Hoe u katten uit uw tuin kunt houden

Inhoudsopgave:

Hoe u katten uit uw tuin kunt houden
Hoe u katten uit uw tuin kunt houden
Anonim
Kattenzitting in achtertuingras
Kattenzitting in achtertuingras

Je kunt leren hoe je katten uit je tuin en tuin kunt houden. Een paar eenvoudige technieken kunnen katten ervan weerhouden uw tuin binnen te gaan of grote schade aan te richten in uw tuin.

Kippengaas voorkomt dat katten graven

Een heel eenvoudige techniek is om kippengaas op de grond te leggen. Je planten zullen door de openingen groeien, maar katten kunnen niet graven. In tegenstelling tot verschillende soorten kunststof spijkermatten die de pootjes van de kat kunnen beschadigen, is deze methode onschadelijk voor de kat. Als de kat in een verhoogd bed springt, zal het kippengaas de voetzolen niet beschadigen zoals verhoogde stekels dat zouden kunnen doen. De kat zal zich onmiddellijk realiseren dat de toegang tot vuil wordt geblokkeerd door de draad.

  1. Knip de draad 2,5 cm langer en breder dan het verhoogde bed.
  2. Buig de draad zodat deze in de ruimte tussen het vuil en het frame glijdt.
  3. Je kunt er de voorkeur aan geven de draad precies op de juiste maat af te knippen en langs de zijkanten vast te zetten met aarde, een paar stenen, stenen of kiezelstenen.
  4. Je kunt ook kippengaas gebruiken voor bedden in de grond en deze vastzetten met potplanten, rotsen, stenen of tuinbeelden.

Aluminiumfolie kan katten weghouden

Katten zijn gemakkelijk bang, vooral door geluid en licht. Aluminiumfolie biedt beide. Het is licht van gewicht, maar zeer luidruchtig en glanzend. Je kunt een paar vellen rond je planten leggen, maar zorg ervoor dat je niet te veel reflecterende warmte genereert. Je kunt ook een touwtje langs de zijkanten van een verhoogd bed of tuinrij binden en er aluminiumfolie aan ophangen door een kant van het lange zeil over het touwtje te plooien. De aluminiumfolie v alt onder het touwtje en ritselt bij de minste bries.

Benodigdheden voor het rijgen van aluminiumfolie

  • Rol lichtgewicht aluminiumfolie
  • String of touw
  • 4" - 12" of grotere inzetten
  • Hamer
  • Meetlint

Instructies

  1. Meet de lengte van het bed of de rij.
  2. Meet de breedte van de aluminiumfolie
  3. Meet de benodigde hoogte voor de palen, zodat de folie 2,5-5 cm boven de grond is.
  4. Steek palen in de grond aan beide zijden van het verhoogde bed of de rij.
  5. Knip het touw of touw lang genoeg af om het aan elk uiteinde van de inzet aan elke kant te bevestigen.
  6. Haal de rol aluminium uit de doos.
  7. Rol de aluminiumfolie langzaam uit, waarbij de lengte langs het touw loopt.
  8. Krim de bovenrand van de aluminiumfolie over het touwtje, zodat de breedte van het touwtje naar beneden hangt. Dit proces gaat sneller als je samenwerkt met een partner die de rol vasthoudt terwijl je de folie krimpt.
  9. Ga door met het krimpen van de folie over het touw tot je het einde van de zijkant van het verhoogde bed of het einde van de rij hebt bereikt. Herhaal aan de andere kant.
  10. Gebruik kleinere stukken folie om de twee uiteinden af te dichten, op dezelfde manier als waarop je de lengtes deed.
  11. Zorg ervoor dat de aluminiumfolie een beetje overtollig is langs de lijn, zodat deze bij het minste briesje veel geluid zal maken.
  12. Zorg ervoor dat de reflectie van het aluminium niet te veel warmte creëert die je planten kan beschadigen.
  13. Een andere techniek is om de aluminiumfolie tussen rijen op de grond af te rollen en deze aan elk uiteinde te verankeren.
Folie over verhoogd tuinbed
Folie over verhoogd tuinbed

Katten omleiden met een nieuwe zandbak

Katten gebruiken hun klauwen graag om in bomen te krabben en in uw tuin te graven. Dit laatste wordt meestal geassocieerd met het gebruik van uw tuin als natuurlijke kattenbak. U kunt dit soort gedrag afleiden door een zandgedeelte buiten uw tuin aan te leggen, zodat de katten daar hun behoefte kunnen doen in plaats van in uw tuin.

De nieuwe sandbox gebruiken

Er is geen garantie dat de katten aangetrokken zullen worden tot hun nieuwe zandbak, maar het kan de moeite waard zijn om er een te maken als het ze uit je tuin houdt. Je moet de zandbak buiten regelmatig schoonmaken.

Grind, rotsen en plastic mulch

Je kunt grind of stenen in tuinbedden gebruiken om de grond te bedekken, zodat katten niet kunnen graven. Als je groenten kweekt, zoals tomaten en paprika's, wordt rode tomatenmulch (plastic) gebruikt om de productie te verhogen en dient het ook als een goede barrière tegen gravende katten. Een ander type folie is een onkruidremmende mulch die als afschrikmiddel kan dienen.

Bewegingsgeactiveerde apparaten

Je kunt een bewegingsgeactiveerd sprinklersysteem installeren dat wordt geactiveerd wanneer een kat of ander dier voor de sensor oversteekt. Een ander door beweging geactiveerd afweermiddel is een infraroodsensor die beweging detecteert en een intens ultrasoon geluid/signaal uitzendt dat alleen dieren kunnen horen.

Sprinkler in een tuin
Sprinkler in een tuin

Voorkom dat katten vuilnisbakken plunderen

Als katten je vuilnisbakken plunderen, is de kans groot dat andere dieren dat ook doen. De eenvoudigste oplossing is om je afval te beveiligen, zodat het niet toegankelijk is.

  • Rol de afvalbak in je garage tot de afvaldag.
  • Weeg het deksel van de vuilnisbak met een baksteen, blok of steen.
  • Gebruik een betere vuilnisbak met een veilig deksel, zoals het type dat gemeenten gebruiken waarbij het deksel scharniert, aan de andere kant overlapt en moet worden opgetild om te openen.

Bepaal de oorsprong van katten

Katten plunderen vuilnisbakken om maar één reden: honger. Als je je buren kent, vraag dan of de ondeugende katten van hen zijn of van de huisdieren van een andere buur. Als de katten verwilderd zijn, hebt u de mogelijkheid om ze onder uw hoede te nemen en ze regelmatig te voeren, of om ze in de val te lokken en over te dragen aan de plaatselijke dierenbescherming, wat betekent dat de katten hoogstwaarschijnlijk zullen worden geëuthanaseerd.

Katbestendig buiten uw huis

Er zijn veel redenen waarom katten inbreuk maken op uw ruimte, afgezien van het zoeken naar voedsel. Ze zoeken ook beschutting, niet alleen tegen slecht weer, maar ook tegen roofdieren. Controleer uw woning op mogelijke schuil-/beschuttingsplekken, zoals onder een veranda of terras. Je kunt deze gebieden beveiligen met barrières.

Kat Verstopt In De Achtertuin
Kat Verstopt In De Achtertuin

Gebruik insectenwerende middelen om katten weg te houden

Je kunt alle commerciële insectenwerende middelen proberen die zijn ontworpen om geuren af te geven die katten aanstootgevend vinden. Misschien geeft u de voorkeur aan een meer natuurlijke methode met essentiële oliën en maakt u uw eigen kattenafweermiddelen met een paar druppels op wattenbolletjes. Je kunt ook kruiden planten, zoals pepermunt, citroenmelisse, rozemarijn en lavendel, omdat katten niet van deze geuren houden.

Hoe u katten uit uw tuin kunt houden

Of u nu een tuin of aangelegde tuin probeert te beschermen, er zijn verschillende manieren waarop u kunt voorkomen dat katten op uw terrein blijven hangen. Misschien ontdek je dat je een combinatie van verschillende technieken nodig hebt om effectief te zijn.

Aanbevolen: