Zomerbijbelkampthema's

Inhoudsopgave:

Zomerbijbelkampthema's
Zomerbijbelkampthema's
Anonim
Kinderen in het Bijbelkamp lezen buiten
Kinderen in het Bijbelkamp lezen buiten

Soms is het moeilijk om elke zomer een nieuw thema te bedenken voor de vakantiebijbelschool (VBS). De sleutel is om ruim vóór de kampdata van uw kerk op zoek te gaan naar kerkkampthema's, zodat u voldoende tijd heeft om u voor te bereiden. De volgende suggesties bieden een verscheidenheid aan activiteiten die het thema tot leven brengen en het evenement leuk maken voor kinderen.

Tien Vakantie Bijbelkamp Thema-ideeën

Laat je fantasie de vrije loop met deze suggesties voor christelijke kampthema's. Gebruik ze als uitgangspunt en voel je vrij om je eigen activiteitsideeën op te nemen zodra de inspiratie toeslaat.

Sportkamp

Gebruik 1 Timotheüs 4:7 als sleutelvers en gebruik sport als middel om kinderen te leren 'de race te beëindigen'. Dit is ook een geweldig thema om te gebruiken tijdens de Olympische Spelen, en het kan worden aangepast voor kinderen van elke leeftijd.

  • Crafts: Knutselen kan bestaan uit het versieren van frisbees en sportpetten.
  • Snacks: Serveer wat popcorn "sportballen" en Gatorade als thema-snacks.
  • Stories: Gebruik een verhaal zoals Daniël en de leeuwenkuil uit Daniël 6 als basis voor je thema. Paulus' eigen zendingsreizen laten ook zien hoe christenen de race goed kunnen uitzitten. Handelingen 13:1-4 is een goede plek om passages te vinden die je kunt delen.
  • Muziek: Muziek moet traditionele hymnes bevatten en kan ook sport- en gevechtsliederen bevatten, zoals 'Eye of the Tiger'.
  • Games: Elke dag van VBS kan zich op een andere sport concentreren. Dag één zou bijvoorbeeld kunnen draaien om basketbal, dag twee om honkbal, dag drie om atletiek, enzovoort.

Het grote avontuur

Een kamp met een avontuurlijk thema biedt zoveel mogelijkheden. Dit thema is er een waar vrijwel elke leeftijdsgroep dol op zou zijn, omdat je nooit te oud bent voor een avontuur. Bedenk eerst waar uw "avontuur" zal plaatsvinden: regenwoud, het Wilde Westen, bergbeklimmen, jungle, outback, ten zuiden van de grens, Europese trektocht of welk ander avontuur u maar kunt bedenken. Versier uw kampeerterrein zodat het echt lijkt alsof u op de door u gekozen bestemming bent. Plan vervolgens de activiteiten rondom die locatie.

  • Crafts: Kinderen kunnen knutselwerkjes maken zoals versierde waterflessen en kartonnen verrekijkers en kompassen.
  • Snacks: Biedt snacks die typerend zijn voor voedsel dat past bij uw denkbeeldige locatie. Bananen en ander tropisch fruit passen bijvoorbeeld goed bij een regenwoudthema, terwijl een snackachtige trailmix past bij een bergbeklimmend thema.
  • Stories: Het verhaal van Jozef, dat te vinden is in Genesis 37, biedt een goed voorbeeld van hoe het gaan op Gods avontuur je altijd naar de juiste plek leidt. Het verhaal van Jona is ook een goed verhaal om te gebruiken. In Jona 1-4 ontvlucht Jona Gods geboden en komt terecht in de buik van een walvis. Natuurlijk zijn er ook andere avonturen in de Bijbel, en dit soort thema's leent zich voor enige creativiteit.
  • Muziek: Speel muziek af die bij je avontuur past, zoals Mariachi-muziek voor een South of the Border-thema, of gebruik Indiana Jones-themamuziek.
  • Activiteit: Een avontuurlijke wandeling past goed bij dit thema. Maak een pad naar buiten en verstop onderweg bijbelverzen die vertellen over grote avonturiers, zoals Mozes. Stop op elk punt waar je een vers hebt verborgen, moedig de kinderen aan om het te vinden en bespreek vervolgens waarom die persoon avontuurlijk was en hoe het kan worden toegepast op het leven van de kinderen.

Koninkrijksthema's

Ridders, koningen, koninginnen, prinsen en prinsessen zijn allemaal geweldige thema's om mee te werken. U kunt uw VBS-ruimte decoreren zodat het op een kasteel lijkt. Dit thema is waarschijnlijk het meest geschikt voor kinderen tot en met het derde leerjaar, maar kinderen uit het vierde en vijfde leerjaar kunnen er plezier aan beleven als de nadruk ligt op ridders en veldslagen.

  • Crafts: Maak kronen van pijpenragers of bouwpapier. Maak een pantser van aluminiumfolie en karton en praat over het aantrekken van Gods wapenrusting.
  • Snacks: Serveer koekjes in de vorm van kastelen.
  • Stories: Breng de week door met het concentreren op de verhalen van koning David uit 2 Samuël 5, koning Salomo uit 1 Koningen en natuurlijk Jezus Christus als de komende Koning uit Lucas 2.
  • Music: Speel nummers als 'Onward Christian Soldiers' en 'Be Still, God Will Fight Your Battle'. Je kunt andere jeugdaanbiddingsliederen opnemen als ze bij het thema passen.
  • Activiteit: Organiseer een ouderwets steekspel, compleet met speelgoedpaarden op stokken en zwaarden gemaakt van karton en aluminiumfolie.

Ark van Noach-thema

Vooral jonge kinderen zullen genieten van het thema Ark van Noach, vergezeld van een leuk knutselwerkje. Het verhaal van Noach herinnert ons eraan dat God ons soms roept om dingen te doen die onmogelijk lijken, maar bij God zijn alle dingen mogelijk.

  • Crafts: Gebruik klei om een ark en dieren te maken, of maak dierenmaskers van karton en bouwpapier.
  • Snacks: Dierencrackers en selderij met pindakaas en rozijnen. of mieren op een boomstam, maak geweldige snacks voor dit thema.
  • Stories: Vertel het verhaal van Noach en de bouw van de ark zoals gevonden in Genesis 5:32 - 10:1. Vertel ook het verhaal van de regenboog uit dezelfde verzen en bespreek hoe deze hoop vertegenwoordigt.
  • Music: Er zijn verschillende liedjes speciaal over Noah geschreven die je kunt opnemen in je bijbelkampweek, waaronder 'Arky, Arky'. DLTK bevat een volledige lijst met songideeën met Noah-thema.
  • Games: Maak kaarten met twee van elk type dier en speel een bijpassend spel.

Ruimtethema

God heeft een enorm universum geschapen, dus het is alleen maar zinvol om die schepping te vieren met een vakantiebijbelschool met een ruimtethema. Kinderen van de kleuterschool tot en met het vijfde leerjaar zullen genieten van dit thema.

  • Crafts: Gebruik lege kartonnen kokers van papieren handdoeken om raketschepen te maken. De kinderen moeten de "schepen" schilderen zoals ze willen. De punt van het schip kan worden gemaakt met een papieren kegel gemaakt van bouwpapier.
  • Snacks: Rijst Krokante lekkernijen in de vorm van ruimteraketten zijn geweldige snacks. Verpak andere snacks in aluminiumfolie en plak Amerikaanse tandenstokervlaggen in de bovenkant.
  • Stories: Deel het verhaal van Genesis 1:1, waar staat dat God de hemel heeft gemaakt en de sterren op hun plaats heeft gezet.
  • Games: Maak een bord met sterren, planeten en de zon, maar laat de aarde buiten beeld. Maak een uitsnede van de planeet Aarde en speel "Pin Earth in Space."
  • Music: Speel het thema uit Space Odyssey and the Blast Off Song (video hieronder).

Gloei met God

Laat Spreuken 4:18 je kampmotto zijn: "De wegen van rechtlevende mensen gloeien van licht; hoe langer ze leven, hoe helderder ze schijnen." Vervang alle lampen in de belangrijkste kamers die je gaat gebruiken door zwarte lampen en vraag kinderen vanaf 8 jaar om elke dag witte of lichte neonkleuren te dragen, zodat ze opvallen in het donker. Deel voor jongere kinderen glowsticks of glowkettingen uit en dim de lichten.

  • Crafts: Stokken en vetvrij papier kunnen eenvoudig worden omgezet in kleine, persoonlijke lantaarns met kaarsen op batterijen. Kinderen kunnen Bijbelverzen toevoegen die praten over gloeien met zwarte stiften op hun vetvrij papier.
  • Snacks: Voeg tonic toe aan een drankje naar keuze, oplichtend onder een zwart licht. Serveer een paar neonkleurige snoepwormen met aardbeien met witte chocoladecoating, waarbij de chocolade is geverfd met neonvoedselkleuring.
  • Stories: Ook al is het zomer, een verhaal als 'De Kerstster' vertelt hoe een licht je gids kan zijn.
  • Music: Speel het oude liedje 'The Glow Worm' van de Mills Brothers of laat kinderen luisteren naar een verscheidenheid aan christelijke liedjes en hymnen over het licht zijn.
  • Activity: Kinderen kunnen glow-in-the-dark make-up gebruiken om positieve zinnen als tatoeages op hun armen te schrijven. Help kinderen hun eigen blacklight-bellenoplossing te maken, vul vervolgens een bellenblaasmachine en geef een dansfeestje.

God's zomer van wereldrecords

Geloof het of niet, het Guinness Book of World Records bevat ook religieuze gegevens, zoals het grootste gospelkoor en het langste marathonspel op kerkorgel. Gebruik Matteüs 19:26 als je gids: "Maar Jezus keek naar hen en zei: 'Bij de mens is dit onmogelijk, maar bij God zijn alle dingen mogelijk.'

  • Crafts: werk als groep om een echt kamprecordboek te maken door enkele kinderen de opdracht te geven foto's te maken, anderen de winnaars te interviewen en anderen de omslag en pagina's te versieren.
  • Snacks: Serveer voedsel dat vaak wordt gebruikt in wereldrecord-eetwedstrijden, zoals hotdogs of kippenvleugels.
  • Stories: Het verhaal van David en Goliath is geweldig om kinderen te laten zien hoe belangrijk het is om iets te proberen dat onmogelijk lijkt.
  • Music: Inspirerende muziek waar sommigen naar luisteren tijdens het sporten, zoals Katy Perry's "Roar."
  • Activiteit: Laat de groep hun eigen kampverslagen maken, zoals: de meeste kinderen lezen tegelijkertijd een Bijbelvers, de meeste Bijbelverzen worden op één dag gereciteerd, of de kortste preek gegeven door een kind.

Creatie Carnaval

Beschouw je kamp als een mini-makersbeurs die kinderen aanmoedigt om met hun handen te creëren, net zoals van Jezus werd gezegd dat hij deed en zoals God de wereld schiep. Bijbelverzen die je kunt opnemen zijn bijvoorbeeld 1 Tessalonicenzen 4:11-12 en Efeziërs 4:28, omdat ze spreken over het werken met je handen.

  • Crafts: God schiep de wereld en er werd gezegd dat Jezus onder andere een kerk had gebouwd. Laat kinderen ervoor kiezen om knutselkerken of een unieke wereld in een schoenendoos te creëren met behulp van knutselspullen.
  • Snacks: In "Het scheppingsverhaal" zegt God dat hij granen en fruit voor de mensen heeft gemaakt om te eten, zodat je fruitschalen en havermout kunt serveren.
  • Stories: "Het scheppingsverhaal" is een voor de hand liggende keuze om te delen.
  • Muziek: Laat kinderen kennismaken met het liedje 'Jesus Was a Carpenter' van Johnny Cash of 'The Carpenter' van Randy Travis.
  • Activiteit: Richt je ruimte in als een kermis, zodat er verschillende knutselstations en spellen zijn waarbij behendigheid een rol speelt. Deel knutsel- en wetenschapspakketten uit als prijzen.

Thema geest, lichaam en ziel

Neem een rustigere benadering van je zomerbijbelkamp door yoga, mindfulness-technieken op te nemen en diepe banden te smeden om de zielen van kinderen te verrijken. Bijbelverzen zoals Psalm 19:14 en Psalm 49:3 spreken over meditatie en mindfulness.

  • Knutselen: Laat kinderen blanco dagboeken versieren en geef ze vervolgens dagelijkse schrijfopdrachten die hen aan het denken zetten over hun relatie met God.
  • Snacks: Kies voor gezonde snacks zoals noten en groenten, geserveerd met leuke, smaakvolle fruitsmoothies.
  • Stories: Vertel het verhaal van God die de Tien Geboden deelt, waarvan er één is dat alle mensen op de zevende dag zullen rusten.
  • Muziek: Kies opbeurende liedjes die de eigenliefde vieren, zoals 'Happy' van Pharrell Williams en 'Be Kind to Yourself' van Andrew Peterson.
  • Activiteit: Probeer elke dag verschillende yogahoudingen en yogahoudingen voor kinderen. Moedig kinderen aan om hun ziel te voeden met bijbelverzen en ijsbrekeractiviteiten die de band bevorderen.

Alle honden gaan naar de hemel

Films en shows over huisdieren zijn altijd aantrekkelijk voor kinderen. Zorg ervoor dat uw zomerkamp draait om het met respect behandelen van alle levende wezens. Verwerk Bijbelverzen zoals Job 12:7-10 en Psalm 136:25, die spreken over het belang van de interactie van de mens met dieren.

  • Crafts: Maak hondensokpoppen voor gebruik in een poppenkast of vul ze met katoen en naai de onderkant dicht voor een gemakkelijke hondenknuffel.
  • Snacks: Zoek naar snacks die op honden- of kattenvoer lijken, zoals Scooby Doo Graham Cracker Sticks in de vorm van hondenbotten of goudviscrackers, omdat katten soms vis eten.
  • Stories: Veel Bijbelverhalen bevatten dieren en mensen die elkaar helpen, zoals je in 1 Koningen ziet dat God de raven stuurde om Elia voedsel te geven.
  • Muziek: Leuke liedjes zoals 'Who Let the Dogs Out' of 'Everybody Wants to Be a Cat' van Scatman Crothers zorgen ervoor dat kinderen enthousiast worden over huisdieren.
  • Activiteit: Bezoek een plaatselijk dierenasiel en lees de dieren voor of maak/doneer items om aan ze te geven.

Zorg ervoor dat uw Bijbelkamp een succes wordt

Jij bent misschien de persoon die verantwoordelijk is voor het bedenken van het VBS-thema, maar het is belangrijk om hulp te werven en de taken te verdelen op basis van het aantal vrijwilligers dat je rekruteert. Hoewel het misschien niet aan te raden is om een grote commissie alle opties voor uw VBS te laten doornemen, kunt u uw keuze beperken tot twee of drie thema's en u vervolgens door een commissie laten helpen er één te selecteren. Met een goede organisatie en medewerking van alle betrokkenen kan uw Bijbelkamp een geweldig succes worden!