17 beste planten voor bestuivers om uw tuin levendig te houden

Inhoudsopgave:

17 beste planten voor bestuivers om uw tuin levendig te houden
17 beste planten voor bestuivers om uw tuin levendig te houden
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Breng hommels naar je tuin, zoemende kolibries in je leven, en het gefladder van vlinders in je hart. Kaas? Ja. Maar je kunt ons niet vertellen dat er zoiets is als het zien van je kleine stukje hemel gevuld met bestuivers, zwevend, zoomend en zwevend van bloem naar bloem. Leef de droom en de dagdroom van het cottagecore-leven, met een leven dat rijk is aan enkele van de beste bestuiversplanten.

Asters

Afbeelding
Afbeelding

Geef die bestuivers iets om over te zoemen als de lente en de zomer beginnen te vervagen met asters. Deze zullen uw tuin sieren van midden tot laat in de zomer tot en met de herfst. En beter nog: je kunt variëteiten vinden die klein zijn, en sommige kunnen wel 1,80 meter hoog worden.

Kroontjeskruid

Afbeelding
Afbeelding

Laat je kroontjeskruid alle bijen naar de tuin brengen. Zoals de naam al doet vermoeden, is Kroontjeskruid een plant die blijft geven en jaar na jaar terugkomt. Dit maakt het een uitstekende keuze voor mensen die elk jaar zonder veel moeite bestuivers willen aantrekken.

Bijenbalsem

Afbeelding
Afbeelding

Prachtig en geurig? Het is begrijpelijk dat dit een populaire bestemming zal zijn voor bestuivers, maar ook voor u terwijl u van uw tuin geniet. Kies je favoriet uit wit, roze en paars.

Pica Bella Zonnehoed

Afbeelding
Afbeelding

Je kent deze misschien niet bij naam, ik heb toegegeven dat zonnehoeden meer dan eens "wilde bloemen" worden genoemd als hun naam mij ontgaat, maar ze zullen je hart stelen en geliefd zijn bij alle bijen of vlinders die erover struikelen jouw tuin.

Blazing Stars

Afbeelding
Afbeelding

Schitterende paarse toppen die van uw tuin van de zomer tot de herfst een must-stop plek maken voor bestuivers? Plant brandende sterren. Met zoveel bloesems kun je je tuin vullen met een constant gezoem en gezoem van bestuivers.

Calendula

Afbeelding
Afbeelding

Deze zonnige bloemen zijn een neef van het madeliefje en trekken niet alleen de aandacht van alle bestuivers die rondzweven, maar het is ook moeilijk om je aandacht ervan af te leiden. Probeer de tijd niet uit het oog te verliezen dat je hier verliefd op wordt.

Goudsbloemen

Afbeelding
Afbeelding

Net toen je dacht dat goudsbloemen de tuin van vorig jaar waren, denk dan nog eens goed na. Deze klassiekers zijn niet alleen een populaire keuze vanwege hun lage onderhoudsbehoeften, maar ook vanwege hun vermogen om de verzengende hitte te weerstaan. Deze brengen de bijen naar de tuin.

Lavendel

Afbeelding
Afbeelding

Geef je honingbijen en hommels wat liefde en een boost voor hun honing, met lavendel. Sla deze niet vanaf het zaad op. Haal in plaats daarvan aan het begin van het seizoen een paar kleinere exemplaren uit de winkel en geniet net zoveel van deze bloesems en hun geur als je kleine gele vrienden.

Anijs Hysop

Afbeelding
Afbeelding

Deze toppen doen je denken aan schitterende sterren met hun hoge paarse stengels. Zorg ervoor dat u ze aan uw gazon toevoegt, want ze zullen als een lopend vuurtje opduiken. Aan de andere kant, hoe meer bloemen, hoe meer bestuivers er zullen komen.

Zonnebloemen

Afbeelding
Afbeelding

Je kent en houdt van zonnebloemen, en dat geldt ook voor je favoriete bestuivers. Hoge zonnebloemen, kleurrijke zonnebloemen, felgele zonnebloemen. Plant een selectie of blijf bij één soort. Dat is het zonnige leven.

Zinnia's

Afbeelding
Afbeelding

Zinnia's belonen je niet alleen met bloemen de hele zomer lang en tot diep in de herfst, maar je bestuivers zullen wekenlang een plek hebben om te landen nadat de andere knoppen zijn weggevallen. Geniet van de vlinders die naar je tuin komen.

Guldenroede

Afbeelding
Afbeelding

Deze maken deel uit van de asterfamilie en vullen uw tuin van juli tot bijna oktober. En als je wilt dat deze bloemen aan alle partijen blijven worden gegeven, kun je de bloemen verwijderen zoals ze willen.

Bachelorknopen

Afbeelding
Afbeelding

Ook bekend als korenbloemen, je zult meteen begrijpen waar de inspiratie voor korenbloemblauw vandaan komt. Zet deze op een plek waar ze in de volle zon kunnen staan, zodat je er jaar na jaar van kunt genieten.

Basilicum

Afbeelding
Afbeelding

Laat de basilicum alleen bloeien als je er zelf niet van kunt genieten. Het is ook een geweldige manier om basilicum te redden dat je per ongeluk laat bloeien. Wat de reden ook is voor je bloeiende basilicum, bestuivers zullen je dankbaar zijn.

Black-Eyed Susans

Afbeelding
Afbeelding

Geen enkele wilde bloem trekt bestuivers aan zoals Susan met de zwarte ogen. Hertenbestendige bloemen die goud gloeien in de zon. Van juni tot augustus kunt u samen met uw bestuivers van deze bloemen genieten. Overal tussen de 15 en 10 cm hoog verspreiden de bestuivers de zaden van deze bloemen, zodat iedereen er jarenlang van kan genieten.

Lieve Alyssum

Afbeelding
Afbeelding

Een zoet geurende bloem, zoete alyssum, is gemakkelijk te verzorgen en je wordt snel beloond omdat deze vrij snel groeien. Ze duiken jaar na jaar weer op, hoewel ze de neiging hebben rond te dwalen. Maar jij en al die bestuivers zullen dat niet erg vinden.

Leeuwebekjes

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel leeuwebekjes eenjarige planten zijn, verspreiden deze zaden zich dankzij de bestuivers die ze aantrekken. Je zult deze bloesems zien boordevol mollige hommels, die stuntelen over het stuifmeel. Sluit je ogen en geniet van de rustige buzz die ze je geven.

Bloemen voor je bestuivervriendjes

Afbeelding
Afbeelding

Moedig de bijen, vlinders en alle bestuiversvriendjes in je leven aan om bij je tuin langs te gaan en te genieten van alles wat je bloesems te bieden hebben. Je kunt genieten van je middagkoffie met het zachte geroezemoes, gezoem en de schoonheid van deze werkers, en jullie kunnen allemaal genieten van de rijkdommen die de natuur te bieden heeft.

Aanbevolen: