15 feiten over internetveiligheid voor ouders

Inhoudsopgave:

15 feiten over internetveiligheid voor ouders
15 feiten over internetveiligheid voor ouders
Anonim
ouder en kind die internet gebruiken
ouder en kind die internet gebruiken

Helaas bestaan er online gevaren en het is belangrijk dat zowel kinderen als volwassenen voorzorgsmaatregelen nemen bij het gebruik van internet. Ouders moeten voorzichtig zijn en zich bewust zijn van de veiligheid, en moeten ook het internetgebruik van hun kinderen in de gaten houden om misbruik of identiteitsdiefstal te voorkomen.

1. Vroeg internetgebruik

In een onderzoek onder 825 volwassenen en kinderen tussen zeven en zestien jaar ontdekte Shared Hope International dat één op de acht ouders hun kinderen vanaf tweejarige leeftijd toestemming gaf om internet te gebruiken. Bijgevolg laat slechts één op de tien hun kinderen wachten tot ze tien jaar of ouder zijn, zoals aanbevolen door deskundigen.

2. Gebruik zonder toezicht

Als gevolg daarvan gebruiken veel kinderen al op jonge leeftijd het internet zonder toezicht. Uit onderzoek is gebleken dat meer dan 71 procent van de ouders na de leeftijd van 14 jaar geen toezicht houdt op het internetgebruik van hun kinderen. Toch zijn bij een schokkende 72 procent van alle gevallen van vermissing van kinderen die online beginnen, kinderen betrokken die 15 jaar of ouder zijn.

3. Informatie verbergen voor ouders

Helaas meldt de Kidsafe Foundation, ongeacht de bedoelingen en betrokkenheid van de ouders, dat bijna 32 procent van de tieners hun browsegeschiedenis voor hun ouders verbergt of verwijdert. Het is absoluut noodzakelijk dat ouders ijverig zijn. Op dezelfde manier heeft 16 procent van de tieners e-mail- of sociale media-accounts waarvan hun ouders zich niet bewust zijn. Vaak liegen kinderen zelfs over hun leeftijd om dergelijke accounts aan te maken, waardoor ze de aandacht trekken van oudere kinderen of zelfs volwassenen.

4. Seksuele roofdieren

Het National Center for Missing and Exploited Children (NCMEC) meldt dat 15 procent van de kinderen tussen de 10 en 17 jaar via internet is benaderd vanwege seksuele bedoelingen. Het is zeer waarschijnlijk dat veel van deze advocaten seksuele roofdieren zijn. Volwassenen en kinderen moeten online dezelfde voorzorgsmaatregelen nemen als wanneer ze face-to-face met een vreemde worden geconfronteerd. Volgens de Associated Press zijn ruim 90.000 seksuele roofdieren ontdekt en door de autoriteiten verwijderd van de enorme sociale netwerksite MySpace, die ooit populair was onder tieners. Veel van deze roofdieren zijn berecht, veroordeeld en zitten nu gevangen.

5. Seksueel verzoek

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is de kans groter dat kinderen en tieners online worden benaderd door leeftijdsgenoten van hun eigen leeftijd. Het merendeel van deze online seksuele verzoeken is afkomstig van mannen tussen de 18 en 55 jaar. Zoals eerder vermeld, gaan hun slachtoffers bijna altijd bereidwillig deze roofdieren tegemoet. Ongeveer 26 procent van de online zedendelinquenten ontdekte de exacte verblijfplaats van hun slachtoffer door gebruik te maken van informatie die op de sociale netwerksite van het slachtoffer was geplaatst.

Naarmate het internet groeit, neemt ook het verzoek om seks aan minderjarigen toe. Uit een onderzoek door het Sheriff-kantoor van Santa Clara, CA, blijkt dat het aantal verzoeken om online seks elke maand met 1.000 procent groeit! Dit is nog een reden waarom het belangrijk is dat individuen hun verblijfplaats en contactgegevens niet openbaar maken.

6. Vrienden met vreemden

Vaak zijn tieners en soms zelfs volwassenen Facebook-vrienden en voeren ze online gesprekken met personen die ze nog nooit persoonlijk hebben ontmoet. Tieners hebben vertrouwen en zijn vaak bereid vreemden te ontmoeten. Uit een recent onderzoek is gebleken dat 16 procent van de tieners eenvoudigweg heeft overwogen iemand te ontmoeten met wie ze online hebben gesproken, en dat 8 procent iemand daadwerkelijk fysiek heeft ontmoet.

7. Openbare sociale media

Uit een recent onderzoek is gebleken dat slechts 62 procent van de tieners hun Facebook-account op privé heeft ingesteld. Maar liefst 17 procent heeft al zijn informatie, inclusief contactgegevens en verblijfplaats, openbaar.

8. Expliciete foto's

Onderzoek wijst uit dat één op de zeven tieners een naakt- of semi-naakte foto van zichzelf heeft gemaakt, en meer dan de helft van die gemaakte foto's is via internet met iemand anders gedeeld. Het is belangrijk op te merken dat zodra iets het internet kruist, er geen manier meer is om het te verwijderen.

9. Online pesten

Er zijn verschillende anonieme conversatie-apps en sites waar individuen vragen kunnen stellen of informatie aan anderen kunnen posten. Deze anonieme apps, waaronder Whisper, Yik Yak en Ask. FM, zijn gevaarlijk omdat ze pesten bevorderen. Anonieme pestkoppen verstoppen zich achter een computerscherm en kunnen anderen gemakkelijk beschimpen, plagen en kleineren.

Geloof het of niet, volwassenen, vooral senioren, zijn vatbaar voor cyberpesten, net als kinderen en tieners. Het is belangrijk om nooit te reageren op bedreigende of obscure berichten en altijd ijverig te blijven en elk misbruik, zowel vermoedelijk als bewezen, te melden.

10. Identiteitsdiefstal

Kinderen zijn vaker het slachtoffer van identiteitsdiefstal dan bekend is. In vergelijking met volwassenen hebben kinderen onder de 18 jaar zelfs 51 keer meer kans dat hun identiteit wordt gestolen. Criminelen richten zich op kinderen omdat ze een schone kredietwaardigheid hebben en, zoals eerder gemeld, vaak persoonlijke informatie openbaar maken. Criminelen kunnen soms jarenlang ongemerkt de identiteit van een nietsvermoedend kind gebruiken.

11. Cyberaanvallen

Internetveiligheid is net zo belangrijk voor volwassenen als voor kinderen en tieners. Uit een recent onderzoek blijkt dat één op de tien volwassenen die sociale media gebruikt, het slachtoffer is geworden van een cyberaanval. Het is belangrijk dat er op alle computers beveiligings- en antivirussoftware is geïnstalleerd, vooral op computers die persoonlijke gegevens bevatten.

12. Mobiele telefoons

Mobiele telefoons zijn ideaal om contact te houden en in geval van nood. Veel ouders kopen mobiele telefoons voor hun kinderen. Ongeveer 69 procent van de 11- tot 14-jarigen heeft zelfs een eigen mobiele telefoon. Alle gebruikers van mobiele telefoons moeten zich ervan bewust zijn dat de GPS van een mobiele telefoon anderen de exacte fysieke locatie van de gebruiker kan doorgeven. Wees ook altijd voorzichtig met het online plaatsen van persoonlijke mobiele telefoonnummers.

13. Surfen op internet

Het is belangrijk om bewust en ijverig te zijn bij het surfen op internet. Het internetgebruik en de geschiedenis worden voortdurend bijgehouden. Het bezoeken van onveilige of ongepaste websites kan uw persoonlijke en financiële gegevens in gevaar brengen of uw computer beschadigen. Nogmaals, beveiligings- en antivirussoftware zijn een must voor alle computers.

14. Online winkelen

Online winkelen is aantrekkelijker dan ooit, ongetwijfeld vanwege het gemak en de betaalbaarheid. Volgens Business Insider heeft 78 procent van de Amerikaanse bevolking van 15 jaar en ouder in 2014 een online aankoop gedaan. Het behoeft geen betoog dat cybercriminelen hebben geleerd dit gemak te misbruiken. U moet altijd een beveiligde verbinding gebruiken, nooit een openbare computer gebruiken, en ervoor zorgen dat websites legitiem en veilig zijn voordat u online een bestelling plaatst. Het volgen van deze voorzorgsmaatregelen zal het winkelend publiek een veiliger ervaring bieden.

15. Videogames

Videogames hebben de afgelopen jaren een lange weg afgelegd. Met de vele beschikbare spelopties moeten ouders zich ervan bewust zijn dat de meeste spelapparaten kinderen rechtstreeks met internet en andere spelers kunnen verbinden. Gelukkig beschikken de meeste spelapparaten over ouderlijk toezicht en veiligheidsinstellingen. Deze instellingen maken beperkte toegang, beperkt gebruik van audiochat mogelijk en maken de keuze mogelijk van wie er wordt gespeeld. Ouders moeten ook de hoeveelheid tijd beperken dat hun kinderen videogames spelen.

Praten over internetveiligheid

Van privacykwesties tot seksuele roofdieren en identiteitsdiefstal: er bestaan veel gevaren op internet. Kinderen en tieners hebben toezicht nodig bij het internetgebruik, of ze nu 5 of 15 jaar oud zijn, en volwassenen moeten ook oplettend blijven. Aandacht voor specifieke veiligheidsproblemen, zoals het delen van verblijfplaats, foto's en persoonlijke informatie, en het altijd behouden van een gevoel van bewustzijn en toewijding, zal een grote bijdrage leveren aan de bescherming van uw dierbaren.

Aanbevolen: