Wist u dat Rolex-lepels zijn gemaakt? Dit is wat ze waard zijn

Inhoudsopgave:

Wist u dat Rolex-lepels zijn gemaakt? Dit is wat ze waard zijn
Wist u dat Rolex-lepels zijn gemaakt? Dit is wat ze waard zijn
Anonim

Als je de naam Rolex hoort, denk je waarschijnlijk niet aan lepels. Tot nu toe.

Zilveren lepel vintage
Zilveren lepel vintage

We wedden voor $ 10 dat als je aan een Rolex denkt, je geest geen beelden van zilveren lepels oproept. Maar voordat beroemdheden pronkten met hun A-lijststatus door rond te lopen in hun Rolex-horloges, verdiende het bedrijf zijn brood en boter op horloges en souvenirlepels. Ontdek hoe Rolex-lepels zijn ontstaan en waarom mensen ze tegenwoordig verzamelen.

De verborgen geschiedenis van Rolex Spoons

Vintage Rolex lepelring
Vintage Rolex lepelring

Als je tegenwoordig iets weet over luxemerken, weet je hoe vaak ze gekke producten uitbrengen om invloed en aandacht te krijgen. Kijk maar eens naar de collectie zeer dure (en gemiddelde) kunstbenodigdheden van Louis Vuitton en Gucci. Welnu, Rolex had rond de eeuwwisseling een soortgelijk ideedeeeuw.

Sieradenverzamelaars kennen het verhaal goed. Rolex werkte samen met de Bucherer Fine Jewellery in Luzern, Zwitserland om hun klanten te voorzien van een souvenirlepel voor elk Rolex-horloge dat ze kochten. Deze onderneming breidde zich buiten Luzern uit naar acht verschillende steden.

Een Rolex-lepel identificeren

Vintage Rolex lepel Luzern
Vintage Rolex lepel Luzern

De meeste Rolex-lepels worden geleverd met de Rolex-naam bovenaan het handvat, in het midden van het kroonlogo van het bedrijf gestempeld. Bovendien zijn de verschillende lepels voorzien van verschillende patronen op de lepelkom, variërend van een lachende zon tot stadsgezichten.

De verschillende steden waar lepels werden aangepast en gegeven zijn:

  • Bazel
  • Bern
  • Burgenstock
  • Davos
  • Genève
  • Interlaken
  • Lausanne
  • Locarno
  • Luzern
  • Lugano
  • New York
  • St. Gallen
  • St. Moritz
  • Zermatt
  • Zürich

Zijn Rolex-lepels van zilver?

Helaas zijn Rolex-lepels lang niet zo exclusief als hun luxe horloges. De lepels hebben de reputatie van sterling zilver te zijn, maar ze zijn verzilverd of roestvrij staal. Controleer de markeringen op de achterkant om te zien hoeveel zilver er in de lepel is gebruikt. De meeste zijn gemarkeerd met B100 12, wat een zeer lage hoeveelheid zilver is.

Sommige latere Rolex-lepels werden echter niet eens gemaakt van zilver, maar van roestvrij staal. Uiteraard hebben deze geen zilveren markeringen op de achterkant.

Hoeveel zijn Rolex-lepels waard?

Bucherer - Rolex verzilverde verzamellepels
Bucherer - Rolex verzilverde verzamellepels

Als je een display vol Rolex-lepels zou vinden met dat kroonlogo dat naar je opkeek, zou je waarschijnlijk denken dat je goud hebt gevonden. Je zou het mis hebben, want Rolex-lepels zijn niet zoveel waard als hun merknaam aangeeft.

Dat wil niet zeggen dat je er geen paar honderd dollar mee kunt verdienen, maar het is niet het prijskaartje van duizenden dollars dat de naam Rolex oproept. Individueel zijn Rolex-lepels niet veel waard. Afhankelijk van de verzamelaar kun je kijken naar prijzen vanaf $ 10.

Collecties van deze Rolex-lepels doen het het beste op veilingen en worden gemiddeld voor ongeveer $ 150 verkocht. Deze sets bevatten meestal lepels uit meerdere steden. Dit lot van 6 lepels uit Genève werd bijvoorbeeld voor $ 120 verkocht op Liveautioneers. Luzern is de meest voorkomende stad voor deze lepels, terwijl New York de zeldzaamste is, waardoor veel New Yorkse lepels iets waardevoller zijn.

Gebruik uw Rolex-lepels in sieraden

Antieke en vintage lepelsieraden bestaan al tientallen jaren, en Rolex-lepels zijn slechts een van de vele soorten die zijn getransformeerd van iets dat kan worden tentoongesteld in iets draagbaars. Deze hergebruikte ringen zijn coole manieren om iets uit het verleden te nemen en het modern te maken. En deze transmogrificatie verhoogt ook hun waarde.

Afhankelijk van welke lepel ze gebruiken, verkopen juweliers ze voor ongeveer $20-$45 per stuk. Midnight Jo verkoopt bijvoorbeeld roestvrijstalen lepelringen van Rolex voor $ 45 per stuk online.

Koop een horloge, koop een lepel

Luxe merken weten hoe ze reclame moeten bezuinigen zoals geen ander bedrijf dat doet. Rolex perfectioneerde dit plan met hun gratis lepels. Wie wil immers niet een horloge kopen en er gratis een lepel bij krijgen? Toch zijn er mensen die herdenkings- en reclamelepels verzamelen, dus je wilt de lepels van je grootouders niet in de prullenbak gooien. Hoewel je misschien alles wat je in de kringloopwinkel tegenkomt en duur geprijsd wilt laten liggen.

Aanbevolen: