Hoe ik kan bepalen of mijn buurman een hypotheek op zijn huis heeft

Inhoudsopgave:

Hoe ik kan bepalen of mijn buurman een hypotheek op zijn huis heeft
Hoe ik kan bepalen of mijn buurman een hypotheek op zijn huis heeft
Anonim
Hypotheek vraag
Hypotheek vraag

Hoewel de eenvoudigste manier om erachter te komen of uw buurman een hypotheek heeft, simpelweg door ernaar te vragen, zijn er andere manieren om deze informatie te verkrijgen. Wanneer iemand een hypotheek afsluit om een woning te kopen, wordt het document geregistreerd bij het plaatselijke kadaster. Het wordt dan een zaak van openbaar belang, en iedereen die toegang wil tot deze informatie – en de vereiste kosten wil betalen – kan dat doen.

Zoek gerechtsgebouwgegevens

De eigendomsgegevens van het betreffende huis worden bewaard bij de griffie van de provincie waar het onroerend goed zich bevindt. Als u hulp nodig heeft bij het vinden van de informatie over uw gerechtsgebouw, kunt u in deze gratis directory zoeken.

Om de informatie te verkrijgen die u zoekt, moet u het volgende doen:

  1. Bel het gerechtsgebouw van de provincie en vraag hoe u kunt zoeken naar een eigendomsidentificatienummer (PIN) met behulp van het adres. Het proces is voor elke provincie anders; sommige zijn meer geautomatiseerd dan andere.
  2. Zodra je dat nummer hebt, ga je naar het gerechtsgebouw en zoek je uit waar de archiefkamer is. Houd er rekening mee dat de uren voor deze kamer kunnen afwijken van de uren voor de rest van het gerechtsgebouw.
  3. Als je de kamer binnenkomt, moet je een formulier invullen waarin je aangeeft welke platen je wilt zien. Voer de pincode van de woning in en geef aan dat u de belastinggegevens van de woning zoekt.
  4. Overhandig dat formulier ten slotte aan de persoon aan de balie om uw verzoek in te dienen.

U kunt de record mogelijk gratis bekijken, maar u zult waarschijnlijk moeten betalen als u er een kopie van wilt behouden. De kosten variëren per provincie.

Houd er rekening mee dat het belastingaangifte u het oorspronkelijke bedrag van de geregistreerde hypotheek geeft, maar niet het huidige saldo. De provincie houdt geen gedetailleerde gegevens bij van de hypotheekbetalingen door huiseigenaren. Het record wordt bijgewerkt wanneer de lening is afbetaald, omdat er per se een eigendomsoverdracht zal plaatsvinden van de hypotheekmaatschappij naar de huiseigenaar.

Doe een online zoekopdracht

online onderzoek doen
online onderzoek doen

Je kunt vaak te weten komen of er momenteel een hypotheek op een onroerend goed rust door gebruik te maken van een site met informatie uit eigendomsdossiers. Het is echter mogelijk dat deze sites niet over de meest actuele informatie beschikken, of dat een bepaald record helemaal ontbreekt.

  • NETR Online is een uitstekende bron om mee te beginnen. Het biedt niet alleen een betaalde zoektocht naar openbare registers, maar het zal u ook doorverwijzen naar een beoordelaarskantoor in uw land, waar u mogelijk gratis toegang heeft tot de informatie. In sommige gevallen moet u de naam van de eigenaar van de accommodatie invoeren om een zoekopdracht uit te voeren.
  • Courthouse Direct geeft bezoekers van de site de mogelijkheid om zeer gericht te zoeken naar hypotheek- en andere openbare informatie. Begin door op de staat te klikken waar u woont en vervolgens op de provincie. Selecteer vastgoedrapporten en vervolgens akterapporten. Voor $ 5 kunt u een record krijgen met het huidige geleende bedrag (als dat er is) en het type.
  • NextAce kan niet alleen hypotheekinformatie verstrekken, maar ook informatie over andere pandrechten op het onroerend goed. U kunt toegang krijgen tot een volledige zoekopdracht op de eigendom van het onroerend goed voor $ 99,95.

Naast deze betaalde zoeksites kan de overheid van uw staat of provincie een website beheren met informatie over eigendommen voor haar rechtsgebied. Houd er rekening mee dat overheidswebsites eindigen op.gov. Zoek naar URL's met die extensie om er zeker van te zijn dat u zich op een officiële site bevindt die veilig kan worden gebruikt voor informatie uit openbare registers.

Vraag uw makelaar

Gelicentieerde en actieve makelaars hebben toegang tot de Multiple Listing Service en gemakkelijke online toegang tot openbare eigendomsgegevens. Als u wilt weten of uw buurman een hypotheek op het onroerend goed heeft afgesloten omdat u de informatie gebruikt terwijl u uw huis verkoopt of een ander huis in de omgeving koopt, kan zij u vertellen of uw buurman een hypotheek heeft of niet. Uw makelaar kan u vertellen hoe groot de lening is die de huiseigenaar in eerste instantie heeft gebruikt, maar heeft geen toegang tot het huidige saldo.

Vraag het aan de buur

Als u de informatie gratis wenst, kunt u deze het beste persoonlijk aanvragen. Voordat u de feiten over het eigendom van iemand anders opvraagt, is het een goed idee om na te denken of u de informatie echt nodig heeft. Te veel vragen over de zaken van een buurman is misschien niet de manier om de relatie positief te houden, vooral als u niet bijzonder nauw met uw buurman omgaat.

  • Als je besluit het te vragen, benader je buurman dan beleefd door te vragen of hij of zij een hypotheek op zijn huis heeft, in een informeel gesprek als je hem buiten tegenkomt. (Het zou waarschijnlijk te agressief voor hen zijn als je bij hen aanklopt om deze vraag te stellen.)
  • Begin uw vraag door te zeggen of u wel of niet een hypotheek op uw huis heeft. Geef aan dat u geïnteresseerd bent in het verkopen van uw huis en probeert een idee te krijgen van waar de buurt voor staat.
  • Een andere manier om te vragen is door informatie te verstrekken over het type lening dat u heeft, waarbij u aangeeft dat u graag wilt weten of u de beste deal heeft met uw hypotheekmaatschappij door uw informatie met vrienden te vergelijken.

Weeg de voor- en nadelen af

Tenzij u het huis van uw buurman wilt kopen of uw eigen huis verkoopt, is deze informatie waarschijnlijk niet bijzonder relevant voor u. Het is misschien het beste om de boot niet te laten schommelen door het hen te vragen. Als u echter nog steeds de informatie wenst, is deze mogelijk beschikbaar via een van de bovenstaande bronnen.

Aanbevolen: