Naam op huistitel staat niet op hypotheeklening

Inhoudsopgave:

Naam op huistitel staat niet op hypotheeklening
Naam op huistitel staat niet op hypotheeklening
Anonim
Titel hypotheekhuis
Titel hypotheekhuis

Het is belangrijk om te weten wat de gevolgen kunnen zijn van wat er kan gebeuren als de naam op een huistitel niet op een hypotheeklening staat. Het begrijpen van de rollen en verantwoordelijkheden van alle betrokken partijen kan toekomstige conflicten en verwarring helpen voorkomen.

Mogelijke voorbeelden: verschillende namen op titel en hypotheek

Er zijn verschillende redenen waarom een naam op de huistitel mogelijk niet samenv alt met de naam op de hypotheeklening. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Een van de kopers van een stel heeft een slechte kredietwaardigheid of een recent faillissement of executie, waardoor zijn of haar vermogen om in aanmerking te komen voor een hypotheek wordt aangetast of een hogere rente wordt veroorzaakt.
  • Een van de huiseigenaren is werkloos of heeft niet voldoende arbeidsverleden om in aanmerking te komen voor een hypotheek.
  • Ouders willen dat hun volwassen kinderen na hun overlijden de volledige rechten op het huis hebben, zonder dat ze een erfrecht hoeven te vermijden.

Juridische overwegingen

Als het een regeling is die u overweegt om iemand het eigendomsrecht op het huis te geven, maar niet de hypotheek, dan is het erg belangrijk om overeenstemming te bereiken over het eigendom en de verantwoordelijkheid van het huis in een testament of juridisch contract. Iedereen die op de titel vermeld staat, heeft eigendomsrechten op het huis en kan het eigendom van het onroerend goed gebruiken, bezitten of overdragen. Wanneer iemand een hypotheek verkrijgt, bestaat er alleen een relatie tussen de lener en de bank, en die persoon tekent een promesse om de bank de lening terug te betalen. Dit betekent niet dat niemand anders het eigendom van het onroerend goed kan claimen. Er zijn een aantal belangrijke juridische overwegingen waarmee u rekening moet houden in situaties waarin de naam van een huiseigenaar op de titel staat, maar niet op de hypotheeklening.

Financiële verplichtingen

Het achterlaten van de naam van een persoon op de hypotheek sluit hem of haar technisch gezien uit van de financiële verantwoordelijkheid voor de lening. Het is echter belangrijk op te merken dat de bank betaling kan eisen van alle eigenaren als het huis gedwongen wordt verkocht. Hoewel dit geen invloed heeft op uw kredietwaardigheid als u geen hypotheeklener bent, kan de bank toch beslag op het onroerend goed leggen als de lening niet wordt afbetaald. Dit komt omdat de bank een pandrecht heeft op de eigendom van het huis.

Met andere woorden: als u in het huis wilt blijven wonen, moet u de hypotheekbetalingen blijven doen als de persoon met de hypotheek dit niet doet, ook al bent u niet verplicht tot de hypotheek schuldbekentenis. Anders kan de bank beslag leggen op het huis. Als u de enige persoon wordt die in de toekomst betalingen moet doen, kunt u het huis op uw naam herfinancieren.

Eigendomsbelang verkopen

Omdat de mensen die op de titel vermeld staan de volledige eigendom van het huis hebben, hebben ze het volledige recht om het onroerend goed te verkopen, zelfs als ze geen hypotheek hebben. Hoewel ze het onroerend goed niet kunnen verkopen zonder de toestemming van andere eigenaren, kunnen ze, afhankelijk van de eigendomsrechten, mogelijk hun rechten op het onroerend goed verkopen. Hierdoor kunt u een huis bezitten met iemand die u niet kent. Sluit alleen een eigendomsovereenkomst met iemand die u kent en vertrouwt.

Problemen met belastingen

Als uw naam niet op de hypotheek staat, kunt u de betalingen die u voor de hypotheek doet, niet aftrekken van uw personenbelasting. Over het algemeen is de hypotheekrente fiscaal aftrekbaar; dit is een van de belangrijkste voordelen van een hypotheek als financieringsvorm. Om echter betalingen voor de hypotheekrente af te trekken van uw inkomstenbelasting, moet u wettelijk verantwoordelijk zijn voor het doen van de hypotheekbetalingen - wat betekent dat uw naam op de lening moet staan.

Als u getrouwd bent met de andere persoon op de hypotheek en gezamenlijk een hypotheek aanvraagt, komt de aftrek natuurlijk van uw gezamenlijke belastingplicht. Dit is dus een groter probleem als twee ongehuwde mensen samen een huis kopen.

Vraag om hulp

Wanneer er een probleem is met de eigendomstitel en de hypotheek, of als u vragen heeft over wanneer een naam op de huistitel staat en niet op een hypotheeklening, is het erg belangrijk om een vastgoedadvocaat te raadplegen. Afhankelijk van de toepasselijke situatie kan een advocaat helpen bepalen wie verantwoordelijk is voor de hypotheek en of de persoon die op de huistitel staat al dan niet enig juridisch gewicht heeft in de rechtbank als er een strijd om de woning zou ontstaan.

Aanbevolen: