Hoe u eekhoorns uit de tuin kunt houden

Inhoudsopgave:

Hoe u eekhoorns uit de tuin kunt houden
Hoe u eekhoorns uit de tuin kunt houden
Anonim
Houd eekhoorns uit de tuin
Houd eekhoorns uit de tuin

Leren hoe je eekhoorns uit de tuin kunt houden, is iets dat elke tuinman moet doen. Hoewel eekhoorns leuk kunnen zijn om naar te kijken, eten ze ook veel en kunnen ze planten snel vernietigen door simpelweg door de tuin te rennen. In plaats van ze op te ruimen, kun je leren hoe je ze uit je tuin kunt houden.

Leer hoe je eekhoorns uit de tuin kunt houden

Eekhoorns kunnen op verschillende manieren schade toebrengen aan uw tuin, dus het is belangrijk om te leren deze vervelende wezens uit uw tuin te houden. Eekhoorns beschadigen bollen door ze op te graven. Deze harige kleine wezens halen ook vogelvoeders neer en graven planten op, inclusief je groenten. Sommigen zullen de bast van bomen afscheuren, wat tot ziekten leidt. Volg deze tips om tuingerelateerde eekhoornproblemen te voorkomen.

  • Leg aan het begin van het plantseizoen plastic gaas over de gebieden waar u bloemen en andere planten gaat planten. Dit werkt als een afschrikmiddel voor eekhoorns, omdat het pijn doet om in dit gebied te graven.
  • Plant hete pepers in grondbedden waar eekhoorns aan het graven zijn. De hete pepers zijn niet schadelijk voor de bodem of de planten, maar veroorzaken wel een licht brandend gevoel aan de poten van de eekhoorn, waardoor hij niet meer kan graven. Dit is ideaal voor een tuin die al aangetast is.
  • Maak een knoflookspray om op groenten en planten te spuiten om te voorkomen dat eekhoorns binnendringen. Kook enkele teentjes knoflook enkele minuten in een pan met water, zodat de knoflook in het water kan trekken. Eenmaal afgekoeld, doe het in een spuitfles en spuit een kleine hoeveelheid op je planten.
  • Gebruik bewegingssensorsproeiers in de vroege ochtend en late avonduren, wanneer de eekhoorns het meest waarschijnlijk van uw groenten zullen smullen. Als deze sproeiers gevoelig genoeg zijn, gaan ze aan als de eekhoorn het gebied binnenkomt. Uiteindelijk zullen ze stoppen met bezoeken.

Deze methoden om eekhoorns buiten te houden zijn ideaal voor situaties waarin je weet dat er een plaag is. Preventie is echter vaak het beste hulpmiddel om te voorkomen dat eekhoorns uw tuin vernielen.

Zorg ervoor dat uw tuin niet eekhoornvriendelijk is

Eekhoorns rennen graag langs bedrading en over de toppen van hekken. Ze voelen zich het meest op hun gemak in bomen. Wanneer bomen takken hebben dichtbij takken van andere bomen, maakt dit het voor eekhoorns een gemakkelijke manier om van de ene plaats naar de andere te komen zonder op de grond te hoeven vallen waar roofdieren zijn. Integendeel, eekhoorns springen van ledemaat naar ledemaat en hebben toegang tot elk gebied dat ze willen.

  • Het eerste preventiemiddel is dus het minimaliseren van het gemak waarmee u vanuit boomtakken uw tuin kunt betreden. Als je een moestuin hebt, zorg er dan voor dat er geen boomtakken overheen hangen. Snoei takken weg die een paar meter van de tuin verwijderd zijn. Dit zal ook het zonlicht in de tuin verbeteren.
  • Houd er rekening mee dat elk bouwwerk in de buurt van een tuin de mogelijkheid biedt voor eekhoorns om in te klimmen, inclusief je huis. Houd de tuin indien mogelijk uit de buurt van het huis, anders kunnen eekhoorns op en in de tuin klimmen.

Houd er ook rekening mee dat het belangrijk is om het juiste type hekwerk te gebruiken voor dieren zoals eekhoorns. Niet alle hekwerken zijn geschikt voor dit ongedierte, omdat ze zich door de meeste gaten kunnen wringen en er helemaal overheen kunnen klimmen. Als u een groot probleem heeft met eekhoorns en u een hekwerk als oplossing wilt gebruiken, volg dan deze tips.

  • Zorg ervoor dat de gehele buitenruimte van de tuin goed is omheind. Kies de kleinst mogelijke diameter gaten in het hekwerk.
  • Gebruik een plastic hekwerk of een hekwerk van gaas waar eekhoorns niet op kunnen klimmen omdat het hun poten bezeert.
  • Vergeet de bovenkant niet. Afhankelijk van de grootte van de tuin, wil je misschien een geïmproviseerd gaasdeksel voor de tuin maken dat je erop en eraf kunt zetten als je erin moet zijn. Dit is niet eenvoudig en het kan een dure oplossing zijn.

Leren hoe je eekhoorns uit de tuin kunt houden is geen gemakkelijke taak en in sommige gevallen kan het nutteloos zijn. Niettemin zul je, door een paar van deze trucs te gebruiken, minder eekhoorns je tuin zien binnendringen.

Aanbevolen: