Zoek een voorspeller van de lengte van tieners

Inhoudsopgave:

Zoek een voorspeller van de lengte van tieners
Zoek een voorspeller van de lengte van tieners
Anonim
Tienermeisje dat hoogte meet
Tienermeisje dat hoogte meet

Voorspellers van de lengte van tieners zijn redelijk nauwkeurig, hoewel natuurlijk elke persoon uniek is en hun groei en ontwikkeling in een ander tempo zullen plaatsvinden dan die van anderen. Wanneer een tiener de puberteit begint, krijgt hij of zij een groeispurt, meestal tussen de leeftijd van 12 en 14 jaar. Een lengtecalculator voor tieners is een goede manier om te zien hoe lang een tiener kan worden.

Waar vind je voorspellers van de lengte van tieners

Als je een tiener bent en wilt weten hoe lang hij zal worden als hij ouder wordt, dan kan het gebruik van een lengtevoorspeller voor tieners een goede manier zijn om je volwassen lengte te achterhalen, of op zijn minst een indicatie te krijgen schatting. Omdat alle mensen verschillend zijn, zijn lengtevoorspellers mogelijk niet altijd accuraat en komen ze soms niet eens in de buurt van uw volwassen lengte. Oudere tieners zullen ofwel bijna op hun volle lengte zijn, ofwel volledig volwassen zijn op hun achttiende of negentienjarige leeftijd, hoewel sommige tieners tot begin twintig kunnen blijven doorgroeien. Er zijn veel voorspellers voor de lengte van tieners online te vinden, en een paar websites met lengtevoorspellers zijn:

  • CSG-netwerk: voor deze berekening moet u uw huidige leeftijd, lengte en gewicht optellen, samen met de lengtes van uw ouders, om uw voorspelling van de lengte voor volwassenen te krijgen.
  • Ouders: beantwoord zes eenvoudige vragen om een voorspelling te krijgen over je volwassen lengte in deze quiz.
  • Gezondheidscalculators: voer uw geslacht in samen met de lengte en het gewicht van u en uw ouders om uw geschatte volwassen lengte te krijgen.

Informatie die nodig is om de lengte te voorspellen

Uw arts kan ook uw lengte voorspellen en is mogelijk iets nauwkeuriger dan een online lengtevoorspeller, omdat hij een beter idee heeft van uw fysieke kenmerken en gewoonten dan een online lengtevoorspeller. Dingen die de lengte van een tiener beïnvloeden zijn onder meer:

  • De lengte van zijn ouders
  • Zijn gewicht
  • Eetgewoonten
  • Hoeveelheid vitamines die worden ingenomen (calcium is erg belangrijk voor een gezonde groei)
  • Trainingsgewoonten
  • Individuele eigenschappen

Als je als jongere tiener niet zo lang bent als je leeftijdsgenoten, hoef je je daar niet al te veel zorgen over te maken. Naarmate je groeit, word je groter en misschien zelfs groter dan veel van je vrienden of klasgenoten. Als je niet zo groot wordt als je leeftijdsgenoten, is het ook belangrijk om met je lengte te leren werken. Klein of lang zijn heeft slechts een kleine invloed op het leven, en je kunt succesvol zijn, of je nu 1,20 meter of 1,80 meter lang bent.

Andere methoden om lengte te voorspellen

Als u op zoek bent naar een eenvoudige thuismethode die u kunt gebruiken om uw volwassen lengte te berekenen, zijn er een paar. Deze zijn niet zo nauwkeurig als die van een arts, maar kunnen u wel een goede inschatting geven van hoe lang u als volwassene zult zijn.

Verdubbel het plezier

De grootste groeispurt die we in ons leven zullen hebben, is wanneer we van baby naar peuter gaan. Dit gebeurt ongeveer tussen de leeftijd van 18 maanden en 2 jaar. Dit is ook de helft van hoe lang je als volwassene zult zijn, met een paar centimeter verschil. Om uw volwassen lengte te berekenen, ha alt u dus uw babyboek of uw medische kaart van toen u twee was tevoorschijn en verdubbelt u uw lengte. Tada, je weet dat je een schatting hebt van je volwassen lengte.

Kijk naar je ouders

Deze methode vergt wat wiskunde, maar is nog steeds vrij eenvoudig. Wat je moet doen is:

  • Krijg de lengte van je vader en moeder.
  • Tel deze twee getallen bij elkaar op.
  • Delen door 2.
  • Als je een meisje bent, trek dan 2,5 inch af. Als je een jongen bent, voeg dan 6,5 cm toe.
  • Boom! U heeft uw geschatte volwassen lengte. (De foutmarge is hoe dan ook ongeveer 10 cm.)

Volg de groeicurve

De CDC biedt iets geweldigs dat bekend staat als een groeicurve. Deze zijn verschillend voor jongens en meisjes, dus je moet de juiste kiezen. Zoek bovendien naar die voor de leeftijd van 2-20 jaar. Vervolgens volgt u deze eenvoudige stappen om uw volwassen lengte te bepalen.

  • Bekijk de groeicurve online of print deze uit.
  • Neem uw huidige lengte op met een meetlint. Het is misschien makkelijker om dit ook door een vriend te laten doen.
  • Zoek je leeftijd op de curve, daarna je lengte en zet een punt.
  • Volg de lijn die het dichtst bij de stip ligt tot 20 jaar oud, en dit zou je volwassen lengte op enkele centimeters moeten weergeven.

Voorspel de lengte van een tiener

De tienerjaren kunnen voor sommige adolescenten, en ook voor sommige ouders, een moeilijke tijd zijn, maar het is ook een spannende tijd. Tijdens de tienerjaren krijgen kinderen meer vrijheid dan vroeger. Ouders hoeven zich minder zorgen te maken dat ze gewond raken of verdwalen, hoewel ze zich misschien meer zorgen maken over andere dingen zodra hun kind een tiener wordt, zoals of hun kind wel of niet de juiste vrienden maakt.

Aanbevolen: