Wie had 's werelds grootste zwangere buik?

Inhoudsopgave:

Wie had 's werelds grootste zwangere buik?
Wie had 's werelds grootste zwangere buik?
Anonim

Er is geen officieel record, maar deze zwangere buiken behoren tot de grootste die je ooit zult zien.

close-up van grote zwangere buik
close-up van grote zwangere buik

Zwangere buiken zijn er in alle maten, maar de grootste zwangere buiken zijn meestal van degenen die meer dan één baby dragen. Vruchtbaarheidsbehandelingen resulteren doorgaans in meerlinggeboorten, zoals een tweeling, drieling of meervoudige geboorten (vier of meer baby's).

Hoge orde veelvouden zijn groot nieuws, dus het lijkt waarschijnlijk dat een moeder die bekend staat om het feit dat ze veel baby's tegelijk krijgt (bijvoorbeeld zevenlingen, achtlingen en nu zelfs niet-lingen) ook de felbegeerde titel van 'Wereld' zou kunnen claimen. Grootste zwangere buik." Er bestaat geen officieel record, dus we weten niet precies wie de prijs wint, maar deze zwangere buiken behoren waarschijnlijk tot de grootste.

Halima Cisse

In mei 2021 vestigde de 26-jarige Halima Cisse uit Mali een wereldrecord toen ze beviel van levende niet-uplets (negen baby's). Cisse, aan wie eerder was verteld dat ze zeven baby's droeg, werd na een zwangerschap van 25 weken in het ziekenhuis opgenomen, waar ze op bedrust bleef totdat haar baby's na 30 weken via een keizersnede werden geboren. De baby's wogen elk tussen de 1 en 2 pond bij de geboorte, en de zwangere buik van Cisse woog maar liefst 65 pond tegen de tijd dat ze klaar was om te bevallen.

Nkem Chukwu

In 1998 werd Nkem Chukwu uit Houston, Texas, de eerste vrouw in de Verenigde Staten die een achtling baarde. Alle baby's werden levend geboren en het gewicht van de baby's varieerde van slechts 10,3 gram tot 25,7 gram. Helaas stierf een van de achtlingen van Chukwu, het kleinste meisje, een week na haar geboorte.

De gemiddelde voldragen pasgeborene weegt tussen de 7 en 8 pond. Omdat de achtlingen van Chukwu twaalf weken te vroeg geboren werden, namen ze niet zoveel ruimte in de baarmoeder van hun moeder in beslag als acht voldragen pasgeborenen. Als haar zwangerschap voldragen was geweest, zou Nkems buik ongetwijfeld groter zijn geworden. Er zijn geen foto's of schattingen van de omvang van de buik van de toen 27-jarige Nkem beschikbaar, maar er wordt aangenomen dat deze behoorlijk groot is; volgens de arts van Nkem in een artikel voor The New York Times was het "onbeschrijfelijk groot".

Bobbi McCaughey

Bobbi McCaughey beviel in 1997 van de eerste levende zevenlingen in de VS. De zevenlingen van McCaughey werden geboren na 31 weken, dus ze waren kleiner dan de gemiddelde voldragen pasgeborene. Bij de geboorte varieerden de zeven baby's in grootte van twee en een half tot meer dan drie pond. Omdat de zevenlingen te vroeg werden geboren, werd een van de baby's (Alexis) geboren met hersenverlamming en hebben verschillende van de zevenlingen leerproblemen die verband houden met hun vroeggeboorte.

De buik van Bobbi McCaughey werd door NBC News gerapporteerd als een omtrek van 150 centimeter, wat haar zeker in de race brengt voor 's werelds grootste zwangere buik. Bobbi lag vanaf de negende week van haar zwangerschap op bedrust om de baby's zo lang mogelijk in de baarmoeder te houden en hun overlevingskansen te vergroten. Te vroeg bevallen is een aanzienlijk risico bij meerlingzwangerschappen van hogere orde, en bedrust wordt vaak aanbevolen om een prikkelbare baarmoeder, weeën en vroeggeboorte te voorkomen.

Kate Gosselin

Kate Gosselin is de moeder van zeslingen uit de TLC-show Jon en Kate Plus 8. De zeslingen van Gosselin werden op 10 mei 2004 via een keizersnede geboren en wogen van twee pond (11 ons) tot iets meer dan drie pond. Het gerucht ging dat Kate's buik bijna anderhalve meter breed was, waardoor haar buik iets groter was dan die van Bobbi McCaughey.

Nadya Suleman

Nadya Suleman werd door de media spottend bestempeld als 'Octomom' en haalde het nieuws toen ze op 26 januari 2009 beviel van acht levende baby's. De mediastorm rondom Suleman zorgde voor intense reacties, deels omdat ze al zes andere kinderen had toen ze zwanger werd via in-vitrofertilisatie (IVF).

mevrouw. Suleman had naar verluidt vijf tot zes embryo's geïmplanteerd nadat ze IVF had ondergaan voor elk van haar eerdere zwangerschappen, die allemaal resulteerden in één baby. Bij haar laatste terugplaatsing heeft de vruchtbaarheidskliniek 12 embryo's geïmplanteerd (richtlijnen raden aan slechts 1-2 embryo's tegelijk te implanteren), wat resulteerde in de achtling. Tegen de tijd dat ze een maand oud waren, hadden de Suleman-octuplets de eer de langstlevende achtling ter wereld te zijn. Een paar dagen voordat ze beviel, werd er een foto gemaakt van de buik van mevrouw Suleman, maar de metingen zijn niet openbaar gemaakt.

Lara Timmerman Beck

In 2014 was Lara Carpenter Beck 29 jaar oud en zwanger van haar eerste baby. Tegen het einde van haar zwangerschap was ze bijna 35 kilo aangekomen en had ze een buikomvang van 150 centimeter. Zij en haar man waren ervan overtuigd dat ze een jongen zou krijgen, gezien de omvang van haar maag, maar ze beviel via een keizersnede van een gezond meisje. Babymeisje Beck woog maar liefst 9 pond, 5 ons toen ze ter wereld kwam.

Chrissy Corbit

Chrissy Corbit was gewend grote baby's ter wereld te brengen - haar eerste twee kinderen wogen bij de geboorte 9 en 10 pond. Haar derde kind zorgde ervoor dat de eerste twee baby's er in vergelijking klein uitzagen, met een gewicht van 13 pond, 5 ons toen ze in mei 2017 via een keizersnede werd geboren. Tijdens haar zwangerschap had Corbit zwangerschapsdiabetes, wat gepaard gaat met overmatig geboortegewicht bij kinderen. baby's.

Corbit hoorde veel opmerkingen over de grootte van haar buik, waaronder de mededeling dat het leek alsof ze een baby ter grootte van een peuter droeg. Op het moment van haar geboorte was baby Carleigh de grootste baby die haar dokter ooit had gekregen.

Michella Meier-Morsi

Kopenhagen Michella Meier-Morsi ging viraal nadat ze foto's had geplaatst van haar buikje voordat ze in januari 2022 via een keizersnede een drieling kreeg. De foto's zijn genomen slechts enkele dagen voordat de baby's werden geboren na een zwangerschap van 35 weken en tonen die van Meier-Morsi opgezwollen, ongemakkelijk uitziende zwangere buik die "recht naar buiten" was gegroeid in plaats van op en neer zoals je normaal zou zien. De trotse moeder, die drie jaar eerder bevallen was van een tweeling, gaf toe dat ze in de laatste dagen van haar zwangerschap ‘extreme pijn’ had.

Wie heeft de grootste zwangere buik ter wereld?

Hoewel iedere zwangere vrouw het gevoel kan hebben dat ze meedoet aan de titel 'grootste zwangere buik ter wereld', gaat de prijs voor de grootste buikomvang waarschijnlijk naar een van de hier genoemde vrouwen. Voorlopig is de titel officieel niet geclaimd en ligt deze voor het oprapen.

Als u het gevoel heeft dat uw buik groter (of kleiner) is dan normaal, neem dan contact op met uw zorgverlener. Zij kunnen u meer informatie geven over de vraag of uw buik typisch is voor uw zwangerschapsfase en mogelijke oorzaken voor de maat.

Aanbevolen: