Wetenschapsbeursprojecten op middelbare scholen

Inhoudsopgave:

Wetenschapsbeursprojecten op middelbare scholen
Wetenschapsbeursprojecten op middelbare scholen
Anonim
Plasmabal.
Plasmabal.

Elk jaar proberen ouders hun kind te helpen beslissen wat ze moeten doen voor hun wetenschapsbeursprojecten op de middelbare school. Niemand wil het project van iemand anders dupliceren, en het bedenken van een uniek idee kan moeilijk zijn. Hoewel de moeilijkheidsgraad afhangt van de wetenschappelijke achtergrond van de leerling, zijn er veel voorstellen voor wetenschappelijke projecten waaruit je kunt kiezen.

Planning van wetenschapsbeursprojecten op de middelbare school

Er moet veel planning worden gestoken in de voorbereiding van een wetenschapsbeursproject. Omdat het ontwerp meestal bepalend is voor het eindcijfer van de wetenschapsles van een leerling, moet er zorgvuldigheid worden betracht bij de keuze en uitvoering van het project. Het is belangrijk om een plan te kiezen waarin de student geïnteresseerd is en dat binnen een vooraf bepaald budget kan worden uitgevoerd. Er moet ook rekening worden gehouden met de tijd die het kost om het project te voltooien.

Stappen voor het maken van een wetenschappelijk project

Voor het maken van een wetenschapsbeursproject moet een leerling een beproefde formule volgen. De basisstappen voor het plannen en uitvoeren van de perfecte onderneming zijn als volgt:

  • Beslis over een onderwerp. Het onderwerp moet een onderwerp zijn waar de leerling zich prettig bij voelt. Het einddoel is het beantwoorden van een wetenschappelijke vraag.
  • Verzamel informatie over uw onderwerp uit verschillende betrouwbare bronnen, zoals tijdschriften, naslagwerken, documentaires of specialisten op een bepaald gebied.
  • Gebruik de wetenschappelijke methode. Dit omvat onder meer het duidelijk vermelden van het doel van het experiment, het schrijven van een hypothese, het bevestigen hoe dingen zullen worden gemeten en het selecteren van variabelen.
  • Begin met het experiment en houd zeer gedetailleerde aantekeningen bij.
  • Gebruik afbeeldingen om diagrammen en grafieken te maken.
  • Maak je tentoonstelling met letters en achtergrondkleuren die de aandacht trekken, maar niet met elkaar botsen.
  • Schrijf een rapport waarin je beschrijft hoe je de wetenschappelijke methode hebt gevolgd, en voeg de grafieken en schema's toe die je hebt gemaakt. Kopieën van uw rapport moeten bij uw beurstentoonstelling worden gevoegd, zodat bezoekers deze kunnen lezen.
  • Oefen je presentatie voor de juryleden. Doe een proefrit voor het bijzijn van je familie, vrienden of andere familieleden.
  • Kom naar de wetenschapsbeurs en heb plezier!

Wetenschapsbeursideeën

Er zijn veel sites op internet die honderden ideeën voor wetenschappelijke beursprojecten aanbieden. Leerlingen kunnen deze ideeën als uitgangspunt gebruiken, of ze kunnen deze plannen stap voor stap volgen om een project te voltooien.

  • Alle wetenschapsbeursprojecten - Deze site bevat meer dan 500 ideeën voor wetenschapsbeursprojecten op de middelbare school, evenals tips voor leerlingen, ouders en leraren.
  • Science Fair Projects - Biedt stapsgewijze informatie over het maken van een wetenschapsbeursproject en vele onderwerpideeën.
  • Science Fair Central - Een samenwerking tussen Home Depo en Discovery Education, studenten krijgen informatie over onderzoek, stappen en presentaties aangeboden.

Dingen om te vermijden

Het plannen en uitvoeren van een wetenschapsbeursproject kan heel leuk zijn, maar het kan ook stressvol zijn als er geen goede voorbereiding plaatsvindt. Er zijn een paar tips die moeten worden gevolgd om leerlingen te helpen op het goede spoor te blijven met hun projecten.

  • Kies een onderwerp waar u zich prettig bij voelt en waarvan u weet dat u het kunt voltooien.
  • Kies geen onderwerp dat te tijdrovend kan zijn. Vergeet niet dat er ook andere lessen zijn die een beroep op je tijd doen.
  • Wacht nooit tot het laatste moment om met uw project te starten. Zodra je een onderwerp hebt gekozen, verkrijg je alle benodigde items voor het project, inclusief de uiteindelijke weergave.
  • Ouders moeten voorkomen dat ze tussenbeide komen en het project voor hun leerlingen doen. Leraren weten meestal wanneer een ouder het grootste deel van het werk voor een leerling heeft gedaan.
  • Het is een slecht idee om tot het laatste moment te wachten met het maken van het scherm. Begin minimaal een week vóór de beurs met het maken van de tentoonstelling.

Conclusie

Een geweldig wetenschapsbeursproject hangt af van het gekozen onderwerp en het vaardigheidsniveau van de student. Door vroeg een onderwerp te selecteren, kunnen studenten ruim vóór de beurs met hun project beginnen. Dit geeft voldoende tijd om een weergave en het eindrapport van de bevindingen van het experiment te maken. Vergeet ten slotte niet om plezier te hebben op de wetenschapsbeurs. Bekijk de displays van andere studenten, vooral de displays die de juryleden erg leuk vinden. Dit zal je helpen bij de voorbereiding op het evenement van volgend jaar!

Aanbevolen: