar minuten duurt.

Moet weten

Als je antiek zilverwerk of waardevolle stukken hebt, gebruik dan geen aluminiumdip. Hoewel het reinigen van zilver met aluminiumfolie veilig is voor het milieu, kan het de delicate patina van antiek zilver beschadigen. Een beetje aanslag geeft deze stukken meer diepte en schoonheid, en de methode van aluminiumfolie en zuiveringszout kan de waarde van antiek zelfs verminderen.

Ingrediënten

  • Warm water
  • ¼ kopje zuiveringszout
  • ¼ kopje zout
  • Aluminiumfolie
  • 9x13 glazen pan

Instructies

  1. Bekleed de glazen pan met aluminiumfolie.
  2. Doe de baking soda, het zout en het water in de pan en roer tot alles is opgelost.
  3. Open een raam voor ventilatie (we hebben hier niet te maken met agressieve chemicaliën, maar het is nog steeds een slim idee). Trek ook rubberen handschoenen aan.
  4. Plaats de zilveren voorwerpen in de aluminium dip en draai het mengsel er voorzichtig overheen.
  5. Als de aanslag verdwenen is, haal je het zilver uit de pan en spoel je het af met schoon water. Droog met een zachte doek.

Eenvoudige zelfgemaakte zilverpoets met zuiveringszout

zuiveringszout om zilver te polijsten
zuiveringszout om zilver te polijsten

Als je ooit goed hebt gekeken naar zilverpoetsmiddel dat je in de winkel hebt gekocht, is het je misschien opgevallen dat het eigenlijk een mild schuurmiddel is. Een deel van hoe het werkt, is door kleine deeltjes te gebruiken om voorzichtig de aanslag van het zilver te schrapen. Zuiveringszout kan ook op deze manier werken, en je kunt er heel gemakkelijk zilverpoets mee maken.

Moet weten

Gebruik geen baking soda-poetsmiddel op verzilverde voorwerpen. Bij verzilverde artikelen zit er eigenlijk maar een dun laagje zilver over een ander metaal. Schuurpoetsmiddel kan deze laag verwijderen. Als je niet zeker weet of je item van sterling zilver of verzilverd is, kun je de zilverkeurmerken raadplegen om erachter te komen.

Ingrediënten

  • ¾ kopje zuiveringszout
  • ¼ kopje warm water
  • Zachte doek

Instructies

  1. Meng de baking soda en het water totdat het op een pasta lijkt.
  2. Smeer een kleine hoeveelheid baking soda-pasta op het zilver.
  3. Wrijf voorzichtig met de doek over het zilver totdat de aanslag is verwijderd.
  4. Was de zilveren voorwerpen in zachte zeep en water en droog ze zorgvuldig af.

Tips voor het gebruik van huismiddeltjes om zilver schoon te maken

Het kiezen van het beste huismiddeltje om zilver schoon te maken, hangt af van uw situatie. Heeft u te maken met een antiek of erfstuk? Hoe erg is de aanslag? Deze tips kunnen u helpen bepalen welke methode u moet gebruiken en wanneer u uw zilverrestauratie aan de professionals moet overlaten.

  • Weet wat voor soort zilver je hebt. Kijk naar de stempels op een stuk om te zien of er 'verzilverd' op staat. Gebruik niets schurends als het stuk niet van sterling is.
  • Sla thuismethoden voor antiek over. Antiek zilver is delicaat en kan erg waardevol zijn. Houd je aan zachte professionele schoonmaakmiddelen in plaats van aan huishoudmethoden voor erfstukken of speciale stukken.
  • Wees voorzichtig. Oefen niet veel druk uit als je zilver wrijft of polijst. Laat het poetsmiddel het werk voor je doen, zodat je het metaal niet beschadigt.
  • Gebruik geen azijn of zuren. Sommige zelfgemaakte zilverpoetsrecepten bevatten azijn, maar het zuur kan zilver permanent etsen. Vermijd alles zoals citroensap, limoensoda, ketchup of andere zure ingrediënten.

Bewaar zilver op de juiste manier om aanslag te minimaliseren

Of je het nu draagt of op de eettafel voor de feestdagen neerzet, zilver is een van de mooiste materialen. Nadat je het er mooi uit hebt laten zien met je doe-het-zelf zilverreiniger, houd het dan zo met de juiste opslag. Als je aanslag kunt voorkomen, hoef je niet zoveel tijd te besteden aan het schoonmaken van je schatten.

Aanbevolen: