Hoe zich te ontdoen van eekhoorns

Inhoudsopgave:

Hoe zich te ontdoen van eekhoorns
Hoe zich te ontdoen van eekhoorns
Anonim
Eekhoorns op boomstronken
Eekhoorns op boomstronken

Als je wilt leren hoe je van vervelende eekhoorns afkomt, moet je anders naar je tuin en tuin kijken. Vanuit het perspectief van een aardeekhoorn kunnen uw tuin en tuin een speeltuin en een spannende plek zijn om te verkennen.

Houd uw tuin en tuin schoon

Eekhoorns houden van stapels en stapels. Het klinkt misschien simplistisch, maar je tuin en/of tuin netjes houden is de eerste stap om van eekhoorns af te komen. Stapel geen planken, stenen en andere materialen op elkaar. Bosjes en gebieden waar de kans bestaat om in het wild te groeien met overwoekerde vegetatie zijn eersteklas grondbezit voor aardeekhoorns. Als u een composthoop heeft, reorganiseer of vervang deze door een afgesloten en ondoordringbare composthoop. Dit gravende ongedierte vindt het heerlijk om hoekjes en gaatjes te vinden en je gestapelde houtstapel vlak naast de tuin is voor de meeste mensen als chocoladesuikergoed.

Maak uw tuin minder aantrekkelijk voor aardeekhoorns

Uw plantenkeuze, tuiniergewoonten en zelfs uw keuze aan tuinaccessoires kunnen de problemen met eekhoorns helpen verlichten.

Bloembedden

Eekhoorns zijn gravers, dus je bloembed of verhoogde tuinbed is alsof je een etensbel voor ze luidt. Chipmunks graven uw bloembollen vrijwel meteen op nadat u ze plant. Je kunt bloemen planten waar aardeekhoorns niet van houden, zoals irissen, petunia's, leeuwebekjes, lantana's en narcissen.

Moestuinen

Oogst de groenten in uw tuin regelmatig. Probeer te voorkomen dat groenten op de grond liggen. Dit is als een open uitnodiging voor de aardeekhoorns om te komen smullen.

Fruitbomen en bessenstruiken

Als de fruitbomen en bessenstruiken rijp zijn, zorg er dan voor dat je ze oogst. Nogmaals, als er fruit of bessen op de grond vallen, zullen de eekhoorns in de buurt zijn om ze te oogsten.

Vogelvoeders verleiden eekhoorns

Een actieve vogelvoeder geeft deze kleine man een feestmaal op de grond. Installeer een vogelvoederbak die voorkomt dat het zaad op de grond wordt verspreid, of ruim regelmatig de vogels op.

Chipmunk natuurlijke afweermiddelen

Sommige mensen hebben veel geluk met het gebruik van onschadelijke insectenwerende middelen, terwijl anderen geen verandering zien in hun aardeekhoornplaag. Je kunt er een of twee proberen om te zien of ze effect hebben op het afstoten van de eekhoorns. Elk geurafweermiddel dat u gebruikt, heeft een houdbaarheidsdatum. Die cyclus kan worden verkort door regenbuien.

Kruiden die aardeekhoorns afstoten

Sommige kruiden zijn natuurlijke afweermiddelen voor de reukzintuigen van een aardeekhoorn. Je kunt wat kruiden, zoals kaneel en cayennepeper, rond je tuin strooien om aardeekhoorns af te weren. U kunt besluiten om kruiden in uw tuin en/of tuin te planten voor enkele veranderingen in het landschap waarvan bekend is dat ze aardeekhoorns afstoten, zoals pepermunt, bieslook, bijenbalsem en echinacea.

Knoflook- en hete peperspray

Knoflook is zeer aanstootgevend voor eekhoorns, dus je kunt knoflookbollen planten in delen van je tuin die worden aangevallen. Je kunt ook een aanstootgevend vloeistofafstotend middel maken. Benodigdheden voor een spray zijn onder meer:

  • Plastic kan van 1 gallon
  • 2 knoflookbollen
  • 3 tot 4 chilipepers
  • Kaasdoek
  • Tuinspuit
Tuinders spuiten planten
Tuinders spuiten planten

Instructies:

  1. Snijd twee bollen knoflook in stukken.
  2. Hak drie tot vier hete chilipepers in stukken.
  3. Doe de knoflook en paprika in de keukenmachine en pulseer tot het niet helemaal een pasta is.
  4. Vul een literkan voor ¾ vol met water.
  5. Voeg het mengsel van knoflook en chilipeper toe met een lepel.
  6. Dop de plastic kan en schud de inhoud krachtig.
  7. Je kunt de oplossing onmiddellijk gebruiken of 24 uur laten doordringen.
  8. Gebruik een kaasdoek en giet de inhoud van de kan in een tuinsproeier, zodat de kaasdoek eventuele brokken en stukjes eruit filtert.
  9. Bevestig de veldspuit en gebruik de gefilterde oplossing om uw tuin te besproeien.
  10. Richt op favoriete aardeekhoorngebieden.
  11. De knoflook/peper-oplossing is ook een geweldige methode om insectenplagen te bestrijden.
  12. Herhaal elke twee weken of vaker als je regelmatig regenbuien hebt.

Menselijk haar

Net als bij veel dieren jaagt de menselijke geur eekhoorns weg. Je kunt haar van haarborstels oogsten en over je tuin en/of tuin verspreiden. Sommige tuinders gebruiken hun plaatselijke kapsalon door een wekelijks schema op te stellen voor het ophalen van haarknipsels.

Mottenballen Stand-by Afweermiddelen

Een van de oudste en meest populaire afweermiddelen tegen aardeekhoorns zijn mottenballen. Je kunt deze in je tuin plaatsen, vooral waar je eekhoornactiviteit opmerkt, zoals holen en het kauwen van planten.

Humane vallen

Als je geen alternatief hebt, kun je besluiten een humane val te gebruiken en je kleine ongedierte eenvoudigweg naar een andere locatie te verdrijven. Zorg ervoor dat er in jouw gebied geen beperkingen gelden voor het vangen en verplaatsen van dieren.

De beste manieren vinden om van Chipmunks af te komen

Er zijn veel manieren waarop je de invasie van eekhoorns in je tuin of erf kunt tegengaan. Het is altijd het vriendelijkst om menselijk te zijn, welke methode je ook kiest.

Aanbevolen: