Mijn kind heeft silicagel gegeten: wat ouders moeten weten

Inhoudsopgave:

Mijn kind heeft silicagel gegeten: wat ouders moeten weten
Mijn kind heeft silicagel gegeten: wat ouders moeten weten
Anonim

Als uw baby of kind silicagel eet, zijn er enkele snelle acties die u moet ondernemen. Dit is wat ik uit de eerste hand heb geleerd!

Droogmiddel silicagel in witte papieren verpakking
Droogmiddel silicagel in witte papieren verpakking

Silicagelzakjes zijn de kleine vierkantjes met het opschrift "NIET ETEN." Ze houden uw schoenen, handtassen en elektronica droog terwijl ze in de verpakking zitten. Helaas zien ze er voor peuters en jonge kinderen net uit als een suikerzakje. Het ergste van alles is dat ze tegenwoordig overal in voorkomen.

Mijn ervaring begon toen mijn man een keuzewoord riep. Onze zoon had een klein zakje silicagel onder het televisiekastje gevonden en hij goot het geheel in zijn mond. Het gebeurde allemaal binnen enkele seconden. Dus wat gebeurt er als je silicagel eet? Hier is alles wat ik heb geleerd, samen met deskundig advies van een kindergeneeskundige.

1. Bel eerst de gifbestrijding

Nadat we ons realiseerden wat hij had gedaan, haalden we de resterende silicakorrels eruit die mijn zoon niet had ingeslikt en renden vervolgens naar de spoedeisende hulp, maar werden weggestuurd. Vervolgens zijn we met spoed naar de spoedeisende hulp gegaan. Blijkt dat het allemaal voor niets was.

Ik heb geleerd dat wanneer een kind iets giftigs consumeert,het belangrijk is om eerst de Antigifbestrijding te bellen. Dit is eigenlijk wat het personeel van de Eerste Hulp deed bij onze aankomst.

Bel de gifbestrijding
Bel de gifbestrijding

2. Wees klaar om naar de eerste hulp te haasten

We kwamen er al snel achter dat het type silicagel dat mijn zoon at niet giftig was. Blijkt dat het gewoon een verstikkingsgevaar is. Als hij echter de kralen had opgegeten in een silicazakje, dat van kleur verandert bij blootstelling aan vocht, zou er grote reden tot bezorgdheid zijn.

3. De soorten silicagel en hoe u het verschil ziet

Silicagel is een droogmiddel. Het absorbeert vocht. Er zijn twee soorten silicagel: indicatief en niet-indicatief. Dit is het belangrijke verschil:

Niet-indicatieve silicagel

Deze silicagelpakketten worden niet als giftig beschouwd. Ze zijn gemaakt met siliciumdioxide, eenniet-giftig, natuurlijk voorkomende verbinding die chemisch inert is. Dit betekent dat het niet in uw lichaam wordt afgebroken. Deze kleine kralen zijn meestal helder of wit.

Als uw kindniet-indicatieve silicagel eet, bel dan onmiddellijk Antigifbestrijding om de beste behandelingskuur te bepalen.

Omdat het niet kapot gaat, is verstikking het grootste probleem. Als uw kind het doorslikt, zal het waarschijnlijk door zijn lichaam reizen en zal het het waarschijnlijk met minimale problemen uitpoepen. In de meeste gevallen zullen artsen adviseren dat uw kind meer water drinkt, zodat de kralen effectiever door het systeem kunnen bewegen en het geval van uitdroging kan worden verminderd.

Indicatie van silicagel

Deze silicagelpakketten zijn giftig. Dit is gemaakt van hetzelfde siliciumdioxide, maar wordt gecombineerd met een kleurveranderende vochtindicator die aangeeft wanneer de silicakorrels van droog naar nat gaan. "Gemeenschappelijke indicatoren die worden gebruikt met silicagels zijn kob altchloride en methylviolet." Beide verbindingen zijn giftig en vereisen onmiddellijke medische aandacht.

Als uw kindeet, wat duidt op silicagel, bel dan onmiddellijk de Antigifbestrijding en ga naar de dichtstbijzijnde eerste hulp. Dit vereist behandeling.

Moet weten

Als de kralen in het open pakje blauw of roze zijn, zijn het waarschijnlijk kob altchloride. Als ze oranje of groen zijn, is het waarschijnlijk methylviolet (maar methylviolet kan ook kleurloos zijn). Als u weet of er vóór consumptie een kleurstof aanwezig was, weet u zeker dat uw kind de juiste behandeling krijgt.

WAARSCHUWING VOOR OUDERS DIE KATTENEIGENAARS ZIJN:Gekristalliseerde kattenbakvulling is gemaakt met silicagel. Zorg ervoor dat u deze buiten het bereik van jonge kinderen houdt.

4. Belangrijke informatie die u moet hebben als uw kind silicagel heeft gegeten

Ongeacht het type silicagel dat uw kind heeft gegeten, moeten ouders bepalen:

De hoeveelheid silicagel die is geconsumeerd (de eenvoudigste manier om dit te doen is door het pakje en de kralen die niet zijn gegeten te pakken en deze in een ritssluitingszak te gooien)

  • De tijd waarop de silicagel werd geconsumeerd
  • Het merk silicagel (dit kan gezondheidswerkers helpen de ingrediënten en sterkte van de chemicaliën te bepalen)
  • De basisinformatie van uw kind en de huidige status (gewicht, leeftijd en symptomen)

5. Wat u niet moet doen als uw kind silicagel heeft gegeten

We spraken met Dr. Jeremy D alton, MD, een kinderarts bij Covenant Medical Group, en hij had één duidelijk advies: probeer niet braken op te wekken. Dit betekent dat ouders hun kind nooit Siroop van ipecac mogen geven. Omdat silicagel verstikkingsgevaar oplevert, wil je de kleine silicasteentjes of -korrels niet terug in de keel brengen. Hij verklaarde dat door uw kind dit medicijn te geven, u de kans dat uw kind stikt daadwerkelijk kunt vergroten.

In plaats daarvan raadde Dr. D alton aan om je kind water te geven om de kleine kralen die mogelijk nog in de keel zitten los te maken. Hij merkte op dat dit ook kan helpen de symptomen van zowel de indicatieve als de niet-indicatieve kralen te verminderen.

Zorgwekkende symptomen voor zowel giftige als niet-giftige silicagels

Verpleger onderzoekt babymeisje met een stethoscoop in het ziekenhuis
Verpleger onderzoekt babymeisje met een stethoscoop in het ziekenhuis

Het maakt niet uit welk type silicagel uw kind binnenkrijgt, als het deze symptomen begint te vertonen, heeft het onmiddellijk medische zorg nodig:

  • Verstikking of moeite met ademhalen - begin onmiddellijk met het verstikken van eerste hulp en bel in deze gevallen 9-1-1
  • Misselijkheid
  • Braken
  • Buikpijn
  • Onvermogen om gas door te geven of een stoelgang te hebben

Dr. D alton verklaarde dat, hoewel verstikking het grootste risico is, "als uw kind veel silicagel eet, dit voldoende kan zijn om een darmobstructie te veroorzaken", wat de andere hierboven genoemde symptomen zou veroorzaken. Meestal is hiervoor behandeling in het ziekenhuis nodig. Hoewel een klein pakje silicagel dit probleem waarschijnlijk niet zal veroorzaken, kan dit een probleem zijn als uw kind gekristalliseerde kattenbakvulling consumeert.

Moet weten

Net als jonge kinderen komen huisdieren ook in dingen terecht waar ze niet mee bezig zijn, en dit kan gevolgen hebben voor de gezondheid. Als u denkt dat uw huisdier silicagel heeft geconsumeerd, bel dan het ASPCA Animal Poison Control Center om erachter te komen hoe verder te gaan. Ze zijn te bereiken op (888) 426-4435.

Tips om uw kinderen veilig te houden

Als uw kind een pakje silica heeft gegeten, benadrukte Dr. D alton dat ouders altijd Antigifcontrole moeten bellen en "binnen 48 tot 72 uur" na het incident contact moeten opnemen met hun kinderarts, zelfs als hun kind geen verontrustende symptomen vertoont.

Snelle tip

Dr. D alton had nog een advies voor ouders: "Het is altijd goed om het gifcontrolenummer bij de hand te hebben, want als je onder stress staat, komt het soms niet meteen naar je toe, dus ik zou het op een redelijk opvallende plaats laten ophangen.."

Je bent misschien waakzaam als je deze pakjes weggooit, maar fabrikanten plaatsen ze vaak op de bodem van de doos of in kleine vakjes van de koopwaar, waardoor ze moeilijk te herkennen zijn. Ook al dienen ze een doel, ze kunnen vervelend zijn - en een veiligheidsrisico vormen voor onze kinderen!

Gelukkig merkt de meerderheid van de gezondheidsexperts op dat de kleine silicazakjes die je in de doos vindt waarin je nieuwe schoenen, bagage en andere gewone huishoudelijke artikelen zitten, doorgaans gemaakt zijn met niet-indicatieve (niet-giftige) silicagel.

Snelle tip

Maak van uw kinderen een partner bij het veilig houden van het huis. Vertel ze dat als ze deze pakjes ergens vinden en ze aan jou geven, ze beloond zullen worden met een speciale traktatie.

Dit was echt eng, maar zoals de meeste dingen leven en leren we als ouders. Het is een goede herinnering om proactief te zijn en onze kleintjes te vertellen dat silicazakjes geen voedsel zijn en niet veilig om te eten.

Aanbevolen: