Hoe je een overlevingspakket maakt voor kamperen en andere buitenavonturen

Inhoudsopgave:

Hoe je een overlevingspakket maakt voor kamperen en andere buitenavonturen
Hoe je een overlevingspakket maakt voor kamperen en andere buitenavonturen
Anonim
Inhoud van een overlevingspakket
Inhoud van een overlevingspakket

Stel je voor dat je aan het kamperen bent en de wind blaast je primaire schuilplaats weg, of iemand ervaart een levensbedreigend incident. Wat doe je? Hoe ver u ook van huis bent, zorg ervoor dat u niet onvoorbereid wordt betrapt op een ernstige noodsituatie. Bescherm uzelf en uw gezin door een doe-het-zelf-overlevingspakket klaar te maken.

Waarom een zelfgemaakte overlevingskit bouwen voor op de camping?

Waarom zou je een zelfgemaakt overlevingspakket voor op de camping samenstellen als er al genoeg sets op de markt zijn die je kunt kopen? Door je eigen overlevingspakket te bouwen, bespaar je meestal geld, wat geweldig is, maar dat is niet de enige reden. Je wordt eigenaar van je overlevingspakket als je het zelf bouwt, en je kunt er ook een veel persoonlijker pakket van maken.

Je overlevingspakket moet niet alleen de algemene benodigdheden bevatten die elk pakket kan bevatten, maar ook items die zijn ontworpen met specifieke familieleden in gedachten. Als een lid van uw gezin specifieke gezondheidsbehoeften heeft, wilt u daar rekening mee houden terwijl u uw pakket vult met alle noodzakelijke items. Voeg bijvoorbeeld snoeprepen en een paar pindakaascrackers toe voor mensen met de diagnose diabetes of mensen met een lage bloedsuikerspiegel. Als een familielid allergisch is voor bijensteken, moet u mogelijk ook epinefrine toevoegen. Zelfs als niemand een ernstige allergie heeft, is het opnemen van een antihistaminicum in de kit nog steeds belangrijk.

Een overlevingspakket bouwen

De grootte van je kit hangt af van het aantal items dat je toevoegt. In sommige gevallen wilt u misschien twee verschillende kits maken. Eén met eten en drinken en de andere met artikelen voor de behandeling van verwondingen, ziekten en algemene overlevingsbehoeften. Als u van plan bent uw overlevingspakket voor het kamperen in een rugzak mee te nemen, hoeft u alleen het essentiële mee te nemen, omdat de ruimte schaars zal zijn. Toch is het belangrijk dat je je uitrusting aan je rugzak toevoegt in geval van nood. Hieronder volgt een lijst met items die in je zelfgemaakte overlevingspakket voor op de camping terecht zouden moeten komen.

Man handen slijpen mes buitenshuis
Man handen slijpen mes buitenshuis

Zakmes of mes

Dit is waarschijnlijk het meest essentiële item in je overlevingspakket. Als je een Zwitsers zakmes meeneemt, heb je in feite meerdere items in één, waaronder een vijl, schaar, pikhouweel, blikopener, flesopener en misschien zelfs een vork en lepel. Deze multitools kunnen vooral handig zijn voor mensen die meerdaagse avonturen plannen, omdat ze weinig ruimte hebben en weinig gewicht kunnen dragen. Zorg ervoor dat het mes dat je meeneemt scherp genoeg is om takken af te snijden en te snijden, omdat je ze misschien nodig hebt om vuur te maken. Je bent echter niet beperkt tot zakmessen of multitools; sommige mensen geven de voorkeur aan kleine machetes in plaats van messen, maar zorg ervoor dat je er gemakkelijk mee overweg kunt.

Overlevingshandleiding

Heb je echt aanwijzingen nodig over hoe je kunt overleven? In sommige gevallen moet u misschien raadplegen wat u moet doen in noodsituaties, zoals snijwonden, slangenbeten, enz. Zorg ervoor dat u uw tipblad lamineert om het droog te houden tijdens natte omstandigheden, en houd uw informatie zo actueel mogelijk. Op dezelfde manier is het een goed idee om andere papieren ephemera op te nemen die je kunnen helpen gemakkelijker door de wildernis te navigeren, zoals veilige dingen om te eten als je in de omgeving moet foerageren.

Waterdicht papier

Hopelijk zul je dit item nooit nodig hebben, maar waterdicht papier is een geweldige manier om notities achter te laten voor anderen die misschien naar je op zoek zijn. Het kan verontrustend zijn om te bedenken dat je dit soort papier nodig hebt om berichten achter te laten als het ergste scenario zich voordoet, maar het is altijd een beter idee om de kans te hebben dan helemaal niet de kans te krijgen.

Touw of koord

Veel survivalisten geven de voorkeur aan Paracord vanwege de stevige constructie en sterkte. Je zult minstens 25 voet touw of koord in je uitrusting willen stoppen, en misschien wil je een deel ervan om je rugzak of de schacht van je grotere mes wikkelen voor opslag (als je het mes in een buitenzak van je tas bewaart). de kit of je rugzak).

Fluitje

Dit is een essentieel item voor je overlevingspakket. Een fluitje kan worden gebruikt om degenen te helpen die naar je op zoek zijn, een signaal te geven aan degenen die uit het kamp zijn afgedwaald en zelfs ongewenste beestjes weg te jagen.

lucifers en lichter

Dat klopt; je moet beide in je overlevingspakket opnemen. Lucifers zijn handig om op te bergen, maar ze kunnen ook gemakkelijk nat worden. Een aansteker staat gelijk aan veel lucifers en is gemakkelijk in te pakken. Waterdichte aanstekers zijn duurder dan die van drogisterijen, maar ze zijn betrouwbaarder als je naar een gebied reist dat bekend staat om de regenval.

Magnesium en vuursteenstaaf

Het kunnen opbouwen van een start en vuur is een van de belangrijkste stappen in een overlevingssituatie. Hier is een korte handleiding voor het gebruik van de vuurstenen staaf om vuur te maken:

  1. Scheer een deel van het magnesium af, zodat er een klein hoopje spaanders ontstaat.
  2. Plaats het uiteinde van de vuursteenstaaf in de spaanders en laat de botte kant van het mes meerdere keren langs de staaf glijden totdat de magnesiumstaaf ontbrandt.
  3. Eenmaal aangestoken, moet je geleidelijk kleine takjes aan het vuur toevoegen, dus zorg dat je die ook bij de hand hebt.

Vislijn

Vislijn heeft een groot aantal toepassingen en neemt niet veel ruimte in beslag in je uitrusting. De lijn kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een vis te vangen, maar je kunt ook een strik maken voor het vangen van kleine dieren, of een schuilplaats bouwen door takken en zeilen aan elkaar te binden.

EHBO-doos

Dit omvat verbandmiddelen, antibioticazalf, een hechtingsset, alcoholdoekjes, aspirine en medicijnen tegen diarree. Je kunt kleine of uitgebreide EHBO-koffers online vinden of bij plaatselijke outdoorwinkels.

Extra overlevingspakketitems

Naast al deze items moet het volgende ook aan je overlevingspakket worden toegevoegd:

  • LED-zaklamp
  • Vergrootglas
  • Spiegel
  • Vishaken
  • Analoog kompas
  • Naaigerei
  • Overlevingsdeken
  • Waterzuiveringstabletten en rietje
  • Ducttape
  • Zipzakken
  • Klein kookblik
  • Multitool
  • Speciaal, duurzaam waterreservoir
  • Papieren kaart

Hoe u uw overlevingspakket kunt aanpassen

Afhankelijk van het soort kampeer- of buitenavonturen dat je het vaakst beleeft, kan het overlevingspakket dat je het beste van pas zal komen er heel anders uitzien dan dat van je beste vriend. Omdat het doel van het inpakken van een overlevingspakket is om ervoor te zorgen dat je voorbereid bent op gevaarlijke situaties, wil je ook dingen inpakken die je daadwerkelijk tegen kunt komen. Bekijk enkele van de verschillende items die je misschien wilt toevoegen voor een paar van de leuke buitenactiviteiten waar mensen van genieten:

Winterwandelen of kamperen

Als je midden in de winter door de buitenlucht slentert, loop je mogelijk het risico op blootstelling, onderkoeling en sneeuwstormen. Om jezelf tegen dergelijke calamiteiten te beschermen, probeer je overlevingspakket te vullen met items zoals:

  • Handwarmers (elektrisch of niet-elektrisch)
  • Handschoenen
  • Waterdichte aansteker
  • Opvouwbare metalen schep
  • Nooddeken
  • Bouwtape
  • Sokken
Familiekamperen in de wintervakantie
Familiekamperen in de wintervakantie

Wandelen met bekende medische aandoeningen

Als jij, of iemand in je groep, een bekende medische aandoening heeft, vergeet dan niet om je overlevingspakket klaar te maken met de juiste medicijnen of medische hulpmiddelen om ervoor te zorgen dat iedereen op de juiste manier kan worden behandeld. Dit zijn enkele dingen die je zou kunnen overwegen om toe te voegen aan je overlevingspakket:

  • Gaas
  • Antihistaminica (actueel en oraal)
  • Jodium
  • Braces (enkel, knie, pols, etc.)
  • Vlindersluitingen
  • Verbanden
  • Twee of drie dagen aan persoonlijke recepten
  • Inhalator
  • EpiPen
Vrouw wandelaar rust op pad
Vrouw wandelaar rust op pad

Wandelen of kamperen bij slecht weer

Het maakt niet uit hoe vaak je het weer controleert voordat je aan een buitenavontuur begint, er is altijd de kans dat Moeder Natuur zich tegen je keert. Als je denkt dat je naar een gebied gaat waar slecht weer gebruikelijk is (waar bijvoorbeeld plotselinge overstromingen kunnen optreden), dan wil je een overlevingspakket aanpassen om je door een weergerelateerde noodsituatie te loodsen. Hier zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden, ook in uw overlevingspakket bij slecht weer:

  • Nooddeken
  • Flare gun
  • Touw
  • Regenzeil/jas
  • Weerradio
  • Zonnebrandcrème
  • Water
  • Waterdichte aansteker
  • GPS-locator
Man betrapt tijdens een regenbui tijdens het kamperen
Man betrapt tijdens een regenbui tijdens het kamperen

Overleven begint met voorbereiding

Nadat je je eigen overlevingspakket hebt gebouwd, bedenk dan waar je van plan bent te kamperen en stel je de omstandigheden voor waarin je mogelijk andere items nodig hebt. Als je eenmaal je aangepaste overlevingspakket klaar hebt, laat het dan jarenlang geen stof verzamelen voordat je het weer openmaakt. Zorg ervoor dat u er een gewoonte van maakt om uw benodigdheden te controleren en alles in uw uitrusting aan te vullen waarvan u mogelijk meer nodig heeft. Overleven begint immers met voorbereid zijn.

Aanbevolen: