Hoe slimme bedrijven werknemers aanmoedigen om vrijwilligerswerk te doen

Inhoudsopgave:

Hoe slimme bedrijven werknemers aanmoedigen om vrijwilligerswerk te doen
Hoe slimme bedrijven werknemers aanmoedigen om vrijwilligerswerk te doen
Anonim
medewerkers van het bedrijf serveren vrijwillig eten
medewerkers van het bedrijf serveren vrijwillig eten

Het hebben van werknemers die actief deelnemen aan vrijwilligerswerk kan een bedrijf op veel manieren ten goede komen. Van het vergroten van de bekendheid van het bedrijf in de gemeenschap of de sector tot het vergroten van de betrokkenheid van medewerkers en het vergroten van de teamcohesie: vrijwilligerswerk door medewerkers kan tot veel positieve resultaten leiden. Dat is de reden waarom zoveel slimme ondernemers en managers manieren zoeken om hun werknemers aan te moedigen betrokken te raken bij liefdadigheidsorganisaties. Er zijn veel strategieën om te overwegen.

Zorg voor betaalde vrije tijd voor vrijwilligers

Betaald verlof voor vrijwilligers (VTO) is een geweldige arbeidsvoorwaarde die werknemers aanmoedigt en zelfs stimuleert om vrijwilligerswerk te doen. Wanneer een bedrijf zo toegewijd is aan het belang van vrijwilligerswerk dat het management bereid is om medewerkers specifiek voor dat doel betaald verlof te geven (buiten vakantietijd of persoonlijke dagen), zullen de medewerkers hoogstwaarschijnlijk geïnspireerd worden om hun talenten en tijd te delen door vrijwilligerswerk doen bij een non-profitorganisatie.

Toon commitment van het management

Betalen voor VTO is een geweldige manier om te laten zien dat vrijwilligerswerk belangrijk is voor het bedrijf; maar de leiders van het bedrijf moeten ook het gedrag modelleren dat zij willen dat werknemers vertonen. Daarom is het belangrijk dat leden op alle niveaus van het managementteam actief deelnemen aan vrijwilligersactiviteiten als vertegenwoordigers van de organisatie. Van het dienen in raden van bestuur tot het verlenen van diensten en het inzamelen van geld: hoe meer het management betrokken is, hoe groter de kans dat werknemers waarde zullen zien in vrijwilligerswerk.

Volg en rapporteer vrijwilligerswerk van werknemers

Als vrijwilligerswerk belangrijk is voor uw bedrijf, volg en rapporteer dit dan net zoals u dat doet met andere belangrijke bedrijfsstatistieken. Vraag medewerkers om hun vrijwilligersuren te rapporteren, inclusief betaalde VTO-tijd en wat ze in hun vrije tijd doen. Houd een lopend totaal bij dat iedereen kan zien, bijvoorbeeld door een fondsenwervingsthermometer (met uren in plaats van geld) op het intranet of in de kantine te plaatsen. Bied kwartaalrapporten aan die laten zien hoeveel waarde werknemers, in termen van gedoneerde tijd, aan de gemeenschap leveren.

Stel doelen voor vrijwilligerswerk

Als uw bedrijf de nadruk legt op het stellen van doelen als onderdeel van het prestatiemanagementproces, breid dan uw aanpak uit om vrijwilligerswerk te omvatten. Om dit te doen, moet u managers aanmoedigen om vrijwilligersdoelen voor hun teams te stellen, en samen met werknemers hun eigen doelen voor vrijwilligerswerk te stellen. Gebruik ze als onderdeel van het prestatie-evaluatieproces, net zoals u zou doen voor doelen die gericht zijn op de ontwikkeling van medewerkers, productiviteit of prestatieverbetering.

Rekruteer collega's voor vrijwilligersprojecten

Moedig werknemers die vrijwilligerswerk doen bij lokale liefdadigheidsorganisaties aan om hun collega's te werven om mee te doen, vooral wanneer een organisatie een speciale inzamelingsactie voor evenementen organiseert waarvoor veel vrijwilligers nodig zijn. Dit kan zo simpel zijn als werknemers de mogelijkheid bieden om aanmeldingsformulieren voor vrijwilligers voor hun goede doelen in de pauzeruimte of op het bedrijfsintranet te plaatsen. Het kan ook nuttig zijn om ze verschillende bedrijfsbijeenkomsten te laten bezoeken om hun deelname te pitchen.

Het werven van vrijwilligers
Het werven van vrijwilligers

Sponsorbedrijf Cook-Off Teams

Non-profitorganisaties zamelen vaak geld in via cookoff-inzamelingsacties, waarbij groepen collega's of vrienden zich registreren om te strijden om opscheppen over wie de beste barbecue, chili, gumbo, enz. maakt. Als uw bedrijf een werknemersteam gaat sponsoren door het entreegeld te betalen en de ingrediënten te kopen, is de kans groot dat veel medewerkers zich vrijwillig willen aanmelden. Uw bedrijf zal worden gezien tijdens een goed zichtbaar gemeenschapsevenement dat een lokale liefdadigheidsinstelling helpt veel geld in te zamelen.

Erken werknemers die vrijwilligerswerk doen

Zorg ervoor dat werknemers die vrijwilligerswerk doen bij liefdadigheidsorganisaties worden erkend voor hun vrijgevigheid. Er zijn veel manieren om dit te doen, zoals het profileren van medewerkers die vrijwilligerswerk doen in de bedrijfsnieuwsbrief of op sociale mediapagina’s. U kunt ook een plek op het bedrijfsintranet bieden waar werknemers kunnen bloggen over of foto's kunnen posten van vrijwilligersactiviteiten, of een wall of fame-display voor vrijwilligerswerk op kantoor kunnen starten, met foto's van teamleden die betrokken zijn bij vrijwilligersactiviteiten.

Start een uitdaging voor vrijwilligerswerkuren

Organiseer een uitdaging voor vrijwilligerswerkuren om vriendschappelijke competitie tussen teams of afdelingen te stimuleren en hen te inspireren om binnen een bepaald tijdsbestek mijlpalen op het gebied van vrijwilligerswerk te bereiken. Overweeg een liefdadigheidsorganisatie te kiezen waar u zich een kwartaal (of een ander tijdsbestek) op kunt concentreren. Daag werknemersteams uit om te zien wie gedurende het tijdsbestek de meeste tijd in die groep kan steken. Geef een prijs aan het winnende team en geef hen het voorrecht om een organisatie te kiezen voor de volgende uitdaging.

Stimuleer vrijwilligerswerk excursies

Om ervoor te zorgen dat werknemers een samenhangend team worden, is het belangrijk dat teamleden de kans krijgen om deel te nemen aan gedeelde ervaringen. Moedig managers met dat in gedachten aan om periodiek vrijwilligerswerkexcursies voor hun werknemers te plannen. Beschouw het als een teambuilding-evenement buiten de locatie, maar in plaats van naar een workshop te gaan, kan de groep dozen inpakken bij een voedselbank, lezen voor risicojongeren, computervaardigheden aanleren aan senioren, of deelnemen aan andere zinvolle vrijwilligersactiviteiten..

bedrijfsvrijwilligersgroepsexcursie
bedrijfsvrijwilligersgroepsexcursie

Partner met lokale non-profitorganisaties

Selecteer een paar lokale liefdadigheidsorganisaties waarvan de diensten of goede doelen nauw aansluiten bij de waarden van de organisatie en die u publiekelijk wilt verdedigen. Overweeg een groot project te sponsoren met een of meer van deze organisaties en moedig werknemers aan om meer betrokken te raken dan de financiële bijdrage die het bedrijf heeft toegezegd. Om een hoge mate van betrokkenheid bij de gekozen projecten te stimuleren, kunt u overwegen de betaalde VTO-uren te verdubbelen voor medewerkers die tijd besteden aan de geselecteerde organisatie(s).

Moedig medewerkers aan goede doelen te nomineren

In plaats van het managementteam te laten beslissen met welke organisaties het bedrijf gaat samenwerken, kunt u werknemers de kans geven goede doelen te benoemen die voor hen belangrijk zijn om in overweging te nemen. Overweeg een 'oproep tot het indienen van voorstellen'-periode waarin werknemers hun nominaties voor goede doelen ter promotie kunnen indienen. Zorg voor een forum waarop ze het door hen gekozen doel aan hun collega's kunnen pitchen. Laat de medewerkers allemaal stemmen om te selecteren welke oorzaak(en) zullen worden geselecteerd.

Inspireer uw medewerkers om een verschil te maken

Het implementeren van programma's en ideeën zoals hierboven kan uw werknemers inspireren om actieve vrijwilligers te worden en een verschil te maken door vrijwilligerswerk te doen voor waardevolle doelen. Het resultaat is dat ze de bekendheid van uw bedrijf in de gemeenschap helpen vergroten, terwijl ze hun eigen vaardigheden en de band met hun collega's vergroten. Bovendien zullen ze er heel trots op zijn om voor een bedrijf te werken dat zich zo sterk inzet om iets terug te geven aan de gemeenschap.

Aanbevolen: