Afdrukbare aftrekkingsgrafieken voor kinderen

Inhoudsopgave:

Afdrukbare aftrekkingsgrafieken voor kinderen
Afdrukbare aftrekkingsgrafieken voor kinderen
Anonim
Moeder die dochter en zoon thuisonderwijs geeft in de woonkamer
Moeder die dochter en zoon thuisonderwijs geeft in de woonkamer

Zodra kinderen cijfers beginnen te leren, kunnen ze het optellen en aftrekken onder de knie krijgen. Kinderen kunnen deze elementaire wiskundige vaardigheden leren in het eerste leerjaar en zelfs in de kleuterklas, afhankelijk van de klas. Ontvang een paar handige aftrekkingsschema's om kinderen gemakkelijk te leren aftrekken.

Basisaftrektabel om af te drukken

Je basisaftrekschema begeleidt je bij het aftrekken van de getallen 1 tot en met 12. Het helpt kinderen de basis voor het aftrekken te leggen en laat ze zien hoe het eruit ziet als je van elk verschillend getal aftrekt. Om het aftrekkingsschema te downloaden, hoeft u er alleen maar op te klikken. U kunt deze tips echter gebruiken als u hulp nodig heeft.

Tips en trucs bij het gebruik van een aftrekkingsschema

Je kunt een kind een diagram geven om te helpen, maar je moet hem laten zien hoe hij het moet gebruiken. Met het basisraster is het vrij eenvoudig. Je kunt deze tips echter wel gebruiken om dit diagram in je wiskundetijd te integreren.

  • Laat de leerlingen patronen zoeken in de aftrekkingstabellen. Ze kunnen de link leggen tussen het afgetrokken getal en het antwoord.
  • Wijs erop dat als ze terugtellen vanaf het eerste getal, ze ook het antwoord kunnen krijgen.
  • Lamineer het diagram om ze te helpen met hun opgaven.

Aftrekgrafiek afdrukbaar 1-10 raster

Hoewel de basisaftrektabel laat zien hoe je omhoog moet aftrekken, kan het voor sommige leerlingen een beetje verwarrend zijn. Misschien doen ze het beter met een aftrekkingsraster. Het meest eenvoudige raster voor leerlingen is het raster 1-10. Dit beginraster helpt leerlingen wennen aan het op een rij zetten van de cijfers en het vinden van hun antwoorden. Het laat ze ook de relatie zien tussen het ene getal afgetrokken door het andere.

Tips om het begrip te vergroten met behulp van een 1-10-raster

Als uw leerlingen het aftrekken net beginnen te begrijpen, kunnen rasters van 1-10 een leidraad zijn bij het maken van hun huiswerk. Voordat je aan de slag gaat, is het essentieel om leerlingen te laten zien hoe ze het kunnen gebruiken.

  • Bespreek elke rij samen en laat de leerlingen zien hoe het raster werkt.
  • Geef een aftrekkingsprobleem en laat de leerlingen de getallen op het rooster op een rij zetten om het antwoord te vinden.
  • Lamineer de diagrammen en laat leerlingen de antwoorden omcirkelen met een uitwisbare pen.
  • Werk samen door het raster en laat leerlingen de patronen aanwijzen die ze in de cijfers opmerken.
  • Zodra ze het patroon op het raster 1-10 zien, geef je ze getallen boven de 11 om af te trekken op bouwpapier.

Afdrukbare 10s frame-aftrekkingsgrafiek

Een andere waardevolle grafiek als het om aftrekken gaat, is de 10s frame-aftrekkingsgrafiek. Dit Common Core-concept maakt gebruik van een frame van 10 blokken. De cijfers staan in verschillende gekleurde stippen en bieden een visuele weergave van het aftrekken. Voor kinderen die moeite hebben met aftrekken, kan het 10-kader deze concepten gemakkelijker laten klikken.

Een frame van 10 seconden gebruiken voor aftrekken

Als je getallen kleiner dan 10 aftrekt, kan een 10s-frame super handig zijn. Probeer deze tips als je deze gebruikt om wiskundewerkbladen te leren.

  • Geef de leerlingen een leeg 10-frame om het zelf te proberen.
  • Werk samen de problemen op het schema door en laat de leerlingen meelezen.
  • Laat de leerlingen proberen het 10-kader te gebruiken bij andere aftrekkingsproblemen, waarbij ze het diagram als richtlijn gebruiken.

Individuele afdrukbare aftrekkingsgrafieken voor de getallen 1-12

Net als bij het 10-en-frame, zijn visuals handig als je wiskunde introduceert. Sommige leerlingen moeten echter hyperfocus op elk afzonderlijk getal om de concepten van aftrekken te laten klikken. In dit geval kunt u ze een afdrukbaar individueel diagram geven waarin elk nummer wordt verduidelijkt.

Hoe u het meeste kunt leren uit individuele aftrekkingsgrafieken

De sleutel tot de individuele aftrekkingsdiagrammen is de focus op een individueel getal, zodat leerlingen niet overweldigd raken als ze het moeilijk hebben. Probeer deze trucs wanneer u de individuele diagrammen met uw leerlingen gebruikt.

  • Werk samen door het aftrekken van één getal totdat de leerlingen het verband kunnen zien tussen het eerste getal en het afgetrokken getal.
  • Gebruik visuele hulpmiddelen samen met het diagram om het begrip te bevorderen. Neem bijvoorbeeld drie blokken en haal er één weg.
  • Hang de kaarten in de kamer ter referentie tijdens aftrekkingsoefeningen.

Afdrukbaar 100 raster voor aftrekken met dubbele cijfers

Naarmate leerlingen verder gaan met aftrekken, worden de getallen groter. Dit zou een enorm raster opleveren. In plaats daarvan kunnen leerlingen voortbouwen op het 'terugtelprincipe' met behulp van een 100-raster. De leerlingen beginnen bij het eerste getal en tellen het getal dat ze aftrekken terug. Het 100-raster helpt hen hun antwoord te vinden of te controleren. Dit kan erg handig zijn voor leerlingen die moeite hebben met aftrekken met dubbele cijfers.

Handige trucs voor het gebruik van het 100-raster voor aftrekken

Een raster van 100 voor aftrekken is een hulpmiddel van onschatbare waarde voor basisschoolleerlingen die zich wagen aan aftrekken met dubbele cijfers. Hoewel het kan werken voor eenvoudig aftrekken, is het raster 1-10 iets gemakkelijker te manoeuvreren. Ontdek enkele tips voor het gebruik van het 100-raster.

  • Demonstreer hoe de terugtelmethode kan worden gebruikt voor het aftrekken met dubbele cijfers op het 100-raster.
  • Laat leerlingen een markeerstift of vinger gebruiken om terug te tellen vanaf het eerste getal, met behulp van het tweede getal.
  • Lamineer het diagram en geef iedere leerling er een om te gebruiken tijdens het rekenen.
  • Zet het diagram op het whiteboard en maak een spelletje van terugtellen met het raster van honderdtallen.

Aanvullende tips en trucs voor het leren van aftrekken

Het lesgeven in aftrekken vereist een delicaat evenwicht om ervoor te zorgen dat je jonge geesten niet overweldigt. U kunt deze tips bij de hand houden als u aan de slag gaat.

  • Leer één aftrekkingsfeitje tegelijk. Jonge leerlingen alle feiten in één keer laten zien kan eng zijn. Gebruik de afzonderlijke diagrammen om u op één cijfer tegelijk te concentreren.
  • Ga er niet van uit dat leerlingen de feiten over aftrekken begrijpen omdat ze het optellen onder de knie hebben. Deze kunnen voor sommige leerlingen moeilijker zijn om te leren.
  • Gebruik zoveel mogelijk beeldmateriaal om te laten zien wat ze leren. Je kunt ze bijvoorbeeld vingerwiskundetrucs laten zien.
  • Help leerlingen het verband te leggen tussen optel- en aftrekfeiten door te oefenen, oefenen, oefenen.
  • Ga niet verder met moeilijker wiskunde totdat je er zeker van bent dat de leerlingen de basis onder de knie hebben.
  • Gebruik de lege, afdrukbare aftrekkingssjablonen hieronder, zodat kinderen hun kennis van aftrekken kunnen oefenen.
  • Zodra de leerlingen het aftrekken onder de knie hebben, kun je dit combineren met optellen om ervoor te zorgen dat de meester en het geheugen behouden blijven.

Het beheersen van aftrekkingsfeiten met aftrekkingsgrafieken

Een van de beste manieren om leerlingen te helpen wiskunde onder de knie te krijgen, is door het gebruik van visuele hulpmiddelen en leuke rijmpjes. De beelden, zoals individuele diagrammen en 10s-framediagrammen, helpen hen te zien hoe de aftrekking plaatsvindt. En vergeet niet te oefenen, oefenen, oefenen. Dit geldt vooral bij het leren van meer uitdagende aftrekkingsconcepten zoals dubbele en drievoudige cijfers, maar ook bij hogere wiskundige concepten met behulp van afdrukbare vermenigvuldigingsgrafieken en delingsgrafieken.

Aanbevolen: