Wetten ter bescherming van klanten die gebruikte auto's kopen

Inhoudsopgave:

Wetten ter bescherming van klanten die gebruikte auto's kopen
Wetten ter bescherming van klanten die gebruikte auto's kopen
Anonim
Een citroen op de parkeerplaats
Een citroen op de parkeerplaats

Als u een gebruikte auto koopt, verv alt mogelijk de bescherming die personen genieten die nieuwe auto's kopen. In een poging om te reageren op de toegenomen inspanningen op het gebied van consumentenbescherming bieden steeds meer staten nu echter een soort van juridische bescherming aan kopers van gebruikte auto's die met een klap eindigen.

Federale wet op gebruikte auto's

Consumenten die gebruikte auto's kopen, genieten federale wettelijke bescherming. De federale wetgeving is van toepassing op elke autodealer of verkoper die meer dan zes gebruikte auto's per jaar verkoopt. Gebruikte auto's zijn auto's waarmee meer is gereden dan het beperkte aantal kilometers dat nodig is om de auto van de ene locatie naar de andere te verplaatsen, of die tijdens testritten door consumenten zijn bijgeteld. Wisconsin en Maine zijn de enige staten die zijn vrijgesteld van federale wetgeving, omdat ze hun inwoners uitgebreide bescherming bieden aan kopers van gebruikte auto's. Dealers die zich niet aan de federale wetten houden, zijn onderworpen aan een civiele procedure. Hieronder volgen de wettelijke vereisten voor elke gebruikte auto die in de VS wordt verkocht

Kopersgids

Een kopersgids moet op elke gebruikte auto op de zijruit worden weergegeven. Deze handleiding bevat alle garantie-informatie die door de staat wordt aangeboden, naast de eventuele bescherming die de consument geniet op grond van de federale wetgeving. Consumenten moeten er rekening mee houden dat wat in de kopersgids staat, voorrang heeft boven elk verkoopcontract, en dat zij dezelfde kopersgids moeten ontvangen die wordt weergegeven op het voertuig dat zij kopen. Kopersgidsen moeten aan de volgende vereisten voldoen:

Verplichte openbaarmakingen

De kopersgids moet de volgende informatie bevatten:

  • De 14 belangrijkste systemen van een auto, samen met de mogelijke defecten die in elk systeem kunnen optreden
  • Een suggestie voor de consument om aan de dealer te vragen of inspecties vóór aankoop zijn toegestaan
  • Een waarschuwing dat de koper niet kan vertrouwen op gesproken beloften van de dealer die niet schriftelijk zijn bevestigd

Standaardformaat

De gids moet het voertuig, het merk, het model, het jaar waarin de auto is gemaakt en het chassisnummer of het voertuigidentificatienummer vermelden.

Garantie-informatie

Alle garantie-informatie moet worden weergegeven in de kopersgids, inclusief alle garanties die u en de dealer tijdens de onderhandelingen overeenkomen. Als een gebruikte auto nog onder de fabrieksgarantie v alt, moet de kopersgids dit ook vermelden. Bovendien moet de kopersgids de volgende garantie-informatie bevatten:

  • Of een garantie volledig of beperkt is
  • Percentage van de kosten dat een verkoper zal betalen onder de garantie
  • Specifiek systeem dat onder de garantie v alt
  • Duur van de garantie
  • De naam, het adres en het telefoonnummer van de persoon die de garanties voor de verkoper afhandelt.
  • Taal die de koper informeert dat hij mogelijk rechten heeft die niet in de garantie staan

Statewetten inzake gebruikte auto's

Staten bieden consumentenbescherming door wetgeving vast te stellen welke soorten garanties beschikbaar zijn voor kopers van gebruikte auto's. Als een staat een dealer toestaat een gebruikte auto zonder enige garantie te verkopen, zullen kopers van gebruikte auto's vrijwel geen bescherming hebben als het voertuig dat ze kopen niet meer werkt. Sommige staten vereisen dat dealers van gebruikte auto's consumenten een specifieke garantie bieden die een tijds-/kilometerlimiet oplegt aan de garantiedekking. Er zijn vier hoofdcategorieën garanties, waaronder:

Zoals het is

Dit type garantie is alleen te vinden in staten zonder wetten ter bescherming van gebruikte auto's (citroenwetten). In feite staat dit gelijk aan helemaal geen garantie. Nadat het papierwerk is ondertekend, werkt uw auto mogelijk niet meer en heeft u weinig tot geen verhaal meer. Er zijn een aantal staten die de 'as is'-autoverkoop helemaal hebben verboden vanwege de mogelijkheid van consumentenmisbruik. Voor de staten waar de verkoop van auto's "As Is" is toegestaan, moet de verkoper u openbaarmakingsdocumenten verstrekken waarin het gebrek aan garantie wordt vermeld dat bij het voertuig is geleverd.

Specifieke garantie

Specifieke garanties kunnen volledig of gedeeltelijk zijn. Voor beide soorten moet de garantie de duur van de garantie vermelden. In de normale garantietaal wordt het binnen een aantal kilometers of een aantal dagen gesteld, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet. Gedeeltelijke garanties dekken bepaalde systemen op het voertuig en stellen andere vrij. Een volledige garantie dekt alles, maar u moet er wel voor zorgen dat u de exacte taal leest, zodat u volledig op de hoogte bent van de dekking voordat u de deal sluit. Kopers die in staten wonen die specifieke garanties vereisen, worden ook beschermd door impliciete garanties.

Impliciete garantie

Specifieke garanties, geheel of gedeeltelijk, creëren ook twee impliciete garanties die consumenten extra bescherming bieden. Ze vormen de garantie van verkoopbaarheid en de garantie van geschiktheid voor een bepaald doel:

  • Garantie van verkoopbaarheid-Deze garantie betekent eenvoudigweg dat de verkoper belooft dat het te koop aangeboden product zal doen wat het moet doen. Bijvoorbeeld dat een gekochte auto zal rijden. Om van deze garantie gebruik te kunnen maken, moet u kunnen aantonen dat de auto bij aankoop defect was.
  • Garantie van geschiktheid voor een bepaald doel -Deze garantie betekent dat de verkoper ervoor zorgt dat de auto geschikt is voor het specifieke gebruik. Een dealer die bijvoorbeeld een auto verkoopt en beweert dat deze een bepaald gewicht kan trekken, moet ervoor zorgen dat de auto dat gewicht ook daadwerkelijk kan trekken.

Specifieke wetten inzake consumentenbescherming

Helaas varieert de consumentenbescherming onder de staatswet van staat tot staat en varieert van alomvattend tot nauwelijks bestaand.

Staten die 'as is'-autoverkoop niet toestaan

De volgende staten staan de verkoop van auto's "zoals ze zijn" niet toe en hebben wetten die vereisen dat een dealer een specifiek type garantie biedt:

  • Connecticut
  • Hawaï
  • Kansas
  • Maine
  • Maryland
  • Massachusetts
  • Minnesota
  • Mississippi
  • Rhode Island
  • New Jersey
  • Nieuw Mexico
  • New York
  • Vermont
  • West Virginia
  • DC

Staten met citroenwetten

Citroenwetten zijn meestal alleen van toepassing op nieuwe auto's; Bepaalde staten hebben echter specifiek citroenwetten aangenomen voor gebruikte auto's. De Lemon-wetgeving vereist dat de dealer een specifiek type garantie biedt (d.w.z. 2 jaar, 30.000 km), maar stelt ook limieten aan het aantal keren dat een dealer onder garantie aan een auto mag werken voordat een consument het recht heeft om de auto in te schakelen. in de auto zitten en een andere kiezen, of eisen dat beide partijen via bemiddeling de beste oplossing voor het defecte autoprobleem bepalen. Kortom, deze wetten bieden verplichte geschillenbeslechting, het recht om de auto terug te brengen en bieden vaak dekking voor alle belangrijke systemen in de auto. Staten met citroenwetten zijn onder meer:

  • Massachusetts
  • Connecticut
  • Minnesota
  • New Jersey
  • Nieuw Mexico
  • New York

Bekijk de volledige lijst met citroenwetten van de staat voor de aankoop van gebruikte auto's, zodat u kunt bepalen welke wetten in uw staat in de boeken staan.

Aanvullende consumentenbescherming

Als u om wat voor reden dan ook een auto koopt en problemen ondervindt, kunt u contact opnemen met het Better Business Bureau (BBB) om u te helpen bij het oplossen van eventuele problemen met de klantenservice. Het is ook een goed idee om hun site te raadplegen om te bepalen of een dealer van tweedehands auto's in het verleden problemen heeft gehad. Naast de BBB zijn er nog andere instanties die u kunnen helpen als er zich problemen voordoen.

Staatsconsumentenagentschappen

Er is ook een lijst met staats- en lokale consumentenagentschappen, die links bevat naar de juiste instanties in uw land waar u een klacht kunt indienen als u van mening bent dat uw dealer van gebruikte auto's tijdens uw verblijf de staats- of federale wetgeving niet heeft nageleefd. transactie.

Eerdere ongevallen

Er zijn middelen beschikbaar om ervoor te zorgen dat de koper van een gebruikte auto geen auto krijgt die ernstige schade heeft opgelopen of problemen heeft met de titel/eigendom. De National Highway Traffic Safety Administration en het National Motor Vehicle Title Information System zijn twee van dergelijke sites.

Verzekering Misdaadbescherming

Bovendien kunnen potentiële kopers het National Insurance Crime Bureau raadplegen en het VIN-nummer opgeven om eventuele negatieve rapportagegeschiedenis van een auto te traceren.

Veelvoorkomende oplichting met gebruikte auto's

Helaas zijn er mensen die hun geld verdienen met het bedriegen van andere mensen. Twee van de meest voorkomende oplichting met gebruikte auto's waar consumenten zich bewust van moeten zijn, zijn stoepranden en het wassen van eigendomstitels.

Curb-steniging

Dit gebeurt wanneer een autodealer een verkoper een inferieure of beschadigde auto geeft om als particulier te verkopen. U kunt dit voorkomen door ervoor te zorgen dat de naam van de verkoper ook de naam is die op de titel wordt weergegeven. Wees bovendien op uw hoede voor recente titelwijzigingen. Als u vragen heeft over de titel van een auto, zorg er dan voor dat u de tijd neemt om goed onderzoek te doen bij de juiste instanties.

Titel Wassen

Een verkoper die een bergingsvoertuig probeert te verkopen door eerdere schade te verbergen, is in feite titelwassen. Dit wordt gedaan door het voertuig door een aantal staten te verplaatsen, met het oog op de wastitel. U kunt voorkomen dat u het slachtoffer wordt van deze zwendel door ervoor te zorgen dat u alleen gebruikte auto's bij dealers koopt, of als u met een particuliere verkoper te maken heeft, zorg er dan voor dat u een schriftelijke eigendomsgarantie krijgt.

Woeerentewetten

Een laatste overweging bij het kopen van een gebruikte auto is het rentetarief dat u in rekening wordt gebracht. Elke staat zal zijn eigen woekerlimieten hebben. Woekerlimieten zijn het maximale rentebedrag dat een financieringsmaatschappij op een lening kan aanrekenen. Om er zeker van te zijn dat u over de meest betrouwbare informatie beschikt, controleert u de woekerwetten van uw land, de verschillende toepasselijke uitzonderingen op de wet en de straffen voor overtredingen. Als u denkt dat u een hogere rente beta alt dan normaal, dient u contact op te nemen met het kantoor van de procureur-generaal in uw land.

Onderzoek uw aankoop

Je bent je eigen beste bescherming. Door de tijd te nemen om elk voertuig dat u wilt kopen te onderzoeken, kunt u later veel tijd en geld besparen. Hier zijn enkele goede stappen vóór de aankoop die u kunt doen bij de aankoop van een gebruikte auto:

  • Krijg toegang tot een inspectiechecklist voor gebruikte auto's en volg deze
  • Probeer meerdere keren een proefrit te maken met de auto
  • Zorg ervoor dat u de geschiedenis van de auto downloadt via het VIN-nummer
  • Auto laten inspecteren door een monteur
  • Onderzoek jaar, merk en model van de auto in consumentenhandleidingen om te zien of er veelvoorkomende problemen of defecten zijn

Als u twijfels of vragen heeft over de auto die u overweegt te kopen, onthoud dan dat het prima is om weg te lopen.

Aanbevolen: