Voorbeeldbrieven voor medisch verlof

Inhoudsopgave:

Voorbeeldbrieven voor medisch verlof
Voorbeeldbrieven voor medisch verlof
Anonim
Voorbeeld van een verlofbrief
Voorbeeld van een verlofbrief

Als u om medische redenen langere tijd vrij moet nemen van uw werk, is het een goed idee om een formele verzoekbrief in te dienen bij uw werkgever. Voordat u uw brief schrijft, moet u ervoor zorgen dat u op de hoogte bent van het bedrijfsbeleid met betrekking tot ziekteverlof en nagaat of uw werkgever al dan niet gedekt is onder de Family Medical Leave Act (FMLA). De onderstaande voorbeeldbrieven kunnen worden gedownload en aangepast met Adobe, en vervolgens worden afgedrukt en ondertekend.

Voorbeeldbrieven voor aanvragen voor medisch verlof

Drie van de meest voorkomende redenen om een brief in te dienen om verlof aan te vragen in de vorm van medisch verlof zijn een operatie, de diagnose van een ernstige ziekte of een chronische aandoening waarvoor mogelijk tijdelijk verlof nodig is. Gebruik de letters in dit gedeelte als u medisch verlof moet aanvragen, maar niet in aanmerking komt voor medisch gezinsverlof (FML). Ga naar het volgende gedeelte als FML in uw situatie van toepassing zou zijn.

Aanvraag medisch verlof: operatie

Deze brief is een geschikt sjabloon om te gebruiken als u medisch verlof aanvraagt voor een operatie.

Aanvraag medisch verlof: ernstige ziekte

Dit sjabloon is een goede optie als u medisch verlof aanvraagt om te herstellen van een ernstige ziekte.

Aanvraag medisch verlof: periodiek verlof

Dit sjabloon is geschikt als u een medische aandoening heeft waardoor u gedurende een bepaalde periode herhaaldelijk uw werk moet missen, bijvoorbeeld vanwege wekelijkse of maandelijkse behandelingen of periodieke opflakkeringen.

Voorbeeld FMLA-brief aan werkgever

Als uw Amerikaanse werkgever onder de FMLA v alt, komt u in aanmerking voor FML en de reden dat u verlof nodig heeft is er een die in aanmerking komt voor FML. Gebruik dan deze versie van de brief in plaats van de bovenstaande. Dit sjabloon kan worden aangepast aan elke FML-kwalificerende situatie, inclusief ernstige ziekte (die van u of die van een ouder, kind of echtgenoot), periodiek verlof, zwangerschap of ouder worden (moeder of vader) door geboorte, adoptie of pleegzorg.

Opmerking: u moet de juiste documentatie bij deze brief voegen. Om ervoor te zorgen dat het goedkeuringsproces zo snel mogelijk verloopt, is het een goed idee om contact op te nemen met de verlofbeheerder van uw bedrijf (meestal op de HR-afdeling) om te verifiëren welk papierwerk er precies nodig is, zodat u proactief kunt zijn om het op tijd af te ronden. samen met uw brief indienen. Dit zal ertoe bijdragen dat er minder heen en weer moet worden gewisseld om tot een beslissing te komen.

Tips voor het aanvragen van medisch verlof

Houd deze tips in gedachten als u medisch verlof nodig heeft voor uw werk.

  • Zorg ervoor dat u het beleid van uw bedrijf met betrekking tot verlofaanvragen kent en volgt, en zorg ervoor dat u de vereisten nauwkeurig volgt. De meeste bedrijven hebben specifieke richtlijnen die werknemers moeten volgen bij het aanvragen van verlof. Kijk in uw werknemershandboek naar het beleid van uw bedrijf of vraag de HR-vertegenwoordiger van uw bedrijf om informatie. Als uw bedrijf geen HR-afdeling heeft, vraag dan uw supervisor of de officemanager die verantwoordelijk is voor de verlofaanvragen van werknemers en neem contact op met die persoon.
  • Het is raadzaam om te beginnen met het aanvragen van goedkeuring voor medisch verlof zodra u weet dat u verlof nodig heeft voor een gekwalificeerde situatie. De meeste bedrijven vragen om een opzegtermijn van 30 dagen als dat praktisch haalbaar is. Het feit dat u een verzoekbrief schrijft, ontslaat u er niet van om de officiële bedrijfsprocedure te volgen. Ga er niet vanuit dat uw verzoek is goedgekeurd alleen maar omdat u een brief heeft ingediend. Als u binnen een paar dagen geen reactie ontvangt, controleer dan de status en ontdek wat u (indien mogelijk) kunt doen om het proces te versnellen.
  • Wees voorbereid op het invullen van officiële FMLA-formulieren om verlof aan te vragen en voor medische certificering als u in aanmerking komt voor dit soort verlof en als uw bedrijf onder de wet v alt. Zie DOL.gov voor meer informatie over de geschiktheid en vereisten voor FMLA. Zelfs als uw bedrijf niet verplicht is u verlof te verlenen onder FMLA, kan uw verzoek worden ingewilligd als dit praktisch is voor de organisatie.
  • Het kan zijn dat uw werkgever met uw zorgverlener moet communiceren om medisch verlof goed te keuren. Als dit het geval is, moet u een medisch vrijwaringsformulier ondertekenen waarmee u uw arts of andere zorgverlener toestemming geeft om bepaalde informatie in uw medische dossiers te delen met een vertegenwoordiger van uw werkgever.

Overwegingen voor redelijke accommodatie

Als de reden waarom u verlof nodig heeft, wordt beschermd als een handicap onder de American with Disabilities Act (ADA), kunt u mogelijk verlof aanvragen als redelijke aanpassing voor uw handicap. Als uw bedrijf niet onder de FMLA v alt en volgens het beleid geen medisch verlof verleent, kan uw eerste verzoek om een redelijke aanpassing gaan. Als uw bedrijf wel FMLA- of beleidsgebaseerd verlof aanbiedt, maar u vanwege uw gezondheidstoestand meer vrije tijd nodig heeft, kan het aanvragen van verlengd verlof als redelijke aanpassing een goede optie voor u zijn. Lees meer over rechten en wetten voor gehandicapten op ADA.gov.

Aanbevolen: