Ultra zeldzame Disney-pinnen

Inhoudsopgave:

Ultra zeldzame Disney-pinnen
Ultra zeldzame Disney-pinnen
Anonim
Disney-pinnen
Disney-pinnen

Wat definieert ultra zeldzame Disney-pins? Er worden drie criteria gebruikt om verzamelbare Disney-pins te definiëren, waarvan er twee kunnen worden toegepast om te beoordelen of een pin ultra zeldzaam is of niet.

Over ultra zeldzame Disney-pinnen

De handel in Disney-pins begon als onderdeel van de Millenniumviering van 1999 in Disney-parken over de hele wereld. De meeste Disney-pins zijn gemaakt in beperkte oplages van tussen de 100 en 5.000 van elk type pin. Hoewel de cijfers varieerden en sommige pins vaker voorkwamen dan andere, werd de handel in pins ontworpen met de hobbyist en professionele verzamelaar in gedachten.

De zeldzaamste Disney-pins zijn die in beperkte oplage en eigendom zijn van verzamelaars die niet willen ruilen. Dit zijn meestal locatiespelden zoals de speciale editie-spelden van Disney Cruise Line en evenementenspelden zoals die geassocieerd met Star Wars Weekends en meer. Fouten, hoewel zeldzaam, worden ook gemaakt en dat maakt deze pins verzamelbaar.

Disney-pins: zeldzaam en uiterst zeldzaam

De criteria om te beoordelen hoe zeldzaam een Disney-pin is drieledig:

  • Toen het werd uitgebracht
  • Hoe groot is de oplage
  • Hoe graag de verzamelaar het wil

Er is geen uitgebreide lijst met de exacte waarde van elke beschikbare Disney-verzamelaarspin. De meeste pins zijn te koop tussen de €6 en €7, maar de echte limited editions, zoals de met juwelen bezette pins, zijn voor een veel hogere prijs te koop.

Enkele zeldzame Disney-pinnen

Pinnaam Releasedatum Editiegrootte
Tweedle Dee en Tweedle Dum 2002 Beperkte editie
Karakter Kerstmis - Sneeuwwitje en Dopey 2007 300
Expeditie PINS - Droom juwelen Mickey Mouse 2008 Beperkte editie van drie
Cruisin' door de tijd Donald 2006 Ingelijste pinset - 25
Luchtportret 2003 Beperkte editie
The Figment Collection ingelijste set 2009 75

Online bronnen voor pinhandel

Je kunt veel leren over pinhandel via internetbronnen en handleidingen die je kunt kopen. Maar jij bent de uiteindelijke rechter over wat waardevol voor je is en wat je bereid bent te investeren.

  • Disney Online Pin Club en Store - Pinhandelaren nemen hun hobby serieus en Disney erkent dat met een uitgebreide site met vrijgegeven pins, toekomstige releases en meer.
  • Officiële Disney-pinkoopgids voor beginners - De eBay-koopgids biedt richting en inzicht in pinhandel voor beginners.
  • DizziPinz - De site biedt een gids voor pinhandel met informatie over hoe u aan de slag kunt gaan, meer betrokken kunt raken en meer kunt leren over de online wereld van Disney-pinhandel.
  • Tomart's Disneyana: Gids voor pinhandel - Een uitgebreide gids voor pins en pinhandel. Er zijn meerdere edities van de gids beschikbaar en niet alle gegevens worden herhaald van de ene editie naar de volgende.

De echte waarde van een pin

Voor de meeste verzamelaars ligt de zeldzaamheid en waarde van de Disney-pincollectie in wat de pin voor jou betekent. Als je om het personage, de pin geeft of waar je hem hebt opgepikt, dan heb je een toevoeging voor je ultra zeldzame Disney-pins.

Aanbevolen: