Tips voor het kopen en verkopen van gebruikte Ethan Allen-meubels

Inhoudsopgave:

Tips voor het kopen en verkopen van gebruikte Ethan Allen-meubels
Tips voor het kopen en verkopen van gebruikte Ethan Allen-meubels
Anonim
bankdetail
bankdetail

Het meubelbedrijf Ethan Allen werd opgericht in de jaren dertig en is de naamgenoot van de held uit de Revolutionaire Oorlog. Het meubilair is een icoon van kwaliteitsmeubilair geweest en heeft die reputatie tot op de dag van vandaag behouden.

Tips voor het kopen van Ethan Allen-meubels

De vraag naar Ethan Allen-meubels creëert een levensvatbare en langdurige wederverkoopmarkt voor particulieren en tweedehands meubel-/antiekhandelaren. Voordat u gaat winkelen, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden.

Hoe u de authenticiteit kunt bepalen

Ethan Allen-meubels zijn te onderscheiden door het bedrijfsstempel dat de naam draagt van de productieafdeling van het bedrijf en dat te vinden is op de achterkant of onderkant van meubelstukken en laden.

Bedrijfsnamen gebruikt in postzegels

In sommige gevallen kan de naam die op het meubilair is gestempeld helpen bij het identificeren van de periode sinds sommige namen in de beginjaren werden gebruikt, zoals Baumritter Corporation. Deze omvatten:

  • Tweedehands Ethan Allen-stoelen
    Tweedehands Ethan Allen-stoelen

    Baumritter Corporation

  • Ethan Allen
  • Ethan Allen Industries
  • Ethan Allen Interieurs
  • Ethan Allen, Inc.
  • Green Mountain Holding Corporation
  • Interco

Serienummers en labels

De andere identificatie is de seriecode of het serienummer. Dit kan gemakkelijk worden ontcijferd als je eenmaal weet wat elke serie vertegenwoordigt.

Als de nummers bijvoorbeeld 12-1026 PLT 2 waren en het hierboven gestempelde nummer 28-0968 is, geeft dit aan dat uw meubilair: was

  • PLT 2:Gefabriceerd in fabriek 2
  • 12-1026: Zaaknummer
  • 28-0968: Datum waarop het van de lopende band kwam - de eerste twee cijfers zijn fabriek nr. 2 en de dag van de maand - de 8e, de rest wordt gelezen als maand en jaar. In dit voorbeeld zou dit fictieve meubelstuk dus zijn vervaardigd in fabriek nr. 2 en klaar zijn op 8 september 1968.

Gestoffeerde meubels zijn voorzien van een Ethan Allen-logolabel.

Hoewel dit een goede gids is, zijn er in de loop der jaren zoveel veranderingen in het bedrijf doorgevoerd. De beste manier om de nummers te gebruiken is door de klantenservice van Ethan Allen te bellen op 1 (888) 324-3571 en te vragen of ze kunnen het label identificeren.

Gebruikte Ethan Allen voor lagere verkoopprijzen

Je kunt geweldige aanbiedingen vinden voor meubels van hoge kwaliteit, gemaakt door Ethan Allen. Sommige van de meer vintage meubelstukken zijn opnieuw gestoffeerd. Sommige eigenaren zijn teruggekeerd naar de winkels van Ethan Allen (EA) om hun meubels opnieuw te laten bekleden, en deze stukken moeten het bedrijfslabel en het logo dragen.

Vraag voordat u koopt of het meubilair opnieuw is gestoffeerd en vraag informatie over wie, wat, wanneer en waar als u een authentiek gestoffeerd EA-meubelstuk wilt. Hun meubels behouden hun waarde dankzij de hoogwaardige afwerking en de naam. Afhankelijk van de staat, leeftijd, collectie en stijl van het meubilair, kunt u tussen de 30% en 75% besparen door gebruikte en vintage stukken te kopen.

Beste plaatsen om te kopen en verkopen

U kunt Ethan Allen-meubels voor wederverkoop online vinden, op lokale rommelmarkten, garage sales, meubelconsignatiewinkels, antiekwinkels en winkels voor tweedehands meubelen.

Antieke veiling nu

Antique Auction Now is een gatewaywebsite die gemakkelijk te gebruiken is en het internet doorzoekt om te vinden wat u in het zoekveld invoert.

Craigslist

Je kunt een flink aantal leuke verrassingen vinden op Craigslist. Vraag, net als bij al het andere dat u misschien wilt kopen, om foto's en details. Als u lokaal koopt, kunt u het meubilair meestal onderzoeken voordat u het koopt. Als u echter een aankoop doet en verzendkosten voor uw rekening neemt, vraag dan om foto's van eventuele Ethan Allen-stempels, serienummers en labels.

Veel meubelstukken die op Craigslist worden verkocht, worden aangeboden door antiek- of tweedehands meubelhandelaren. Als je EA-meubels verkoopt, zorg er dan voor dat je controleert wat de concurrentie verkoopt, zodat je niet te veel of te weinig beta alt.

eBay

Ethan Allen tafel met rieten plank
Ethan Allen tafel met rieten plank

Met veel pagina's met gebruikte Ethan Allen-meubels is eBay een van de beste sites voor het vinden van kwaliteitsstukken tegen uitstekende prijzen. Verkopers hebben een ingebouwde markt en kunnen profiteren van een zeer gewild product.

Etsy

Een grote collectie gebruikte meubels vind je op Etsy. De meubelstukken variëren van gestoffeerde tot massief houten tafels, stoelen en bedden. Het is gemakkelijk om een account aan te maken om op Etsy te verkopen en het is ook een geweldige plek voor verkopers.

Facebook en Twitter

Sociale media kunnen een flink aantal gebruikte meubeldealers opleveren die je kunt scannen op mogelijke EA-vondsten. Voeg toe aan uw RSS- of Twitter-feed en blijf op de hoogte van wat er beschikbaar is. Degenen die gebruikte meubels verkopen als hobby of bedrijf, kunnen accounts aanmaken om EA-meubels te verkopen en uw merk online te vestigen.

De kringloopshopper

Een ander verrekenkantoor, The Thrift Shopper, vermeldt alleen kringloopwinkels en consignatiewinkels met een liefdadigheidsorganisatie. Doorzoek hun database naar EA-artikelen in winkels die een non-profitorganisatie helpen ondersteunen.

Gebruikte meubelwinkels

De website van Used Furniture Stores is een verrekenkantoor dat is opgesplitst per staat. Selecteer de gewenste staat en vervolgens de dichtstbijzijnde stad uit de lijst. Hierdoor wordt een lijst met meubelwinkels en hun adressen weergegeven. Hiervoor is misschien een telefoontje nodig om te zien of de winkeleigenaar Ethan Allen-meubels heeft, maar het is een geweldig hulpmiddel om lokale winkels voor tweedehands meubelen te identificeren.

Tips voor het verkopen van gebruikte Ethan Allen-meubels

Er is een groeiende markt voor gebruikte Ethan Allen-meubels. Mensen zullen een paar deukjes en basisslijtage over het hoofd zien, maar je wilt dat het meubilair dat je te koop aanbiedt, eruit ziet als het kwaliteitsmeubilair van Ethan Allen. In een trage economie zullen mensen zich tot tweedehands meubilair wenden om de kosten van het kopen van kwaliteitsmeubilair te helpen dekken.

Gebruik de naam met hoofdletters

Het meubilair van deze fabrikant wordt gezien als een slimme investering in meubelkeuzes. Er is altijd een markt geweest voor EA-meubels, vooral onder verzamelaars en degenen die meubels overspuiten en opknappen. De meerderheid van de kopers die op zoek zijn naar EA-stukken willen iets dat ze meteen kunnen gebruiken, dus wees selectief in wat je koopt om door te verkopen, tenzij je de vaardigheden hebt om het op te knappen zonder de verzamelwaarde van het stuk te vernietigen.

  • Maak in uw advertenties gebruik van de EA-naam voor kwaliteitsmeubilair.
  • Zorg ervoor dat u foto's maakt en alle stempels, serienummers en labels in uw advertenties weergeeft.

Vergelijking Koop uw concurrentie

Je kunt prijzen van andere verkopers vergelijken om een idee te krijgen van wat de markt zal verdragen. De meeste veilingsites bieden de mogelijkheid om nu te kopen of een gewaardeerde prijs die u als richtlijn kunt gebruiken bij het bepalen van de prijs voor uw meubels.

Geduld bij kopen of verkopen

Geduld is uw beste bezit als u op zoek bent naar een specifiek meubelstuk om te kopen of verkopen. Als u op zoek bent naar een populair meubelstuk, kan het langer duren dan u had verwacht om het te vinden.

Als u meubels verkoopt, maak dan op zoveel mogelijk locaties contact met uw markt om ervoor te zorgen dat u de meubels binnen een redelijke tijd verplaatst. Ethan Allen-meubels kunnen een uitstekende investering zijn voor zowel kopers als verkopers die op zoek zijn naar kwaliteitsmeubilair.

Aanbevolen: