11 gezond verstandbesparende manieren om vanuit huis te werken met een baby

Inhoudsopgave:

11 gezond verstandbesparende manieren om vanuit huis te werken met een baby
11 gezond verstandbesparende manieren om vanuit huis te werken met een baby
Anonim
moeder werkt vanuit huis met baby
moeder werkt vanuit huis met baby

Thuiswerken met een baby kan zowel een zegen als een moeilijke situatie zijn. Aan de ene kant ben je de hele dag bij je kleintje, vermijd je lange reistijden en hoef je geen echte broek te dragen. Aan de andere kant moet je ook werken omringd door huilen, chaos en een huis vol behoeften. Als werk, gezin en moederschap allemaal één en hetzelfde zijn geworden, doe dan een beroep op een paar (of alle) van deze gezond verstandbesparende manieren om jezelf voor te bereiden op ouderschap en carrièresucces.

Houd de baby gelukkig bezet

Je moet inklokken, dus laat je kleintje naast je inklokken. Voordat u aan uw werkdag begint, moet u voldoende activiteiten bij de hand hebben om uw kinderen bezig en betrokken te houden. Houd er rekening mee dat jongeren geen lange aandachtsspanne hebben, wat betekent dat er afwisselend veel opties en vormen van leren en amusement beschikbaar moeten zijn.

Download een aantal hoogwaardige entertainmentvideo's die uw baby de hele werkdag kan bekijken. Bevestig een wipstoeltje aan de deurpost van uw kantoor, zodat uw baby even kan rondslingeren. Verzamel stimulerend speelgoed, gekocht of zelfgemaakt, en plaats het in een ruimte waar u van plan bent het grootste deel van uw werk te doen. Zorg ervoor dat alle activiteiten die u uw kleintje tijdens uw werkperiode toestaat, veilig voor hem zijn om mee bezig te zijn, aangezien u waarschijnlijk een deel van uw aandacht op uw baby zult hebben, maar u zich ook op werktaken moet kunnen concentreren.

Maak pauzes, dutjes en zelfzorg onderdeel van uw werkdag

Kortom: thuiswerken met een baby is geen sinecure. Het is een dagelijkse sleur, en als je niet op je behoeften let, loop je jezelf tegen de grond. Houd indien mogelijk rekening met een paar ruimtes gedurende de werkdag waar u uw overwerkte, uitgeputte zelf kunt loskoppelen en opnieuw kunt centreren. Overweeg:

  • Een snelle powernap terwijl je baby een dutje doet (ervan uitgaande dat je enige flexibiliteit hebt in je werkschema).
  • Een stretchsessie van 15 minuten. Kijk naar de opties voor mama- en babyyoga.
  • Zet een meditatie-app aan als je je bijzonder gestrest en gefrustreerd begint te voelen.
  • Plaats je peuter in de kinderwagen en maak een wandeling van 15 minuten in de buitenlucht.

Gebruik al uw apparaten om verbonden te blijven

Er zullen gedurende de dag momenten zijn waarop achter de computer zitten en het lezen van e-mails en documenten eenvoudigweg niet mogelijk is. Het kan zijn dat je in de rij moet staan terwijl je de oudere kinderen van school ha alt, of dat je een kieskeurige baby hebt die tijdens het dutje kan schommelen.

Soms kan het werk wachten, maar andere keren zul je tegen een deadline aanlopen en moet je serieus multitasken. Als uw baby (of uw leven) u wegtrekt van de werkcomputer en de kantoorruimte, zorg er dan voor dat u alle relevante werkprogramma’s downloadt naar uw smartphone en iPad. Lees werkdocumenten terwijl u in de schommelstoel zit, of reageer op e-mails vanaf uw smartphone terwijl u met uw baby op de grond speelt.

Investeer in een handsfree babydraagzak

thuiswerkende moeder die een handsfree baby-autostoeltje gebruikt
thuiswerkende moeder die een handsfree baby-autostoeltje gebruikt

Werkende ouders van baby's hebben zowel hun armen als handen vrij beschikbaar nodig. Eigenlijk moeten ze echt een paar extra aanhangsels laten groeien om alle taken aan te kunnen waarmee ze elk moment van de dag worden geconfronteerd! Investeer in een kwaliteitsautostoeltje voor die momenten op de dag waarop je baby dicht bij je wil zijn, maar je je handen nodig hebt om aan het werk te gaan.

Je kunt typen, bestanden opslaan en telefoongesprekken voeren terwijl je baby aan je borst is vastgebonden. Moet u tempo maken zodat uw baby kalmeert? Geen probleem. Plaats uw peuter in het autostoeltje en loop rond terwijl u werkt vanaf uw persoonlijke apparaat of meeluistert tijdens een telefonische vergadering.

Creëer een productieve ruimte voor jou en je baby

Als je thuis werkt, heb je een aangewezen werkruimte nodig, maar moet je ook je baby in de buurt hebben. Dit kan betekenen dat er een ruimte wordt gecreëerd die functioneert als speelruimte EN als kantoor. Rommel kan afleidend zijn, dus zorg ervoor dat u voldoende opbergruimte op kantoor heeft voor het speelgoed van uw baby en voor uw werkbenodigdheden. Overweeg om een knusse zweefstoel in een hoek te plaatsen, zodat u niet elke keer de kantoorruimte hoeft te verlaten als uw baby gekalmeerd moet worden. Andere items die u misschien in uw kantoor/speelkamer wilt plaatsen zijn:

  • Apparaten waarmee je baby periodiek een educatieve video kan bekijken
  • Verduisterende gordijnen of gordijnen en weinig licht als je van plan bent je baby in de buurt te laten dutten terwijl je werkt
  • Witte ruismachine of iets om zachte slaapliedjes voor baby's op af te spelen
  • Een luieremmer en luieraccessoires

Flessen en snacks bereiden

Baby's hebben de hele dag veel voeding nodig, en als u uw werkdag moet onderbreken om flessen klaar te maken of babyvoeding te pureren, verliest u veel tijd die u aan uw werk zou kunnen besteden. Maak 's ochtends wat tijd vrij om flessen en ma altijden klaar te maken. Breng de zondagmiddag door met het koken, pureren en invriezen van zelfgemaakte babyvoeding als uw kleintje fruit en groenten begint te eten.

Zelfs heen en weer rennen naar de keuken kan afbreuk doen aan de werkfocus. Overweeg om een minikoelkast en een flessenwarmer naar de kantoor-/speelkamer te verplaatsen, zodat wanneer de hongerbel van je baby begint te rinkelen, melk en eten binnen handbereik zijn.

Bel voor hulp en ondersteuning

werk vanuit huis moeder krijgt hulp met baby
werk vanuit huis moeder krijgt hulp met baby

Werkende ouders weten dat er zeker hulp nodig is om hun carrière en de behoeften van hun gezin aan te kunnen. Accepteer alle bereidwillige en bekwame helpers die op jouw pad komen! Als oma elke dinsdag langs wil komen voor een paar uurtjes babyknuffelen, geef haar dan zeker de baby en de bijbehorende taken. Als je een tienerbuurman hebt die tijdens de zomermaanden oppaswerk wil, huur haar dan in om tijd met je peuter door te brengen, te spelen en wandelingen door de buurt te maken.

Investeer in Sanity Saving-hoofdtelefoons

Je kunt het huilen van de baby niet onderdrukken, maar je kunt de jammerende geluiden wel onderdrukken via een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking. Als je een baby hebt die huilt en vasthoudt als hij gaat dutten, of als je kinderopvang in huis hebt maar niet kunt werken als je je baby in een andere kamer hoort, koop dan een koptelefoon die het lawaai in je huis overstemt. Als een koptelefoon te isolerend of beperkend voor je voelt, zet dan een witte-ruismachine op volle kracht, zodat je je niet hoeft te concentreren op elk geluid dat je aan de andere kant van de kantoordeur hoort.

Bespreek flexibele uren met je baas

Is het mogelijk dat u niet de typische ploegendienst van 9 tot 5 hoeft te werken terwijl u op afstand thuis de kost verdient met een baby? Bespreek flexibelere uren met uw leidinggevende. Is het mogelijk dat u vroeg in de ochtend uren inlogt terwijl uw baby nog slaapt, of kunt u 's avonds werken nadat uw partner thuiskomt en de baby even uit handen neemt? Bij sommige bedrijven kunnen werkende ouders de uren kiezen die het beste bij hun gezin passen, ook in het weekend! Als je de mogelijkheid hebt om je eigen uren in te stellen, doe dat dan zeker. Werk tijdens dutjes, wanneer uw partner thuis is, en op elk ander tijdstip van de dag dat het beste bij u en het schema van de baby past.

Maak een schema

Als je werkt en de constante behoeften van een baby in de gaten houdt, heb je een stevig schema nodig. Maak een schema dat de dagelijkse behoeften van uw baby omvat, zoals dutjes en voedingstijden, evenals de vereisten van het werk (vergaderingen en projectdeadlines). Weet elke dag wat u moet doen en wanneer het gedaan moet worden.

Je kunt een papieren kalender, een droog uitwisbaar bord of een Google-agenda gebruiken om al je ouderschaps- en werktaken bij elkaar te houden. Digitale kalenders zijn vooral handig voor drukke werkende ouders. Ze kunnen eenvoudig worden aangepast en gedeeld met gezinsleden, en er kunnen alarmen worden ingesteld om ouders te helpen op schema te blijven.

Verlies nooit de realiteit uit het oog

Wees realistisch in uw werkverwachtingen, ouderschapsverwachtingen en eigenlijk alle andere verwachtingen. Het is gemakkelijk om op de sterren te schieten, ervan uit te gaan dat je het werk van 10.000 man kunt doen, en dan ontmoedigd en ontmoedigd te raken als je je achterste kapot maakt om slechts een tiende te voltooien van waar je op had gehoopt. Heb wat genade en doe het jezelf gemakkelijk. De realiteit is dat je de hele tijd twee banen doet, wat geen geringe prestatie is. Doe je best, begrijp dat sommige dagen beter zullen zijn dan andere, zorg goed voor jezelf en vraag om hulp wanneer dat nodig is.

Voordelen van thuiswerken met een baby

Zelfs als werken en zorgen voor een baby onmogelijk lijkt, onthoud dan dat deze regeling tal van voordelen biedt.

  • Meer kwaliteitsvolle tijd gedurende de dag (zelfs als die momenten verweven zijn tussen projecten, e-mails en vergaderingen).
  • Kosteneffectiever - Veel gezinnen kunnen besparen op de kosten van kinderopvang als ze thuis werken.
  • Geen woon-werkverkeer! Niemand houdt van woon-werkverkeer.
  • Vrijheid om overal te werken. Je kunt uren registreren vanuit het park, je bed en zelfs gezinsuitjes.
  • Vaak worden flexibelere schema's aangeboden.

Blijf gezond terwijl u vanuit huis werkt

Hoewel er veel voordelen kleven aan thuiswerken met een baby, zullen er absoluut een aantal echt moeilijke dagen zijn. Wanneer deze dagen zich voordoen en je denkt bij jezelf: "Nou, dit is ronduit onmogelijk", weet dan dat je dit hebt! Als thuiswerken een grote puinhoop is, doe dan een stapje terug en kijk naar je opzet, houding en ondersteuningssysteem. Gebruik deze belangrijke gezond verstandbesparende tips om u en uw baby klaar te stomen voor een zo productief mogelijke dag.

Aanbevolen: