Beperkingen op het fotograferen van sportevenementen

Inhoudsopgave:

Beperkingen op het fotograferen van sportevenementen
Beperkingen op het fotograferen van sportevenementen
Anonim
fotograaf die foto's maakt tijdens de marathon
fotograaf die foto's maakt tijdens de marathon

Met de recente vooruitgang van de digitale journalistiek en websites zoals YouTube leggen locaties beperkingen op aan het fotograferen van sportevenementen in de Verenigde Staten. Volgens de huidige wetgeving zijn sportevenementen die op privéterrein worden gehouden onderworpen aan beperkingen die door de locatie worden opgelegd. Er zijn verschillende beperkingen die de stijl en grootte van camera's, koffers, statieven, flitsmodules en lenzen beperken.

Privé versus publiek eigendom

De locatie (locatie) van het sportevenement bepa alt de legaliteit waarin foto's mogen worden gemaakt. Volgens de jurisprudentie zijn er twee klassen van eigendom: particulier en openbaar. De meeste professionele stadions of velden bezetten privégrond; een persoon of bedrijf bezit en beheert het onroerend goed. Als eigenaren van het land hebben zij het recht om het fotograferen van sportevenementen te blokkeren of te beperken.

De gemeenschap, lokale, staats- of nationale overheid bezit en controleert openbaar bezit. Het land wordt niet beheerd door een gezamenlijke entiteit en heeft een gemeenschappelijk karakter. Openbaar eigendom omvat gemeentelijke honkbalvelden en velden (voornamelijk gebruikt voor jeugdsportcompetities). U mag geen toestemming vragen aan de locatie voordat u foto's maakt tijdens het evenement.

Toestemming en toestemming

Ondanks de beperkingen die door locaties worden opgelegd, heeft het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten geoordeeld dat fotografen zonder hun toestemming foto's mogen maken van personen op openbaar terrein.

Het is gebruikelijk om een schriftelijke toestemming te verkrijgen bij het fotograferen van individuen voor publicatie op YouTube, in kranten, tijdschriften, websites, enz. Bovendien moet toestemming van de ouders worden verkregen voor minderjarigen jonger dan 18 jaar. Toestemmingsformulieren beschermen de belangen van de fotograaf en het onderwerp en stimuleren tegelijkertijd professionaliteit.

Soorten beperkingen voor het fotograferen van sportevenementen

Major- en minor league-honkbalvelden maken in hun fotobeleid onderscheid tussen apparatuur voor professioneel en persoonlijk gebruik, waarbij de privacy van hun spelers wordt gewaarborgd. Apparatuur voor persoonlijk gebruik omvat basiscamera's voor richten en schieten en digitale spiegelreflexcamera's. Dezelfde regels en voorwaarden zijn van toepassing op filmgebaseerde apparaten.

Professionele apparatuur omvat fotografietechnologieën van industriële kwaliteit, voornamelijk grote en omvangrijke spiegelreflexcamera's die anders de ervaring voor het omringende publiek onderbreken. Faciliteiten beperken ook het gebruik van professionele accessoires, waaronder flitsmodules, statieven en lenzen.

Camcorders zijn traditioneel verboden op de locatie, zowel persoonlijk als professioneel. Het opnemen van video is in strijd met de contractuele afspraken van de locatie of het team met lokale media en nationale omroepen. Het is acceptabel om interacties tussen vrienden of toeschouwers vast te leggen; aangezien er geen verwijzing is naar de locatie, het team of de atleten.

Het motief van de fotograaf

Ongeacht de camera die u gebruikt, kunnen faciliteiten u ervan weerhouden foto's te maken als uw motieven professioneel zijn en u niet over de juiste autorisatie beschikt. Het is onnatuurlijk voor iemand om tijdens games elke 2-3 minuten een foto te maken, zelfs als hij een standaard digitale camera gebruikt. Als de fotograaf lid is van de pers of deel uitmaakt van een professionele organisatie, moet hij voorafgaand aan een sportevenement afspraken maken met de instelling.

Faciliteiten zijn minder geneigd beperkingen op te leggen aan het fotograferen van sportevenementen voor persoonlijk gebruik. Voorbeelden van 'persoonlijk gebruik' zijn onder meer het periodiek maken van foto's van favoriete spelers vanaf hun stoel. Bovendien zal de locatie fans niet verbieden foto's te maken van hun vrienden of collega's, ervan uitgaande dat hun gedrag niet storend of denigrerend is. Locaties handelen in het belang van hun team(s), dus persoonlijke foto's zijn acceptabel.

Fotografiebeleid per faciliteit

Individuen en verslaggevers fotograferen al jaren sportevenementen; evenementenlocaties en sportteams leggen echter beperkingen op aan fotografie om privacykwesties en spelersrechten aan te pakken. Locaties, velden en stadions hebben een fotografiebeleid dat zich op het evenement of op hun website bevindt. Er zijn drie soorten faciliteiten: stadions waar professionele teams zijn gehuisvest, gemeentelijke velden, maar ook collegiale en middelbare schoolstadions.

Professionele stadions

Het beleid verschilt per organisatie; De National Basketball Association, National Football Association, Major League Baseball, National Hockey Association en International Federation of Association Football hebben echter verschillende beperkingen op het fotograferen van sportevenementen. De competities verbieden professionele fotografie zonder vooraf goedgekeurde accommodaties. Fotografen met persmachtiging ontvangen perspassen, zodat ze vanaf de zijlijn kunnen fotograferen, waar ze het zicht van het publiek op de wedstrijd niet belemmeren.

Collegiale en middelbare schoolstadions

Veel middelbare scholen vereisen dat professionele fotografen voorafgaand aan het evenement voorafgaande goedkeuring verkrijgen om perspassen of identificatie te verkrijgen. Verslaggevers moeten toestemming van de ouders verkrijgen voordat ze een foto van de minderjarige in de krant of op internet plaatsen. Sommige instellingen staan studenten toe één machtiging voor het hele seizoen te ondertekenen, waardoor kranten het recht krijgen hun informatie te publiceren.

Hogescholen, universiteiten en andere instellingen hanteren een fotografiebeleid dat vergelijkbaar is met dat van professionele sportcompetities. De National Collegiate Athletic Association (NCAA) definieert de basisregels voor het fotograferen van atleten. Scholen breiden het beleid echter uit om de privacy en veiligheid van hun leerlingen te garanderen.

Gemeentevelden

Velden die eigendom zijn van de lokale overheden zijn grond voor openbaar gebruik; fotografen hebben dus het recht om foto's van de spelers te maken. Als er een jeugdcompetitie wordt gespeeld, moet toestemming worden verkregen van de coach, scheidsrechter of competitiebeheerder.

Aanbevolen: