Sportmemorabilia Prijsgidsen en handleidingen

Inhoudsopgave:

Sportmemorabilia Prijsgidsen en handleidingen
Sportmemorabilia Prijsgidsen en handleidingen
Anonim

Hoop je een grote score te behalen met je sportmemorabilia? De eerste stap bij het verkopen is het bepalen van de waarde, en een prijsgids kan daarbij helpen.

Verzameling antieke sportartikelen.
Verzameling antieke sportartikelen.

Van rugby tot honkbal en alle activiteiten daartussenin: mensen verzamelen al tientallen jaren verzamelobjecten van hun favoriete sportteams en spelers. Maar als hun legendarische line-ups twintig of vijftig jaar later zijn veranderd, kan het verleidelijk zijn om die stoffige relikwieën weg te gooien; maar je wilt niet te haastig zijn bij het vullen van de vuilnisbak met je herdenkingstruien en plakkaten. Als u een paar prijsgidsen voor sportmemorabilia doorzoekt, kunt u voorkomen dat u per ongeluk een verzamelobject van $ 100.000 weggooit, waardoor deze gemakkelijk te vinden hulpmiddelen een must-have zijn voor zowel amateur- als doorgewinterde sportverzamelaars.

Tips voor het gebruik van prijsgidsen voor sportmemorabilia

Een prijslijst voor sportmemorabilia is de perfecte manier om de waarde van een collectie te meten. Of u nu net begint met het verzamelen van sportmemorabilia of al een grote collectie heeft, waardegidsen kunnen u helpen bij het bepalen van de geschatte kosten voor verzekeringsdoeleinden of voor het verkopen van uw verzamelobjecten.

Vind de meest actuele edities

Het is altijd belangrijk om op de hoogte te blijven van waar de professionele markt sportgerelateerde goederen aan waardeert. Het gebruik van gidsen van 10 tot 15 jaar geleden kan nuttig zijn voor identificatiedoeleinden, maar de huidige marktwaarde kan in slechts een paar jaar dramatisch veranderen. Daarom wilt u proberen de nieuwste edities te vinden van welke handleidingen u ook bekijkt, zodat u de meest nauwkeurige schattingen krijgt.

Laat de gidsen je naar verzamelobjecten wijzen

Als je nieuw bent met verzamelen, dan is het doorbladeren van een of twee gespecialiseerde gidsen een geweldige manier om je interesses te verfijnen en te ontdekken naar welk soort verzamelobjecten je wilt gaan zoeken om je verzameling te lanceren. Dit is vooral handig als je een beperkt budget hebt, omdat je met deze handleidingen snel kunt identificeren welke items een lage marktwaarde hebben en dus een veilige investering zijn voor iemand die krap bij kas zit.

Neem niet de gids voor de wet

Hoewel deze gidsen je de huidige marktwaarden kunnen geven voor specifieke soorten sportmemorabilia, zijn hun prijzen niet gegarandeerd. De marktvraag en de kwaliteit en authenticiteit van uw artikelen zijn allemaal bepalend voor wat u daadwerkelijk kunt verdienen met een individuele verkoop. Raak niet te opgewonden over een stickerprijs, want het is niet zeker of uw artikel daadwerkelijk voor zoveel zal worden verkocht op een veiling.

Populaire soorten sportmemorabilia

Er is iets inherent aan het menselijk genoom dat graag games kijkt en speelt. Of het nu gaat om een vriendschappelijke wedstrijd tussen schoolkinderen of een carrièrebepalende redding in de Super Bowl, mensen groeien nooit uit hun liefde voor spelen. Sportmemorabilia zijn dus een voortdurend populaire categorie verzamelobjecten, met enkele favoriete soorten:

  • Gesigneerde sportballen
  • Gesigneerde honkbalknuppels
  • Hickory antieke golfclubs
  • Primitieve golfballen
  • Gesigneerde truien
  • Gesigneerde voetbalhelmen
  • Bobblehead-poppen
  • Gesigneerde posters
  • ruilkaarten

Het verzamelen van sportartikelen is nog nooit zo eenvoudig geweest, vooral omdat er zoveel artikelen direct online verkrijgbaar zijn. Of u nu artikelen koopt bij online winkels of via een digitale veiling, internet is misschien wel de beste manier om dat speciale, felbegeerde item voor een sportfan of voor uzelf te vinden.

Prijzen voor veel voorkomende categorieën sportmemorabilia

Er is een schijnbaar eindeloze reeks dingen die sportfans kunnen en willen verzamelen. Van handdoeken tot uitrusting en bobble heads in beperkte oplage, de lijst gaat maar door. Toch hebben de meest populaire soorten verzamelobjecten doorgaans de grootste waardebereiken, waardoor het monetaire wildcards worden. Het is dus belangrijk om bij te houden wat deze specifieke items waardevol maakt, zodat je de verborgen schatten kunt scheiden van het goud van de dwaas.

ruilkaarten

Dom Mullaney, Jacksonville Team, honkbalkaartportret
Dom Mullaney, Jacksonville Team, honkbalkaartportret

Sportruilkaarten bereikten halverwege de 20e eeuw een hoogtepunt in populariteit, vooral onder honkbalspelers, hoewel basketbal en voetbal ook hun eigen selectie seizoenskaarten hadden. Vintage honkbalkaarten met een hoge waarde, zoals die met Ty Cobb, Mickey Mantle, enzovoort, worden over het algemeen verkocht tussen de $ 100.000 en $ 200.000, hoewel dit vooral te danken is aan de carrière van de speler en de betekenis van de kaart. Rookie-kaarten en zeldzame kaarten uit beperkte runs zijn dus het meest waard. Dit zijn bijvoorbeeld enkele van de ruilkaarten met een hogere waarde die onlangs op een veiling zijn verkocht.

  • 1961 Jerry West PSA 10-kaart - Verkocht voor $ 115, 242
  • Shoeless Joe Jackson's Rookie Card uit 1909 - ter waarde van maximaal $ 600.000
  • 2003 LeBron James PSA 10 Rookie-kaart - Verkocht voor $ 320.000

Truien voor professionele spelers

Babe Ruth's afscheidsshirt - National Baseball Hall of Fame
Babe Ruth's afscheidsshirt - National Baseball Hall of Fame

Een ander ongelooflijk populair item dat sportverzamelobjecten graag vinden, is fysieke kleding die een speler droeg. Mensen worden vooral aangetrokken door truien met het iconische nummer van een speler op de achterkant. Dankzij de persoonlijke band van deze items met de spelers zijn verzamelaars bereid er behoorlijk wat geld aan uit te geven. Natuurlijk kunnen hedendaagse truien van minder bekende spelers voor een paar honderd dollar worden verkocht, maar de grote kaartverkoop komt van titelwinnende truien. Bijvoorbeeld truien die spelers droegen toen ze kampioenschappen, wereldcompetities, enzovoort wonnen. Deze verzamelobjecten zullen in goede staat ook voor een paar honderdduizend dollar worden verkocht, en in zeldzame gevallen ook voor miljoenen.

  • 1957 Willie Mays Giants Game Jersey - Verkocht voor $ 222, 036
  • 1984 Michael Jordan Olympische Spelen-shirt - Verkocht voor $ 273, 904
  • 1933 Babe Ruth First All-Star Game Jersey - Verkocht voor $ 657, 250

Olympische Spelen Memorabilia

Montage van Olympische memorabilia
Montage van Olympische memorabilia

De Olympische Spelen zijn een sportevenement waaraan bijna elk land ter wereld elke twee jaar deelneemt of gretig toekijkt. Dankzij dit wereldwijde bereik bieden de Olympische Spelen meer merchandise en spelergerelateerde memorabilia voor sportverzamelaars dan enig ander sportevenement ter wereld. Het beste van alles is het feit dat een groot aantal Olympische memorabilia relatief goedkoop is. Dingen zoals Olympische handelsspelden kunnen voor een paar honderd dollar per stuk worden verkocht, terwijl zelfs sommige retro Olympische medailles op een veiling voor een paar duizend dollar worden aangeboden.

Dankzij de verscheidenheid aan beschikbare items is er echter een zeer breed scala aan waarden voor deze Olympische items, zoals deze die onlangs op de veiling zijn gekomen:

  • 1980 Lake Placid Torch - Verkocht voor $ 40, 707
  • Chamonix 1924 gouden winnaarsmedaille - Verkocht voor $ 47, 747
  • Mike Eruzione's 'Miracle on Ice'-trui - Verkocht voor $ 657, 250

Verzamelbare handleidingen

Het is een geweldig idee voor nieuwe verzamelaars om vertrouwd te raken met de verzamelobjecten die ze willen gaan verzamelen, en een gemakkelijke manier om dat te doen is door meer te lezen over de ambachten. Er zijn veel prijsgidsen voor verzamelobjecten op de markt, van boeken tot tijdschriften en plaatsen online. Deze handleidingen bevatten informatie over verzamelen als hobby, het verzamelen van voorwerpen met winstoogmerk, het bepalen van waarden, de huidige geschatte waarden en technieken voor het identificeren van authentieke voorwerpen, evenals namaakartikelen. De huidige opmerkelijke prijsgidsen voor sportmemorabilia op de markt zijn:

  • Alfabetische prijsgids voor alle sporten door Kruse Publications Sports Division
  • Prijsgids voor sportkaarten door J. L. en Emma Mashburn
  • De officiële Beckett-prijsgids voor voetbalkaarten door Dr. James Beckett
  • De officiële Beckett-prijsgids voor basketbalkaarten door Dr. James Beckett
  • Malloy's Sports Collectibles Value Guide door Roderick A. Malloy
  • Tuff Stuff's Baseball Memorabilia Prijsgids door Larry Canale

Er zijn nog veel meer boeken over dit onderwerp, geschreven door verschillende auteurs. Bezoek je favoriete boekwinkel voor meer prijsgidsen voor sportmemorabilia.

Plaatsen waar je sportverzamelobjecten kunt vinden

Als je je sportverzamelobjecten liever persoonlijk koopt in plaats van via een online verkoper, zijn er genoeg plaatsen om ze te vinden. Geweldige plekken om te beginnen met zoeken zijn:

  • Landgoedveilingen -Kijk in uw plaatselijke krant naar de landgoedveilingen voor de komende week. In deze aanbiedingen staan meestal de interessante items, zoals gesigneerde sportartikelen, zodat je weet of het de moeite waard is om naar de specifieke locatie te gaan.
  • Antiekwinkels - Veel antiekwinkels kopen artikelen te koop op grote landgoedveilingen. Sportmemorabilia, vooral vintage of antieke, komen soms via een antiekwinkel terecht. Bespaar tijd en bel vooraf om erachter te komen of uw plaatselijke winkels een van deze artikelen hebben, en of ze deze voor u kunnen reserveren, zodat ze niet vóór uw aankomst uitverkocht zijn.
  • Sport-verzamelwinkels - Veel gemeenschappen hebben kleine winkels die sportmemorabilia kopen en verkopen. Dit zijn geweldige retailers om te bekijken, en ze hebben vaak een grote verscheidenheid aan artikelen, en weten ook wie een speciaal artikel te koop heeft dat niet in de winkel wordt uitgestald.

Sportverzamelaarsclubs

Sportfans zullen merken dat lid worden van een verzamelaarsclub een andere manier is om hun kennis over sportmemorabilia uit te breiden. Lidmaatschappen van een sportverzamelclub kunnen veel voordelen hebben, zoals leren hoe u verzamelvoorwerpen kunt bewaren, leren hoe u vitrines moet gebruiken om uw goederen op de juiste manier te beschermen, en ontdekken waar in de gemeenschap de beste plaatsen zijn om voorwerpen te kopen en verkopen. Deze verzamelaarsnetwerken kunnen je helpen de heilige graal te vinden van een item dat je altijd al aan je collectie hebt willen toevoegen, of om vast te stellen wat je precies zojuist hebt gevonden in een mysterieus antiekkavel op een online veiling.

Gelukkig zijn er een heleboel van deze clubs in de Verenigde Staten en de rest van de wereld, en deze zijn vaak regionaal gevestigd. Je beste optie is dus om te proberen de dichtstbijzijnde sportverzamelaarsclub bij jou in de buurt te vinden, zodat je alle persoonlijke en digitale voordelen op afstand kunt krijgen die de club te bieden heeft.

Sla elke keer een homerun

Prijsgidsen voor sportmemorabilia kunnen je helpen elke keer dat je een soort sportverzamelobject online en persoonlijk wilt kopen of verkopen, een succes te maken. Met deze handige collecties kunt u de wachtlijsten voor gerenommeerde sporttaxateurs voor voorwerpen die het stof dat erop hangt niet waard zijn, omzeilen en ontdekken welke voorwerpen in uw verzameling u waarschijnlijk beter zou moeten verzorgen. In werkelijkheid zou elke sportverzamelaar af en toe deze prijsgidsen moeten raadplegen om op de hoogte te blijven van alle huidige markttrends.

Aanbevolen: