Natuurlijk zoete agave Margarita

Inhoudsopgave:

Natuurlijk zoete agave Margarita
Natuurlijk zoete agave Margarita
Anonim
Agave Margarita met partjes limoen en gezouten glas
Agave Margarita met partjes limoen en gezouten glas

Ingrediënten

  • Limoenpartje en zout
  • 1 ounce vers geperst limoensap
  • 1 ounce agavenectar
  • 2 ons blanco tequila
  • IJs
  • Limoenschijfje voor garnering

Instructies

  1. Laat een limoenwig rond de rand van een margaritaglas lopen. Verdeel het zout op een schoteltje en doop de rand in het zout.
  2. Doe het limoensap, de agavesiroop en de tequila in een cocktailshaker.
  3. Voeg ijs toe en schud om af te koelen.
  4. Zeef het margaritaglas in met vers ijs.
  5. Garneren met het limoenwiel.

Variaties en vervangingen

Dit is een eenvoudige margarita met de nadruk op agave. Je kunt het op een aantal manieren variëren:

  • Verwar zacht fruit, zoals bessen, met de agavesiroop voordat je limoensap en tequila toevoegt voor een gearomatiseerde margarita.
  • Meng het in een blender met ½ tot 1 kopje gemalen ijs voor een bevroren agave-margarita.
  • Verminder de agave tot ½ ounce en voeg ½ ounce sinaasappellikeur toe voor een meer traditionele margarita met opgepompte agave-smaken.
  • Voeg een paar plakjes jalapeño toe voor een pittige margarita.

Garnering

De klassieke garnering voor een margarita is een zoutrandje en een limoenschijfje of -wig. Je kunt beide weglaten, een suikerrandje gebruiken of garneren met een limoenschil.

Over de Agave Margarita

Agave is een woestijnvetplant. Er zijn meer dan 300 soorten, maar er wordt er maar één in tequila gebruikt: Weber blauwe agave. De bladeren worden verwijderd uit de kern van de plant, de piña. Agavemakers bakken de piña en halen er vervolgens het sap uit, dat wordt gefermenteerd tot tequila. Agave geeft tequila de karakteristieke aardse smaken.

Agave-nectar komt ook van de piña van de agaveplant, hoewel deze wordt gewonnen uit verschillende soorten agaveplanten, niet alleen uit het Weber-blauw. Het wordt ook gemaakt van het agavesap met behulp van een proces van verwarming en filtratie. Bij verhitting worden de suikers geconcentreerd, waardoor de zoete, stroperige siroop ontstaat.

Het toevoegen van agavenectar aan de margarita in plaats van sinaasappellikeur pompt de agavesmaken in de margarita naar boven en voegt zoetheid aan de cocktail toe om de zure limoen in balans te brengen. De siroop vormt een aanvulling op de agavenoten in de tequila voor een werkelijk sublieme cocktailervaring.

Uitzonderlijke Agave

Als je een liefhebber bent van tequila, versterk dan de aardse, funky, zoete tonen van de bronplant door agavenectar aan je margarita toe te voegen. Het resultaat is ultra-agave en extra lekker.

Aanbevolen: