Connections-bordspel: regels en tips voor een superieure ervaring

Inhoudsopgave:

Connections-bordspel: regels en tips voor een superieure ervaring
Connections-bordspel: regels en tips voor een superieure ervaring
Anonim
Paar zittend op de promenade aan de kust bordspel spelen
Paar zittend op de promenade aan de kust bordspel spelen

Het Connections-bordspel is perfect voor kleine groepen vrienden die tijd willen doorbrengen in wachtkamers, op luchthavens of waar dan ook.

Wat is het Connections-bordspel?

Simpel gezegd is Connections een strategisch bordspel dat bedoeld is voor slechts twee spelers, hoewel je meer mensen aan het plezier kunt toevoegen door in teams te spelen. Volgens de instructies op de doos is het spel geschikt voor kinderen van 6 tot 106 jaar, en je zult merken dat het doel heel eenvoudig genoeg is voor zowel kinderen als volwassenen om samen te spelen.

Het Connections-bordspel werd in 1991 gepubliceerd en was al tien jaar favoriet. Tegenwoordig is het nog steeds verkrijgbaar in sommige gamewinkels, maar ook op online veilingen en rommelmarkten.

Het Connections-bordspel spelen

Begin door het bordspel op een tafel of een ander plat oppervlak te plaatsen en laat de spelers haaks tegenover elkaar zitten. Elke speler moet beslissen of hij met de rode of witte kant wil spelen.

Het doel van het spel is om een lijn of "verbinding" van de door jou aangewezen kleur over het hele bord te maken met je vierkante speelstukken, of om je tegenstander te blokkeren zodat hij dit niet kan doen.

Plaats om de beurt je kleurtegels met de uiteinden tegen elkaar in de richting die jij kiest om over het bord te gaan. Je mag je tegels niet tussen het door jou aangegeven kleurvak en de rand van het bord plaatsen. In plaats daarvan moet u zich zelfstandig over de hele linie bewegen. Je kunt overal op het bord beginnen, zolang je maar op de een of andere manier de overkant ha alt, en je kunt je tegels niet achter elkaar plaatsen bij de tegels die al liggen - met andere woorden, je kunt niet van richting wisselen en vervolgens een terugweg toevoegen..

Als je ervoor kiest om een tegenstander in te sluiten in plaats van te proberen een zuivere doorbraak over het bord te maken, dan mag je opnieuw de randen van het bord niet gebruiken - je moet ze volledig omringen met je tegels. Het lastige is om niet het risico te lopen dat je ingesloten raakt, omdat je je tegels niet aan het einde van de rij kunt plaatsen, wat een hele klus kan zijn.

Tips en voordelen voor het spelen

Als je goed wilt worden in Connections, speel dan met zoveel mogelijk verschillende mensen. Dit zal je ogen openen voor nieuwe strategieën en je tot een veelzijdige concurrent maken. Er wordt beweerd dat er meer dan 51.000 manieren zijn om te winnen of verslagen te worden bij het Connections-bordspel - kijk hoeveel je er kunt vinden!

Connections is een geweldig reisspel, omdat een heel spel meestal minder dan 20 minuten duurt, wat betekent dat je het overal kunt spelen zonder dat je een super betrokken spel hoeft te spelen (sorry, Monopoly!)

Je kunt ook in teams spelen, maar als je dat doet, is praten tussen teamgenoten niet toegestaan. Iedereen moet tijdens het spel zwijgen om het eerlijk en gefocust te houden. De originele doosinstructies leiden je door acht verschillende strategieaanwijzingen die het interessant en uitdagend houden.

Het vinden van de verbindingen bordspel

Het Connections-bordspel is uitgegeven door een Europees bedrijf en is helaas uitverkocht, dus het is onmogelijk om het bij je plaatselijke speelgoedwinkel te vinden. Sommige uitgaven zijn echter nog steeds beschikbaar via sites zoals Amazon of eBay, en je zult genieten van het vintage gevoel en de eenvoudige maar complexe gameplay als je erin slaagt er een te bezitten.

Als je geen exemplaar kunt bemachtigen, ga dan naar je plaatselijke gamewinkel en koop de eveneens klassieke Connect Four. Het is nog steeds in druk en vergelijkbaar qua spelstijl en tijdsduur.

Ontspannen plezier voor alle leeftijden

Als je op zoek bent naar een snel, eenvoudig spel voor iedereen in de familie, is het misschien de moeite waard om een exemplaar van Connections op te sporen. Een beetje strategie en creativiteit is alles wat je nodig hebt om dit klassieke spel te spelen.

Aanbevolen: