11 effectieve manieren om de schermtijd voor uw kinderen te beperken (zonder argumenten)

Inhoudsopgave:

11 effectieve manieren om de schermtijd voor uw kinderen te beperken (zonder argumenten)
11 effectieve manieren om de schermtijd voor uw kinderen te beperken (zonder argumenten)
Anonim
lachende meisjes die naar de computer kijken
lachende meisjes die naar de computer kijken

Tegenwoordig groeien kinderen op in een wereld vol schermen. Overal waar ze komen, is er een telefoon, televisie, computer of iPad in de buurt, klaar en klaar. Hoewel schermen soms waardevolle activiteiten voor kinderen bieden, is te veel schermtijd vaak geen goede zaak. Weet hoe je de schermtijd voor je tech-liefhebbende gezin effectief en zonder ruzie kunt beperken.

Maak als gezin een schermtijdplan

Als je hebt gemerkt dat je kinderen hun ogen nergens anders lijken te hebben dan op een scherm, is het misschien de hoogste tijd om schermgerelateerde activiteiten te verminderen. Hoe doe je dat zonder een familieoorlog te beginnen? Niemand vindt het leuk als er iets ongewensts op hen afkomt, dus probeer de schermtijdreductie en -beperkingen rustig in te voeren tijdens een familiebijeenkomst. Wanneer u bepaalde beperkingen voor schermen instelt, vraag dan naar ieders inbreng en gedachten hierover. Het is waarschijnlijker dat kinderen een plan volgen als ze bijdragen aan de totstandkoming ervan.

Brainstorm tijdens uw vergadering over ideeën over het beperken van het gebruik van schermen in uw huis. Gebruik dit familiegesprek om uit te leggen waarom u de schermtijdreductie initieert. Hoewel nieuwe parameters nog een tijdje besproken en versterkt zullen moeten worden, zoals bij alle nieuwe routines hoort, dient deze eerste bijeenkomst als een ruimte om de zaden van beperkingen te planten en input te verzamelen van iedereen in het huis.

Blijf consistent met de schermtijdregels

jongen die tablet gebruikt in de keuken onder toezicht van de ouders
jongen die tablet gebruikt in de keuken onder toezicht van de ouders

De wet vastleggen met schermtijd verschilt niet van het afdwingen van andere regels en routines in uw huis. Zorg ervoor dat je:

  • Wees duidelijk en consistent met uw schermverwachtingen.
  • Zorg voor duidelijke consequenties als kinderen de nieuwe schermgerelateerde regels weigeren.
  • Blijf consistent! Als je af en toe schermgebruik in slaapkamers toestaat (als je de regel hebt dat er geen schermgebruik is toegestaan in slaapkamers), zal het niet lang meer duren voordat die beperking regelrecht uit het raam verdwijnt.
  • Blijf kalm als kinderen in opstand komen. Het zal gebeuren! De kinderen zullen proberen de grenzen van de schermtijd te verleggen, want grenzen verleggen is wat kinderen doen! Blijf kalm en beknopt in uw regels en verwachtingen. Argumenten vereisen twee actieve deelnemers, dus weiger deel te nemen.

Stel schermvrije zones en tijden in

Je komt de kamer van je kind binnen en ze zijn aan het bellen. Je loopt de ontspanningsruimte binnen en de televisie schettert. Als je aan tafel zit, verschijnen er zo vaak persoonlijke apparaten; je kunt net zo goed een plekje aan tafel voor ze vrijmaken onder je familieleden.

Dit is geen goede zaak, en een indicatie dat u een aantal schermvrije zones in uw huis moet creëren, en tijden gedurende de dag waarop schermgebruik verboden is. Maak bekend dat slaapkamers schermvrije ruimtes zijn, net als eetruimtes. Wanneer gezinnen regelmatig samen dineren, kunnen ze verbinding maken en effectief communiceren. Schermen kunnen de voordelen van eten als gezin belemmeren, dus kies ervoor om van de ma altijd een schermvrije zone te maken. Je kunt ook de dertig minuten vóór het naar bed gaan een schermvrije tijd aanwijzen, zodat je samen van klassieke boeken kunt genieten, en het gebruik van schermen in de ochtend verbieden, omdat deze kinderen kunnen afleiden van het voltooien van hun ochtendroutines.

Ouders kunnen een dag van de week kiezen waarop schermen niet zijn toegestaan. Probeer een schermvrije zondag of een Unplug Friday Night. Het idee kan in eerste instantie misschien overkomen als een loden ballon, maar als kinderen vooraf op de hoogte zijn van de verandering, consistentie in de schermvrije routine en voldoende alternatieve activiteiten om aan deel te nemen, zullen kinderen het snel doorhebben.

Bied alternatieve schermvrije gezinsactiviteiten voor kinderen

vader en twee zonen spelen basketbal op de oprit van huis
vader en twee zonen spelen basketbal op de oprit van huis

De familiebijeenkomst op schermtijd is voorbij. De regels, verwachtingen en grenzen zijn vastgesteld en u heeft zich ertoe verbonden trouw te blijven aan de koers. Nu moet je al deze nieuwe tijd in het gezinsrooster vullen met iets anders dan schermen! Bereid u voor om uw kinderen boeiende alternatieve activiteiten te bieden waarbij geen schermen betrokken zijn.

Probeer iedereen naar buiten te krijgen voor leuke spelletjes of coole wetenschappelijke experimenten op te zetten waardoor kinderen leren. Vermaak kinderen door samen bordspellen te spelen, leuke forten te bouwen of als team over geweldige hindernisbanen te navigeren. De sleutel is om voldoende activiteitsopties te bieden en kinderen enige zeggenschap te geven over wat ze willen doen in plaats van tijd op schermen door te brengen.

Overweeg om schermtijd als een voorrecht toe te staan

Sommige gezinnen vinden dat het het beste werkt om van schermtijd een voorrecht te maken en niet een recht. Voor deze strategie moet je kinderen uitleggen dat specifieke verantwoordelijkheden of taken moeten worden voltooid voordat schermen kunnen worden gebruikt. Verschillende klusjes hebben een verschillend gewicht, en kinderen kunnen een hele reeks schermtijd verdienen voor het voltooien van klusjes in huis.

Gezinnen hoeven zich niet alleen op klusjes te concentreren. Ze kunnen vragen dat kinderen voor hun lichaam en geest zorgen voordat ze op persoonlijke apparaten springen. De techniek legt de mogelijkheid om schermen te gebruiken stevig in de handen van kinderen. Als ze doen wat van hen verwacht wordt, kunnen ze op apparaten zitten of televisie kijken. Als ze ervoor kiezen om niet te doen wat ze moeten doen, doen ze afstand van hun recht op schermen. Enkele manieren waarop kinderen schermtijd kunnen verdienen zijn:

  • Voltooi alle huiswerkopdrachten of studietaken op een dag
  • Loop en voer het huisdier van de familie
  • Hun kamer opruimen
  • Ga naar buiten en haal minstens 30 minuten frisse lucht
  • Doe een knutselwerkje of iets artistieks
  • 20 minuten lezen of vrij schrijven
  • Zet hun wasgoed op

Ouders kunnen eenvoudige maar effectieve schermtijdgrafieken gebruiken om bij te houden wat kinderen op een dag doen om zo hun schermtijd te verdienen.

Leer aandachtig schermgebruik

Houd rekening met schermgebruik. Zowel kinderen als volwassenen gebruiken schermen zo vaak als geestdodende of achtergrondgeluidvullende activiteit. Maak hier een einde aan. Als kinderen naar een televisieprogramma of film kijken, mogen ze niet ook hun smartphone in hun handen houden. Sta niet toe dat mensen in uw huishouden televisies of apparaten aan laten staan om achtergrondgeluid te creëren, en laat kinderen deze nooit aan laten staan als ze in slaap vallen.

Wanneer uw gezin samenkomt om een kaartspel te spelen, een film te kijken of een sportevenement van een broer of zus bij te wonen, zorg er dan voor dat u persoonlijke apparaten in auto's of handtassen achterlaat, zodat u uw tijd samen onverdeelde en bewuste aandacht kunt besteden.

Verander schermtijdlimieten in een familiewedstrijd

Kinderen houden van een goede uitdaging en een beetje gezinscompetitie. Creëer een gezinsuitdaging rond het minimaliseren van schermtijdgebruik. Kunnen de kinderen de hele ochtend zonder scherm? Hoe zit het met de hele avond? Kijk wie binnen 24 uur het langst van zijn scherm af kan blijven en beloon de winnaar met iets speciaals.

Versoepel de regels voor de schermtijd één keer per maand

meisje kijkt naar mobiele telefoon
meisje kijkt naar mobiele telefoon

Overweeg om uw gezin te belonen voor hun harde werk om het schermgebruik tot een minimum te beperken, door de regels één keer per maand te versoepelen. Heb niet het gevoel dat je je kinderen de hele dag videogames moet laten spelen, maar je kunt proberen schermgebaseerde games te spelen waar het hele gezin aan mee kan doen, of een familiefilmmarathon houden terwijl je lekker op de bank ligt.

Wees een rolmodel door uw eigen schermtijd te verminderen

Ouders, het helpt om te wandelen en niet alleen maar te praten. Als u wilt dat uw kinderen hun schermgebruik verminderen, kijk dan lang en goed in de spiegel en zorg ervoor dat u uw eigen regels volgt. Heeft u uw telefoon altijd in de hand? Sms je terwijl je aan tafel zit of scroll je door sociale media tijdens een familiefilm? Als dat zo is, moet u er extra voor zorgen dat u uw eigen schermgebruik vermindert, zodat kinderen weten dat dit een initiatief voor het hele gezin is en dat iedereen, inclusief volwassenen, in de verandering investeert.

Beperk de schermopties zodat uw kinderen ergens anders zoeken voor entertainment

Niet alle schermactiviteiten en programma's zijn gelijk! Sommige zijn hersenloos en niet bijzonder verrijkend voor kinderen, terwijl andere een echte educatieve waarde hebben. Wees kieskeurig met wat u uw kinderen op schermen laat doen en beperk hun opties. Zorg voor peuter-apps die de woordenschat en taalvaardigheid stimuleren, of kies specifieke games die zowel leuk als leerzaam zijn voor kinderen.

Het is belangrijk op te merken dat kinderen waarschijnlijk sneller moe zullen worden van games en apps als je hun schermgebaseerde opties beperkt. Als ze niet de hele dag de vrije hand hebben om op YouTube of sociale media te surfen, leggen ze misschien gewoon hun apparaat neer en zoeken ze iets anders om te doen.

Verminder de schermtijd om het welzijn te verbeteren

Het beperken van de schermtijd is zeker iets waar alle ouders rekening mee moeten houden. Overmatig gebruik van digitale apparaten en schermen is in verband gebracht met:

  • Een afname van academische cijfers en testscores
  • Slaapproblemen: overmatig gebruik van schermen kan de slaapduur van een kind beïnvloeden
  • Een toename van obesitas bij kinderen

Als u dit soort redenen met uw oudere kinderen en tieners deelt, zullen zij het 'waarom' begrijpen achter uw plan om het schermgebruik te verminderen en hun algehele gezondheid te verbeteren.

Werk aan een schermvrij leven

Levensstijlveranderingen zijn niet altijd gemakkelijk te implementeren. Verwacht wat hobbels op de weg als u door dit nieuwe beleid met minder scherm in uw huis navigeert. Vergeet niet om voortdurend uit te leggen WAAROM u de schermtijd verkort, en blijf consistent in uw regels en verwachtingen met betrekking tot schermen. Na verloop van tijd kunnen minder ogen op de schermen resulteren in meer tijd die we als gezin doorbrengen, contact maken, communiceren en gewoon genieten van elkaars gezelschap.

Aanbevolen: