5 krachtige voorbeeldbrieven van aanmoediging voor een kind

Inhoudsopgave:

5 krachtige voorbeeldbrieven van aanmoediging voor een kind
5 krachtige voorbeeldbrieven van aanmoediging voor een kind
Anonim
Man schrijft brief
Man schrijft brief

Kinderen moeten horen dat hun ouders van hen houden en trots op hen zijn, en soms vergeten drukke ouders de tijd te nemen en hun gevoelens onder woorden te brengen. Overweeg om uw gedachten op papier te zetten. Deze voorbeeldbrieven ter aanmoediging van een kind zijn eenvoudige manieren voor ouders om hun liefde voor hun kinderen te uiten.

Waarom opschrijven?

Bij kinderen vliegen woorden vaak het ene oor in en het andere weer uit. De dagen zijn druk, mensen luisteren altijd maar half, en zelfs als ouders proberen bemoedigende woorden te zeggen, verwerken kinderen ze niet noodzakelijkerwijs en houden ze ze niet vast. Als u uw bemoedigende woorden opschrijft, heeft uw kind iets om naar terug te kijken en te herlezen wanneer hij/zij kracht en inspiratie nodig heeft.

Aanmoediging voor een kind dat geconfronteerd wordt met echtscheiding

Helaas worden veel gezinnen geconfronteerd met echtscheiding, en kinderen worden vaak op de een of andere manier getroffen door een scheiding. Een scheiding kan ertoe leiden dat kinderen zich boos, verdrietig en angstig voelen. Overweeg om een bemoedigende brief aan hen te schrijven, waarin u hen laat weten dat u zich ervan bewust bent dat het moeilijke tijden zijn, maar dat uiteindelijk alles goed zal komen. Houd bij het schrijven van een brief als deze een aantal belangrijke factoren in gedachten.

  1. Praat nooit kwaad over de andere ouder van uw kind.
  2. Wees eerlijk tegen je kinderen. Verkoop ze geen droomdromen die niet uitkomen.
  3. Herinner uw kinderen eraan dat jullie nog steeds een gezin zijn. De familie ziet er nu misschien anders uit, maar het is toch een familie.

Aanmoediging voor een kind dat moeite heeft op school

Sommige kinderen gaan naar school zoals een eend naar water gaat. Andere kinderen worden geconfronteerd met meer dan genoeg hindernissen zodra ze naar de basisschool gaan. Als uw kind het moeilijk heeft, neem dan de tijd om de kleinere prestaties te vieren. Herinner ze eraan dat je trots op ze bent vanwege al hun harde werk en dat ze slim en capabel zijn. Denk er bij het schrijven van dit soort brieven aan:

  1. Focus op wat ze wel kunnen, niet op wat ze niet kunnen.
  2. Vertel uw kind dat hard werken iets is om trots op te zijn.
  3. Moedig ze aan om hun leerproces niet op te geven.
  4. Bied uw steun aan.

Aanmoediging voor een kind dat rouwt

Geen enkele ouder wil ooit getuige zijn van de verwoesting van een kind als hij iemand uit zijn omgeving verliest. Kinderen verwerken verlies heel anders. Sommige kinderen hebben constant comfort nodig, terwijl anderen ruimte nodig hebben. Veel kinderen willen over hun gevoelens praten, en anderen worden misschien stil en teruggetrokken. Wanneer u een brief schrijft die een kind bemoedigt in tijden van groot verlies, zorg er dan voor dat u het volgende doet.

  1. Herinner hen eraan dat zij geen schuld hebben, niet aan de dood en niet aan het verdriet van anderen.
  2. Moedig ze aan om hun gevoelens te delen. Ze hebben misschien tijd nodig om deze plek te bereiken, maar het communiceren van emoties is belangrijk.
  3. Vertel ze dat je er voor ze bent.
  4. Herinner hen eraan dat ze zo erg geliefd waren bij de persoon die overleed.

Aanmoediging voor een kind in de atletiek

Sport kan voor kinderen een geweldige manier zijn om aan lichaamsbeweging te doen en contact te maken met andere kinderen in de gemeenschap. Soms kan sporten echter intimiderend worden en veel te veel druk met zich meebrengen. Kinderen beginnen een hekel te krijgen aan sporten in plaats van ernaar uit te kijken als ze zich niet aangemoedigd en ondersteund voelen. Wanneer u kinderen die sporten aanmoedigt, moet u rekening houden met deze knelpunten.

  1. Vertel ze dat je trots op ze bent omdat ze zichzelf op de voorgrond plaatsen. Concurreren in de sport is een moedige daad!
  2. Laat ze weten dat jij, of je nu wint of verliest, in hun hoek staat.
  3. Herinner hen eraan dat iedereen vrije wedstrijden heeft, het is niets om over te treuren.
  4. Vraag hen wat u kunt doen om hen beter te ondersteunen. Misschien worden ze gestrest van al dat gejuich, dus misschien zien ze je elke keer als ze op de tribune kijken, op je telefoon.

Aanmoediging voor uw kind dat het nest verlaat

Je kind is jouw kind, hoe oud het ook wordt. Schrijf ze een bemoedigende brief terwijl ze zich voorbereiden om het nest voor de eerste keer te verlaten. Ze kunnen deze brief met zich meedragen terwijl ze aan hun nieuwe reis naar volwassenheid beginnen. Vermeld in uw brief belangrijke punten van aanmoediging en trots.

  1. Herinner ze eraan dat je er voor ze bent. Als ze je nodig hebben, hoeven ze het alleen maar te vragen.
  2. Moedig ze aan om nieuwe dingen te proberen en niet bang te zijn voor verandering.
  3. Laat ze weten hoe trots je op ze bent dat ze deze stap hebben gezet. Vertel ze hoe verantwoordelijk en bekwaam ze zijn geworden.

Wat kinderen moeten horen

Ouders denken elk moment na over hoeveel ze van hun kinderen houden en hoe trots ze op hen zijn. Kinderen zijn echter geen gedachtenlezers, dus het is belangrijk om gedachten in woorden om te zetten. Alle kinderen moeten deze woorden voortdurend horen, zodat ze ze leren geloven.

  1. Jij bent speciaal. Dat zijn ze tenslotte! Kinderen zullen tijden doormaken waarin ze zich niet zo speciaal voelen. Zorg ervoor dat ze altijd weten dat ze speciaal voor je zijn.
  2. Je bent slim. Als kinderen geloven dat ze slim en capabel zijn, nemen ze risico's, vertrouwen ze op hun daden en leren ze van fouten.
  3. Je kunt alles doen of zijn wat je wilt.
  4. Ik begrijp hoe je je voelt.
  5. Ik ben zo trots op je. Toon trots op elke beurt. Ze hoeven geen tienen te halen of een homerun te slaan om de trots van hun ouders te ontvangen. Vertel ze dat je zelfs voor de kleinste dingen trots op ze bent.

Communiceer met uw kinderen

Je zult ongetwijfeld veel ongelukken en misstappen in het ouderschap tegenkomen. Je zult er nooit spijt van krijgen dat je tegen je kinderen hebt gezegd dat je trots op ze bent, van ze houdt en bij elke stap achter ze staat.

Aanbevolen: