Wat zijn betalingen voor kinderalimentatie met terugwerkende kracht?

Inhoudsopgave:

Wat zijn betalingen voor kinderalimentatie met terugwerkende kracht?
Wat zijn betalingen voor kinderalimentatie met terugwerkende kracht?
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Er is een verschil tussen betalingen met terugwerkende kracht voor kinderbijslag en achterstallige betalingen voor kinderbijslag.

Definitie van betalingen voor kinderbijslag met terugwerkende kracht

Wanneer de niet-verzorgende ouder zijn of haar betalingen niet heeft gedaan zoals bevolen, wordt aangenomen dat hij of zij een betalingsachterstand heeft met de betaling van de kinderalimentatie.

Wanneer advocaten en rechters praten over betalingen met terugwerkende kracht voor kinderalimentatie, bedoelen ze betalingen waartoe de niet-verzorgende ouder mogelijk verplicht is te betalen, maar waartoe nog geen opdracht is gegeven. Een voorbeeld van dit type bevel is een situatie waarin de rechtbank beveelt dat kinderalimentatie moet worden betaald vanaf de datum van scheiding, ook al is het feitelijke bevel mogelijk al enkele weken of maanden niet ondertekend. In het geval van ouders die niet getrouwd zijn op het moment van de geboorte van het kind, kan van de niet-verzorgende ouder worden verlangd dat hij alimentatie beta alt vanaf de dag dat het kind is geboren. Van de niet-verzorgende ouder kan ook worden verlangd dat hij bijdraagt in de pre- of postnatale kosten van de moeder die niet door de verzekering zijn gedekt.

Kinderalimentatie met terugwerkende kracht wordt niet altijd door de rechtbank bevolen, zelfs niet als de verzorgende ouder daarom vraagt. Eén manier om deze mogelijkheid te vermijden is om de zaak snel voor een rechter te brengen. Hoe langer u wacht voordat de zaken zijn opgelost, hoe waarschijnlijker het is dat de niet-verzorgende ouder met terugwerkende kracht alimentatie moet betalen.

Houd gegevens bij van kinderalimentatiebetalingen

Als u besluit kinderalimentatie te betalen voordat er een formele bestelling is ingevoerd, zorg er dan voor dat u gedetailleerde gegevens bijhoudt. U kunt geannuleerde cheques gebruiken of een bonnenboekje kopen en dit door de verzorgende ouder laten ondertekenen elke keer dat u geld verstrekt om het kind of de kinderen te ondersteunen.

Rechtbank heeft kinderalimentatie met terugwerkende kracht bevolen

De rechtbank zal alleen een bevel tot kinderalimentatie met terugwerkende kracht uitvaardigen als de verzorgende ouder daarom verzoekt. Deze bepaling wordt naar het oordeel van het Hof niet toegevoegd. Vanuit het standpunt van de verzorgende ouder is het sowieso een goed idee om kinderalimentatie terug te vragen. Als de niet-verzorgende ouder niet eerder is veroordeeld tot het betalen van kinderalimentatie, kan de rechter deze voorziening opnemen in de kinderalimentatiebeschikking.

De hoeveelheid steun berekenen

Bij het bepalen hoeveel de niet-verzorgende ouder zou moeten betalen voor kinderalimentatie met terugwerkende kracht, zal de rechtbank rekening houden met het inkomen van de niet-verzorgende ouder in de betreffende periode. Als hij of zij op dat moment in een laagbetaalde baan werkte en nu aanzienlijk meer verdient, wordt de kinderbijslag gebaseerd op het lagerbetaalde werk, en niet op het huidige inkomen.

In het geval van een man die zich er niet van bewust was dat hij een kind heeft verwekt, zal het Hof dat feit in aanmerking nemen bij de beslissing of alimentatie moet worden teruggegeven. Er zal rekening worden gehouden met de huidige financiële situatie van de man en de rechtbank kan het bedrag van de retroactieve kinderalimentatiebetalingen niet gelasten of beperken als dit financiële problemen zou veroorzaken. Ook zal de rechter beoordelen of de moeder eerder heeft geprobeerd contact op te nemen met de vader. Alle betalingen die de vader heeft gedaan vóór de rechtszaak waarin om kinderalimentatie werd verzocht, worden ook in aanmerking genomen.

Limieten op kinderbijslag

Elke staat stelt een limiet voor hoe ver een rechter met terugwerkende kracht kinderbijslagbetalingen kan gelasten. In Texas is de limiet bijvoorbeeld vier jaar. Dit betekent dat, ongeacht hoe oud het kind is, de niet-verzorgende ouder slechts maximaal vier jaar verantwoordelijk is voor de achterstallige kinderbijslag.

Volgens de wet van Californië kan de verzorgende ouder kinderbijslag innen gedurende maximaal drie jaar vóór de datum van de aanvraag voor kinderbijslag. In die situatie zal de rechter overwegen waarom er vertraging is opgetreden bij het aanvragen van alimentatie en of de niet-verzorgende ouder dit kan betalen.

Aanbevolen: