Een gids om te bepalen of uw auto plat achter een camper kan worden gesleept

Inhoudsopgave:

Een gids om te bepalen of uw auto plat achter een camper kan worden gesleept
Een gids om te bepalen of uw auto plat achter een camper kan worden gesleept
Anonim
Camper plat die een voertuig trekt
Camper plat die een voertuig trekt

Bij plat slepen wordt de auto of vrachtwagen achter uw camper getrokken met alle vier de wielen van het voertuig op de weg. Het is snel, gemakkelijk en probleemloos, maar helaas kunnen niet alle voertuigen op deze manier zonder schade worden gesleept. Voordat u probeert uw auto op deze manier te slepen, is het belangrijk dat u begrijpt of dit veilig is.

Hoe u weet of u uw auto plat kunt slepen

Hoe actueel of volledig de lijst met auto's die plat kunnen worden gesleept ook is, het is niet de beste manier om te bepalen of het veilig is om uw auto op deze manier te slepen. In plaats daarvan is het een goed idee om zelf wat onderzoek te doen.

Begrijp wat een auto tot een goede kandidaat maakt

Volgens Edmunds.com moet een voertuig een transmissie hebben die zelfsmerend is als de motor is uitgeschakeld om in aanmerking te komen voor het slepen van een rubberboot. Dit sluit sommige, maar niet alle, voertuigen met automatische transmissies uit, evenals enkele versnellingen. Als deze auto's plat worden gesleept zonder de juiste smering, kan de transmissie onherstelbaar beschadigd raken.

Je hebt de beste kans om een auto met handgeschakelde versnellingsbak en achterwielaandrijving te kunnen slepen. Sommige voertuigen met vierwielaandrijving, vooral die met handgeschakelde versnellingsbakken, zijn ook goede opties.

Controleer uw gebruikershandleiding

Het maakt niet uit wat voor soort auto u heeft, raadpleeg altijd de gebruikershandleiding voor informatie over plat slepen. In de handleiding staat of je de auto met alle vier de wielen over de weg kunt slepen, of dat je de aandrijfwielen hoger moet zetten of een aanhanger moet gebruiken.

Zoek de volgende termen in uw handleiding om het antwoord te vinden voor uw specifieke merk, model en jaar:

  • Bijboot slepen
  • Vier-down slepen
  • Vlak slepen

Uw gebruikershandleiding beschrijft ook de exacte procedure voor het plat slepen van uw auto. Dit varieert van model tot model, en het precies volgen van de procedure is belangrijk om veilig op de weg te blijven en de integriteit van uw voertuig te behouden.

Neem contact op met de fabrikant

Het antwoord op de trekmogelijkheden van uw auto vindt u in de gebruikershandleiding, maar u kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant voor meer informatie. Dit is een goede optie als u niet zeker weet of u de taal in de handleiding begrijpt of als u vragen heeft over de procedure voor plat slepen. Bel gewoon het klantenservicenummer dat in de gebruikershandleiding staat om met iemand te spreken die u kan helpen.

Lijst van campertijdschriften

Bepaalde voertuigen zijn goede keuzes voor het slepen van een vlakke ondergrond, maar deze lijst verandert met elk modeljaar. U kunt contact opnemen met de autofabrikant voor de meest actuele informatie over auto's die plat kunnen worden gesleept, of u kunt ook de officiële lijst van Motor Home Magazine raadplegen. Motor Home Magazine is de enige betrouwbare bron voor deze informatie online. Voor elk modeljaar vindt u een aparte lijst, en elke lijst kost ongeveer twee dollar. De lijst van het huidige jaar is doorgaans gratis.

Zelfs als een voertuig op de lijst staat, is het van essentieel belang dat u de gebruikershandleiding raadpleegt en bij de fabrikant van het voertuig bevestigt dat het voertuig een grote sleepcapaciteit heeft. Dit is vooral belangrijk als u overweegt een voertuig voor dit doel te kopen.

Gebruikte onderdelen van de aftermarket om een auto plat te trekken

Het kopen van een auto speciaal voor het trekken van een platte wagen is een geweldige oplossing, maar niet altijd praktisch. Als uw auto niet door de fabrikant is goedgekeurd voor dit soort slepen, zijn er enkele producten die u kunt toevoegen die ervoor zorgen dat u veilig kunt slepen op een vlakke ondergrond. Edmunds.com zegt zelfs dat met de juiste aftermarket-onderdelen vrijwel elk model plat kan worden gesleept. Deze onderdelen zijn echter duur en kunnen in sommige gevallen uw garantie ongeldig maken. U kunt meer te weten komen over de specifieke onderdelen die u nodig heeft, zoals transmissiesmeerpompen en ontkoppelingen voor de aandrijfas, door contact op te nemen met uw plaatselijke camperdealer.

Veiligheid is essentieel

Hoewel het plat slepen van een auto handig en praktisch is, kan het gevaarlijk zijn als de auto niet geschikt is voor dit soort slepen. Zoals bij alle aspecten van kamperen is veiligheid essentieel. Neem de tijd om ervoor te zorgen dat uw auto met een rubberboot kan worden gesleept, zodat u geen schade aan uw camper of voertuig veroorzaakt.

Aanbevolen: