Voorbeeldbrieven van verzoeken

Inhoudsopgave:

Voorbeeldbrieven van verzoeken
Voorbeeldbrieven van verzoeken
Anonim
Een verzoekbrief schrijven
Een verzoekbrief schrijven

Als je moeite hebt om te beslissen hoe je iets schriftelijk moet vragen, is het bekijken van een voorbeeldbrief een geweldige manier om ideeën en inspiratie op te doen. In plaats van naar een leeg scherm te staren en te bedenken hoe je aan de slag kunt gaan, kun je de onderstaande voorbeeldbrieven bekijken.

8 Briefsjablonen aanvragen

De onderstaande voorbeeldbrieven van verzoeken worden geleverd in een afdrukbaar formaat, zodat u de tekst eenvoudig voor uw eigen doeleinden kunt aanpassen. Klik eenvoudig op de afbeelding en de brief wordt geopend als pdf die u kunt bewerken, opslaan en afdrukken. Als je hulp nodig hebt bij het downloaden van de brieven, bekijk dan deze handige tips voor het werken met Adobe-printables.

1. Leveranciersverzoek om materialen of informatie

Wanneer u producten of diensten van leveranciers koopt, is het soms een goed idee om schriftelijk een verzoek om informatie in te dienen. De volgende voorbeeldbrief met een verzoek om benodigde materialen of informatie kan worden gebruikt om leveranciers te vragen details te sturen over de benodigde producten, diensten of materialen.

2. Feedbackverzoek van klant

Omdat zoveel bedrijven klanten vragen om tevredenheidsonderzoeken in te vullen, zult u merken dat u betere resultaten krijgt als u een formele brief stuurt waarin u klanten om feedback vraagt. Gebruik dit voorbeelddocument als uitgangspunt voor uw aanvraag.

3. Vraag klanten om een recensie te schrijven

Omdat consumenten zo sterk afhankelijk zijn van beoordelingen bij het nemen van aankoopbeslissingen, is het een goed idee om uw tevreden klanten aan te moedigen hun positieve ervaringen online te delen. Het sturen van een brief is een respectvolle manier om dit soort verzoeken te doen, die tot actie kunnen aanzetten. Gebruik dit sjabloon als richtlijn.

4. Voorbeeldaanvraagbrief voor documenten

Als u een kopie van een document wilt aanvragen, zoals een ondertekende huurovereenkomst, garantie of ander soort contract, is het een goed idee om een formele verzoekbrief te sturen. Gebruik deze sjabloon om u op weg te helpen.

5. Brief sollicitatiegesprek

Als u meer wilt weten over mogelijke arbeidsmogelijkheden bij een bedrijf, kan het indienen van een schriftelijk verzoek voor een sollicitatiegesprek, samen met uw cv, een goede manier zijn om aan de slag te gaan. Onderstaande brief geeft een voorbeeld.

6. Brief met verzoek tot loonsverhoging

Als u er klaar voor bent om formeel een loonsverhoging aan te vragen, is het een goed idee om uw verzoek schriftelijk bij uw baas in te dienen. Gebruik deze voorbeeldbrief als uitgangspunt en zorg ervoor dat u de belangrijkste punten aanpast aan uw specifieke situatie.

7. Brief om om donaties te vragen

Als je om donaties moet vragen, gebruik dan een van deze voorbeeldbrieven waarin om donaties wordt gevraagd als uitgangspunt. U vindt versies die geschikt zijn voor verschillende soorten donatieverzoeken, waaronder verzoeken voor specifieke projecten, algemene donaties, sponsoring en meer.

8. Verzoek om een aanbevelingsbrief

Als u iemand moet vragen een aanbevelingsbrief te schrijven voor een baan, studiebeurs, prijs of lidmaatschap van een organisatie, gebruik dan dit sjabloon voor een aanbevelingsbrief. Het biedt een geweldige manier om aan de slag te gaan, maar u moet het natuurlijk wel aanpassen aan uw specifieke verzoek.

Algemene tips voor het schrijven van een verzoekbrief

Je kunt de kans vergroten dat de ontvanger van je brief instemt met wat je hem vraagt te doen door een paar eenvoudige stappen te volgen voor het schrijven van zakelijke brieven. De volgende suggesties zullen u helpen een effectieve verzoekbrief te schrijven:

  • Gebruik een geschikt zakelijk briefformaat.
  • Houd het simpel. Vertel de ontvanger in de eerste alinea waarom je schrijft.
  • Geef de ontvanger, indien nodig, relevante informatie zodat hij of zij zich kan herinneren wie u bent. Als u bijvoorbeeld naar een voormalige professor schrijft, leg dan uit in welke klas u zat en in welk jaar. Als u naar een voormalige supervisor schrijft, herinner hem er dan aan wanneer u met hem hebt samengewerkt. Deze details helpen lezers te bepalen waar ze je van kennen.
  • Leg kort uit wat je wilt dat de lezer doet. Als er een deadline aan verbonden is, deel die informatie dan ook.
  • Geef de lezer alle informatie die hij nodig heeft om aan uw verzoek te voldoen.
  • Voeg alle ondersteunende documentatie toe die de ontvanger nodig heeft.
  • Vermeld uw contactgegevens, inclusief volledige naam, postadres, telefoonnummer en e-mailadres in de hoofdtekst van de brief. Vraag de lezer om contact met u op te nemen als hij/zij vragen of opmerkingen heeft over uw verzoek.
  • Bedank de persoon voor zijn of haar aandacht.
  • Breng de brief tot een einde door een passende afsluiting te gebruiken voor professionele correspondentie.

Denk aan de lezer

Wanneer u uw verzoekbrief schrijft, plaats uzelf dan in de schoenen van de persoon die deze zal lezen. Dit is belangrijk, ongeacht of u een verzoekbrief naar een leverancier, klant, werknemer of ander individu stuurt. Proeflees een concept van uw brief om er zeker van te zijn dat deze geen fouten bevat en logisch is zoals geschreven. Controleer nogmaals of de lezer geen verdere informatie nodig heeft om te beslissen of hij of zij ja kan zeggen op uw verzoek. Breng eventuele wijzigingen aan voordat u de brief verzendt.

Aanbevolen: